Bewindvoering Dieren

Bewindvoering Dieren helpt mensen in de regio met de bankzaken. Door bewindvoering krijgt u meer stabiliteit en zekerheid, hierdoor kunt u meer genieten van het leven.

Over Bewindvoering Dieren

Loopt u tegen problemen aan met uw bankzaken, of kunt u vanwege uw mentale of fysieke toestand moeilijk uw belangen goed behartigen? Wij van Bewindvoering Dieren helpen mensen zoals u. Vele mensen in Nederland hebben schulden, en vanwege het steeds complexer worden van het systeem is het lastig om alle zaken weer goed op een rijtje te krijgen. Hierbij kunt u denken aan schuldeisers of gerechtsdeurwaarders. Wanneer ze aan de deur komen of er wordt beslag gelegd dan is het lastig om te weten wat precies uw rechten zijn want uiteraard wilt u geen beslag krijgen. Vele mensen vullen daardoor het ene gat met een ander gat. Hierdoor ontstaat er een negatieve spiraal waar het lastig is om uit te komen. Wij zijn gespecialiseerd op zulke zaken, en kunnen hierin ondersteuning bieden.

Onze Bewindvoerders

Onze bewindvoerders voldoen aan alle gestelde kwaliteitsstandaarden en meer. Niet iedereen mag het bewindvoerders vak uitoefenen. Het vak mag pas uitgeoefend worden wanneer voldaan wordt aan alle kwaliteitseisen. Dit houdt bijvoorbeeld in een passend HBO of hoger diploma, maar ook moet een VOG (Verklaring ontremd gedrag) overhandigd kunnen worden. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de juiste kennis aanwezig is om u goed te woord te staan.

Aangezien meeste mensen een bewindvoerder willen hebben die ben begrijpt hebben wij ervoor gezorgd dat er één specifieke bewindvoerder is voor regio Dieren. Deze bewindvoerder weet wat er speelt in de regio en kan hierdoor beter inschatten wat uw situatie is maar ook mogelijkheden bekijken bij organisaties in de buurt.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-0290 570.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Rheden in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Wat bewind voor u kan betekenen

Als u bewind wilt aanvragen is het belangrijk om te kijken wat de problemen zijn. Hierdoor kunnen wij een op maat gemaakt plan voor u maken zodat u uw recht op een degelijk leven kan behouden, maar ook er een oplossing gevonden wordt voor de huidige situatie.

Een aantal zaken die altijd gebeuren bij bewind is dat alle betalingen verricht worden vanuit de beheerrekening, hierdoor bent u verzekerd dat alle vaste lasten betaald worden. U krijgt wekelijks geld waarvan u zelf kan kiezen hoe u dit wilt spenderen, u hoeft met dit geld geen rekening te houden met de vaste lasten of schuldeisers want wij regelen dat voor u. Voor vele zorg dit voor veel rust. Vandaar dat er in Nederland al meer dan 260.000 onderbewindstellingen zijn.

Hoe moet ik budgetteren?

Budgetteren is altijd een lastig iets, voornamelijk aangezien je prioriteiten moet maken. En de keuzes die momenteel het meest voor de hand liggen blijken niet altijd het geval te zijn in de toekomst. Vele mensen maken fouten, maar de grote vraag is hoe zet je dit nou recht? Hiervoor is deze blog geschreven zodat u weet wanneer de financiën weer op peil zijn.

Inkomen

Inkomen is een van de belangrijkste zaken om te hebben, en gelukkig heeft iedereen in Nederland een inkomen. Inkomen is natuurlijk erg afhankelijk of u werkt of dat u een uitkering heeft. Wanneer u werkt heeft u vaak meer bestedingsruimte maar dit kan ook problemen met zich mee brengen, voornamelijk wanneer het inkomen variabel is. Bij een variabel inkomen is het veel moeilijker om te budgetteren. U weet niet precies hoeveel u binnen krijgt maar de uitgaven blijven vaak wel hetzelfde. Hierdoor wordt bij ons altijd een minimum grens aangegeven wat u minimaal krijgt. Hierdoor kunt u alleen maar van het goede uit gaan wanneer u meer werkt en een financiële meevaller heeft.

Budgetteren

Vaak beginnen meeste mensen met budgetteren pas te laat, wanneer er schulden zijn ontstaan. Natuurlijk door goed budgetteren ontstaan er geen schulden maar soms kan een leefwijze erg veranderen. Wanneer dit het geval is kijk altijd even naar welke uitgaven verminderd kunnen worden. Vaak zijn er op vele zaken te besparen, zoals verzekeringen. Wanneer u eenmaal schulden heeft is het vaak lastig om een goede berekening te maken wanneer u dit kunt aflossen aangezien rentes altijd berekend worden over het openstaande bedrag, dit levert veel problemen op voor meeste mensen en incassobureaus helpen ook niet mee.

Tips

Een algemene tip om kosten in de maand te drukken is om jaarlijks van zorgverzekeraar te wisselen. Zorgverzekeraars verhogen elk jaar de prijzen van uw pakket, en dit komt slecht uit voor u. Daarom kunt u vaak besparen door jaarlijks te wisselen. Een andere mogelijkheid om kosten te drukken wat vele mensen vergeten zijn telefoon abonnementen, deze lopen ook vaak door met hoge kosten. Hierdoor heeft u toch weer een paar tientjes extra per maand over.

Heeft u vragen over uw budget of vindt u dat er actie ondernomen moet worden? Neem dan contact met ons op.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Video Bewind

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.