Bewindvoering Den Bosch

Het met de juiste bewindvoerders staat u weer snel op eigen benen.

Bewindvoering in Den Bosch

Heeft u moeite om maandelijks rond te komen, en weet u niet goed hoe u dit kan oplossen? Bewindvoering Den Bosch biedt bewindvoering in ‘s-Hertogenbosch. Wij zijn van mening dat iedereen met de juiste ondersteuning weer perspectief in het leven kan krijgen. Hierbij kan u denken aan het oplossen van de schulden, maar ook het doen van betalingen of helpen met enige sociale toeslagen. In Nederland zijn de sociale voorzieningen steeds complexer geworden, en velen weten niet goed welke wegen te bewandelen wanneer zij ondersteuning nodig hebben. Bewindvoering biedt een uitkomt voor deze problemen.

Met bewindvoering helpt een bewindvoerder u met de bankzaken. Hierbij kan u denken aan het doen van betalingen, maar ook het maken van een volledig duurzaam budget. In het budget zorgen wij ervoor dat u maandelijks altijd geld achter de hand heeft om de noodzakelijke kosten te betalen. Ook maken wij afspraken met schuldeisers, en doen wij ons best om ervoor te zorgen dat de schulden worden opgelost, en dat enige afsluitingen en huisuitzettingen worden voorkomen.

Onze bewindvoerders voldoen aan alle kwaliteitseisen gesteld vanuit de rechtbank en de branchevereniging. Hierbij kan u denken dat zij beschikken over minstens een HBO diploma maar ook een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Jaarlijks worden alle verantwoordingen gecontroleerd vanuit de rechtbank, en de jaarverslagen vanuit de branchevereniging. Dit is een zekerheid dat de kwaliteit aanwezig is.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Den Bosch ‘KKO’

Kennis

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken hebben de beschikking over minstens een HBO diploma en zijn jaren actief in het vak. Hierdoor zijn zij in staat om oplossingen te vinden voor complexe problemen.

R

Kunde

Door de jaren heen weten onze bewindvoerders precies welke wegen te bewandelen om ervoor te zorgen dat de problemen opgelost worden, ook op sociaal vlak zijn zij kundig.

Oplossingsgericht

Uiteindelijk streeft iedereen naar een oplossing. Om ervoor te zorgen dat we niet in een wir-war terecht komen maken wij een doelstelling en zorgen dat naar deze doelstelling gewerkt wordt.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Den Bosch voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Den Bosch in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

hij loopt te haaien en te draaien

Hij lootp te haaien en te draaien houdt in dat iemand zit rond te dwalen, helaas doen velen dit wanneer er schulden aanwezig zijn. Velen weten niet hoe ze dit kunnen oplossen van vallen van de regen in de drup. Heeft u hier ook last van? Neem dan gerust contact met ons op.

Kiest u ook uw eigen betaaldatum?

Een nieuw plan van schuldeisers is om mensen zelf te laten kiezen wanneer zij de betaling verrichten voor een openstaande schuld. Tot zo ver lijdt dit tot positieve reacties vanuit de mensen, het is namelijk altijd vervelend dat de betaaldatum niet op uw datum ligt waarop u graag zou willen betalen. Natuurlijk kan u afspraken maken met schuldeisers maar dit is vaak tijdsintensief en erg confronterend. Gelukkig is er hierdoor een nieuwe oplossing gevonden voor dit probleem.

 

Eindelijk wordt er rekening gehouden met de schuldenaar

Het werd ook een keer tijd dat er rekening gehouden zou worden met de schuldenaar. Wanneer problemen zich opstapelen dan kan het lastig zijn om het overzicht te behouden. Gelukkig biedt dit een oplossing voor de mensen om het hef in eigen handen te houden. Wat velen schuldeisers moeilijk begrijpen is dat het hebben van schulden een heel emotioneel proces is. Wanneer er geen brieven meer opgemaakt worden dan wordt het nog steeds lastig om een betalingsregeling af te spreken.

Is dit een oplossing?

Het is zeker een stap in de juiste richting, maar is het ook een oplossing? Zelf denk ik dat dit voor mensen met een lage beurs en één of twee schulden dit zeer passend kan zijn. Wanneer mensen meer schulden hebben dan weten ze vaak niet meer te prioriteren wat het belangrijkst is, en kan het zijn dat zij druk ervaren van de schuldeisers. Waarschijnlijk zullen dan de betalingsregelingen nog steeds niet nagekomen worden vanwege de complexe situatie. Zelf denk ik dat er meer gedaan moet worden om het algehele probleem op te lossen, in plaats van een kleine groep mensen.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Den Bosch. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)