Bewindvoering Enschede

Bewindvoering Enschede helpt mensen in moeilijke en onzekere tijden. Door het bewind snel op te starten bent u zo snel mogelijk ontlast en financieel stabiel.

Over onze bewindvoering

Enschede is een erg dynamische stad, zowel vele werkers als studenten wonen hier. Maar Enschede heeft problemen op het sociale vlak. Vele mensen die recht hebben op een bijstandsuitkering moeten hiervoor in de rij staan. De gemeente kampt met een probleem, hoe kunnen zij de schuldenproblematiek oplossen. Wij als bewindvoerders hebben hier het antwoord op door de juiste ondersteuning te bieden en toch te blijven focussen op de zelfredzaamheid van de mensen. Het kan voorkomen dat u op zoek bent naar een bewindvoerder. Dan bent u bij Bewindvoering Enschede aan het juiste adres.

De bewindvoerders van Bewindvoering Enschede

In Enschede wilt u geholpen worden zoals het hoort, op een goede nuchtere manier. Voornamelijk wanneer u schulden heeft is het van belang dat de bewindvoerder iemand is die u vertrouwt. Als bewindvoerder zijnde kijken wij toch wat meer op een specifieke manier tegen de schuldenproblematiek aan. Mensen met schulden zijn vaak slachtoffer geworden van de samenleving. Om deze mensen weer snel financieel gezond te krijgen zijn een aantal zaken van belang, zoals een goed budget vormen en gebruik maken van de subsidies waar de mensen recht op hebben. Vele mensen hebben bijvoorbeeld nog nooit gehoord van bijzondere bijstand. Dit kan juist vaak toch een goede oplossing zijn voor net wat extra ondersteuning. Helaas is het lastig voor vele om dit aan te vragen. Een bewindvoerder kan hiermee helpen.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-0290 570.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Enschede in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Gezamenlijk kijken naar een oplossing

Het voeren van bewind in Enschede is een noodzakelijk iets. Wij merken dat vele mensen toch graag de schulden problematiek willen oplossen. Hiervoor zijn bewindvoerders in het leven geroepen. Bewindvoerders ondersteunen mensen met de financiële taken. De taken van de bewindvoerder zijn erg uitlopend, maar er blijft een stappenplan die veel ondersteuning bied in wat u kan verwachten. Na de intake zal het volgende voor u gedaan worden.

Aan de rechter zijde vindt u ons contact formulier. Wanneer u dit formulier invult zullen wij spoedig contact met u opnemen om te kijken wat bij u past.

Taboe op Schulden

Op het hebben van financiële problemen ligt een groot taboe in Nederland hierdoor zijn schulden zijn iets waar mensen niet graag over praten. Mensen met schulden worden weleens weggezet als mensen die hun zaakjes niet op orde hebben, dom en het ontbreken van verantwoordelijkheidsgevoel daardoor kan er een gevoel van schaamte ontstaan. Het komt inderdaad voor dat mensen niet goed in staat zijn om hen financiën te beheren. Dit komt bijvoorbeeld door ongezond financieel gedrag, onkunde of een andere oorzaak. Daarnaast zijn er mensen die door een samenloop van omstandigheden te maken krijgen met schulden. Hierbij kun je denken aan een echtscheiding, verlies van baan of partner.

Iedereen heeft te maken met schulden denk hierbij aan een creditcard, hypotheek, lease auto, telefoonabonnement, roodstand of postorderbedrijven. Het hebben van dit soort schulden zijn geen probleem. Tenzij er problemen ontstaan met het betalen van deze lasten.

Slapeloze nachten

Er zijn ook situaties waarin schulden een bron van stress en slapeloze nachten worden. “Waar moet ik het geld vandaan halen om mijn rekeningen van te betalen” is een gedachte die veel stress veroorzaakt of alweer een brief van het incassobureau op je deurmat. We hebben het dan niet eens over een gerechtsdeurwaarder die beslag komt leggen op de spullen in je woning. Er wordt halstarrig geprobeerd om het ene tekort met het andere tekort op te vullen. Er zijn soms situaties waarin een nieuwe lening wordt afgesloten om rekeningen te kunnen betalen.

Tegenwoordig is het mogelijk voor mensen met (problematische) schulden onderbewind gesteld te worden na uitspraak van de rechtbank. Bij bewindvoering Vitaal zal de rechtbank Almelo zich over het verzoek tot onderbewindstelling buigen. Nadat je een bewindvoerder hebt gevonden zal deze samen met jou de aanvraag in orde maken om dit verzoek in te kunnen dienen bij de rechtbank.

De bewindvoer zal zich inspannen om het inkomen te stabiliseren en de schuldenlast te inventariseren. Daarnaast zorgen de bewindvoerders van Vitaal ervoor dat schuldeisers de beslagvrije voet respecteren. Dit zal ervoor zorgen dat in ieder geval de belangrijkste vaste lasten betaald kunnen worden.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.