Een aanvraag tot bewindvoering verloopt in principe altijd via de rechtbank, maar natuurlijk voor de rechtbank een oordeel vormt zijn er achter de schermen andere zaken gaande, hierbij wordt er gekeken of er wel inderdaad onder bewindshelling voor u nodig is, of misschien eventueel wel schuldsanering. Wij pleiten er eerder voor om een bewindvoerder aan te stellen, aangezien wij erin geloven dat een goed gesprek waardevoller is dan gelijk iemand gehele financiën over te nemen.

[wpforms id=”868″]

Hoe verloopt een Aanvraag

Met het volgende aanvraag formulier kunnen wij inschatten wat voor mogelijkheden wij u kunnen bieden. Het formulier dient ter ondersteuning zodat wanneer wij contact met u opnemen de mogelijkheden snel aan u kunnen vertellen. Wanneer u vragen heeft kunt u uiteraard contact met ons opnemen, hier staan wij voor u klaar.

Wat wordt gedaan na de aanvraag?

De bewindvoerder zal alles voor u regelen op financieel gebied. Bij enige financiele vragen kunt u ten alle tijden Bewindvoering Vitaal raadplegen. Wij regelen onder andere dat u een degelijk dagelijks leven kan lijden. Hierbij kunt u denken aan vormen dat bijzondere bijstand aangevraagd kan worden voor een koelkast of andere toebehoren binnen uw woning. Vervolgens zullen wij ook kijken of alle toeslagen waar u recht op heeft aangevraagd zijn. Zo niet dan zullen wij dat ook direct regelen. Verder doen wij ook belastingaangifte en het beheren van een PGB-Budget.

Wanneer er schulden aanwezig zijn zal Bewindvoering Vitaal proberen afspraken te maken met de bedrijven of personen. Hierbij zullen wij kijken of schulden kwijtgescholden kunnen worden of een betalingsregeling voorgesteld kan worden.

Door onze werkwijze staan wij er om bekend als een overzichtelijke bewindvoerder. Wij geloven dat mensen geneigd zijn tot het goede, en onze klanten laten dit elke dag zien. Wij geloven erin dat vrijheid een onafhankelijkheid toch een streefpunt is.

Bij enige vragen kunt u ook terecht op de website van de rechtbank