Bewindvoering Capelle aan den Ijssel

Een toekomstgerichte aanpak voor een nieuw leven met meer zekerheid.

Bewindvoering in Capelle aan den Ijssel

Heeft u op het moment problemen en bent u op zoek naar een passende oplossing voor de bankzaken? Helaas zijn schulden makkelijk te maken maar moeilijk om er vanaf te komen. Ook leven wij in een steeds maar complexer wordende samenleving waardoor het lastig is om alle financiën op de rit te krijgen. Heeft u of kent u iemand die hier ook last van heeft? Bewindvoering Capelle aan den Ijssel helpt u graag verder in deze lastige tijd.

Met bewind krijgt u ondersteuning op financieel vlak. Dit houdt voor u in dat wij ondersteunen met het doen van betalingen maar ook bijvoorbeeld contact met schuldeisers wanneer aanwezig. De doelstelling is om ervoor te zorgen dat u of uw naasten zo snel mogelijk weer op eigenen benen kunnen staan. Dit doen wij door goede afspraken te maken met schuldeisers en (overheids)instanties, hierdoor komt de stabiliteit terug en kan u weer uitkijken naar een zonnige toekomst.

Al onze bewindvoerders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen vanuit de rechtbank. Tevens zijn wij lid van een branchevereniging die nog ook onze kwaliteit waarborg en eisen stelt. Onze bewindvoerders hebben krijgen jaarlijks training om het niveau op pijl te houden, hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de juiste zorg krijgt.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Capelle aan den Ijssel voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Capelle aan den Ijssel in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Mijl op zeven zijn

Een mijl op zeven zijn houdt in dat iemand een omweg neemt, wij zien dit ook vaak bij de schuldenproblematiek.Vaak merken wij dat het beter is om snel een oplossing te vinden zodat de schulden niet nog groter worden. Heeft u hier last van? Neem dan gerust contact met ons op.

Goede geldvoornemens volhouden

Vaak aan het begin van een nieuw jaar hebben vele mensen goede voornemens, of dit nou stoppen met roken is of meer sporten is afhankelijk van de persoon zelf. Het geen wat wel bij meeste mensen voorkomt zijn de goede voornemens omtrent het geld, vaak willen meeste wat meer overhouden aan het einde van het jaar. Velen lukt het helaas niet om dit na te komen. De tips beneden kunnen u mogelijk helpen om dit jaar wel uw goede geldvoornemens te behalen.

Hoe kan ik minder uitgeven?

Voor velen is het niet makkelijk om minder geld uit te geven. Bijna de helft van alle huishoudens in Nederland vindt het lastig om aan het einde van de maand rond te komen met de inkomsten, dus als dit het geval bij u is bent u zeker niet de enige. Een makkelijke manier om minder uit te geven is om een huishoudboekje aan te leggen, met hierin het budget wat opgemaakt wordt voor elke maand. Hierdoor heeft u beter inzicht waar de kosten naartoe gaan. Ook kan een nieuwe energieleverancier of telecom aanbieder u veel per maand schelen.

 

Toch liever meer sparen?

Sparen is niet voor iedereen even makkelijk. Het is van belang om dit zorgvuldig te doen en natuurlijk niet aan het geld te komen, dit zijn twee lastige zaken. Uit onderzoek is gebleken dat sparen beter werkt wanneer er een doel aanwezig is, dus dit is een eerste stap die makkelijk te nemen is. Buiten dit om bieden vele banken mogelijkheden aan om te sparen op alternatieve manieren. Bunq bijvoorbeeld kan de bedragen afronden die u betaalt en dat dit bedrag naar de spaarrekening gaat. Bij Knab kan u een specifiek bedrag geven dat afgevlakt wordt en gestuurd wordt naar de spaarrekening.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Capelle Aan den Ijssel. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)