Heeft u problemen met uw financiën of bent u niet in staat om te zorgen voor uw eigen portemonnee en zoekt u Beschermbewind? Door een persoonlijke aanpak nemen wij de zorgen omtrent uw financiële situatie weg of zorgen wij voor de begeleiding van personen die zelf hun financiën niet kunnen regelen. Bewindvoering Vitaal zorgt voor de juiste ondersteuning op het juiste moment en helpt u om weer grip te krijgen op uw financiën.

Wat is Beschermbewind

Beschermbewind is een beschermmaatregel wat is bedoeld om de persoon te beschermen, hierdoor wordt de desbetreffende persoon bescherm tegen acties. Bij beschermbewind wordt een nieuwe rekening aangemaakt. Door deze nieuwe rekening zorgen wij ervoor dat alle vaste lasten betaald worden, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken. Vervolgens zal de bewindvoerder kijken naar de schulden, en hoe ze zo spoedig mogelijk mogelijk kunnen worden afgelost. Natuurlijk wordt alles afgehandeld in samenwerking met de persoon in kwestie. Hierdoor weet de persoon waar hij/zij aan toe is. Ook worden zaken mee genomen als op vakantie gaan of andere eenmalige kosten. Het doel van beschermbewind is om de desbetreffende persoon financieel gezond te maken, en de persoon ook gezond te houden. Hierdoor kunnen de persoon/personen zich meer focussen op andere gebieden zoals sociale aspecten of werk.

Aanvraag tot Beschermbewind

Bij Bewindvoering Vitaal kunt u beschermbewind aanvragen voor uzelf of een persoon waarvan u denkt dat het noodzakelijk is. Wij zullen alle aanvragen persoonlijk behandelen en kijken wat de beste opties zijn voor de persoon in kwestie. Hierbij zal er gekeken worden naar inkomsten/uitgaven maar ook sociaal culturele achtergrond. Vervolgens zal een aanvraag ingediend worden bij de rechtbank. De rechtbank zal zich een oordeel vellen over of het wel de juiste optie is. Wanneer de rechtbank instemt met het beschermbewind dan zal alles geregeld worden door Bewindvoering Vitaal.

Wilt u Beschermbewind aanvragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u hieronder het formulier invullen en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Aanmeldknop pijl