Bewindvoering Dordrecht

Wanneer u problemen heeft met de financiën kan bewindvoering een uitweg zijn. Onze ervaren bewindvoerders kunnen u helpen naar een stabiele toekomst.

Hoe Bewindvoering Dordrecht helpt

Bewindvoering Dordrecht probeert zo dicht mogelijk bij de mensen zelf te staan. Ieder persoon is anders en elk scenario waar ze in zitten is anders. Hierdoor proberen wij uw situatie goed te begrijpen zodat wij u op de juiste manier kunnen helpen. Wij merken dat vele mensen in Dordrecht problemen ervaren met openstaande schulden. Hierdoor hebben wij ons gespecialiseerd op schuldenbewinden. Onze doelstelling is dan om een middenweg te vinden met de schuldeisers. Hierbij kunt u denken aan betalingsregelingen treffen, een minnelijk traject of een Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) traject. Onze doelstelling is om u zo snel mogelijk schuldvrij te krijgen, en dat u weer perspectief krijgt op de toekosmt.

Onze ervaren bewindvoerders

Alle bewindvoerders waar wij mee samen werken, ook wel bewindvoerders Dordrecht, hebben ervaring in het voeren van een goed bewind. Zij weten dat een persoonlijke aanpak het beste werkt waar afspraken nagekomen worden. Zowel door de bewindvoerder als door de cliënt. Doordat onze bewindvoerders minimaal een HBO diploma bezitten bent u gegarandeerd van de juiste kennis en zorg. Tevens gaan alle bewindvoerders jaarlijks op training om de kennis te verbreden. Bent u benieuwd wat onze bewindvoerders voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Dordrecht Schuldhulpverlening

Inventariseren

Als eerste gaan wij voor de schulden inventariseren. Wanneer de schulden oplopen verliezen velen het overzicht, hierbij kan een bewindvoerder goed ondersteunen. Wij hebben speciale software pakketen om uw situatie zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen. Tevens vragen wij alle schuldeisers om tijdelijk de vordering uit te stellen, dit zorgt vaak voor rust en stabiliteit.

Stabiliseren

Wanneer eenmaal alle schulden zijn geinventariseerd gaan wij de schuldeisers verzoeken om tijdelijk uitstel te verlenen om met een passend plan naar voren te komen. Dit plan kan verschillende mogelijkheden hebben, zoals het maken van betalingsregelingen. U hoort vanaf dat moment geen deurwaarders aan de deur meer te krijgen, deze gaan allemaal via de bewindvoering.

Schuldhulpverlening

Wanneer wij duidelijk hebben welke schuldeisers aanwezig zijn en uw inkomsten geinventariseerd hebben kunnen wij kijken naar een toekomstperspectief, waarin het belangrijkst is dat u weer een schone lei heeft. Wij gaan kijken welk schuldhulpverleningstraject het best bij u past en wat het snelst de vruchten zal afwerpen. Mogelijk zal ook kwijtschelding voor de sculden verleend worden.

Werkproces

w

Telefonisch Contact

U neemt contact met ons op, of u vult ons contactformulier in. Wij gaan met u bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie, en een afspraak inplannen.

Persoonlijk Gesprek

Tijdens het telefonisch gesprek maakt u een afspraak met een samenwerkende bewindvoerder. De bewindvoerder komt bij u thuis langs om de formulieren op te maken, en uw situatie te bespreken.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle formulieren ondertekend zijn zullen deze naar de rechtbank verstuurd worden. De rechtbank zal de documenten bekijken, en vervolgens zal zowel u als wij een reactie krijgen vanuit de rechtbank.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Bij iemand in het krijt staan

Wanneer u bij iemand in het krijt staat houdt het in dat u iets iemand schuldig bent. Dit is zowel voor u als voor de schuldeiser vervelend. Gezamenlijk kunnen wij altijd kijken naar een oplossing. U kan contact met ons op nemen om te praten over de mogelijkheden.

Thuis eindelijk rust

Je ziet regelmatig ¨nieuwe manieren¨ van budgetteren tegenkomen. Ikzelf ben van mening dat er maar één manier van budgetteren bestaat. Dit is dat de inkomsten hoger moeten zijn dan de uitgaven. Wanneer dit het geval is hoeft u zich geen zorgen te maken over de bankzaken. Helaas vinden meeste mensen het toch lastig om op een goede manier te budetteren. Heeft u onrust vanwege uw financiële situatie? Hieronder vindt u mogelijkheden hoe u dat kan oplossen.

Maak doelstellingen

Wanneer u een doel voor ogen hebt werkt budgetteren of sparen veel makkelijker. Het is dan iets om naar te streven. Wanneer u alleen een specifiek bedrag voor ogen hebt werkt dit minder goed. Dit komt omdat uw doelstellingen steeds worden aangepast. Een goed voorstel is de vakantie. Wanneer u op vakantie wilt dan heeft u vaak een bestemming in gedachte. Het kan zomaar zijn dat deze bestemming veranderd vanwege slechte recensies of het weer. Hou daarom altijd uw doelstelling in de gaten, en maak de doelstelling niet materialistisch. Bijvoorbeeld wanneer u voor een Mercedes spaart geef aan uwzelf aan dat u voor een auto spaart. Dan zullen de tegenslagen minder als tegenslagen overkomen.

Je kan niet overal rekening mee houden

Helaas is niemand helderziend, zelfs bewindvoerders niet. Het kan zomaar gebeuren dat uw auto kapot gaat in dezelfde week als dat de koelkast kapot gaat en een raam breekt. Om hier toch op een goede manier rekening mee te houden is ons advies om ten minste duizend euro achter de hand te houden voor de volgende drie factoren. Vervoer, Witgoed en Huis/Tuin. Hierdoor weet u zeker dat wanneer er iets gebeurd u het kan oplossen.

Buiten dat om merken wij regelmatig dat mensen een aantal belastingen vergeten. Hierbij denken wij aan waterschapsbelasting of gemeentelijke heffingen. Deze bedragen kunnen flink oplopen, dus hou hier altijd goed rekening mee.

Michael

Michael

Adviseur

Michael is een adviseur bij Bewindvoering Dordrecht. Hij kan u ondersteuning bieden met de juiste financiële zorg. Door zijn jaren ervaring heeft hij kennis van alle aspecten.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Onze Blog

Bij Bewindvoering Dordrecht vinden wij het belangrijk dat mensen proberen zelf eerst de problemen op te lossen. Hierdoor schrijven wij onze blog om u van wat extra tips te voorzien, en u informatie te geven over voorbeelden die wij in het echte leven meemaken. Wanneer u vragen heeft kan u altijd contact met ons opnemen. Ook kan u informatie vinden op onze facebook pagina.

Vroeger was alles beter

Het is een gezegde ¨vroeger was alles beter¨ is iets wat we vaak te horen krijgen. Mogelijk dat u zelf nog wel eens denkt ¨toen de gulden er was was het een stuk goedkoper¨. De vraag is alleen waren we vroeger inderdaad beter af? Als we de cijfers van het CBS erbij pakken klopt het opzich wel. Op het moment kampt één op de vijf nederlandse huishoudens met een schuld waarvan ze niet goed weten hoe ze het moeten aflossen. Vroeger was dit een stuk minder. De schulden zijn voornamelijk toegenomen doordat een roodstand makkelijker is, een creditcard zo aangevraagd is en je alle producten online kan kopen op afbetaling. Misschien moeten we toch een keer gaan kijken naar een passende oplossing, of terug naar het oude model van ¨vroeger was alles beter¨

Een passende oplossing

Is het niet beter om mensen te beschermen tegen zulke schulden. Onder elke advertentie staat immers als dat geld lenen geld kost, dat is nu wel vrij bekend voor iedereen. Toch maakt iedereen masaal gebruik van, en sommige mensen noemen de leningen omgekeerd sparen. U krijgt het product direct en spaart later. Dit is natuurlijk een verkeerde manier om het te zien. Ik denk zelf dat een passende oplossing zou zijn om sommige mensen, die al hoge schulden hebben, te verbieden schulden af te sluiten. Mogelijk maak je het leeftijdsgebonden, zodat er alleen maar een X bedrag aan schuld mag zijn wanneer iemand een X leeftijd heeft want vooral de jonge generatie is de dupe van de impuls kopen.

Toch het makkelijkst is om als samenleving te beslissen geen schulden meer te maken. We gaan eerst netjes sparen voordat we wat gaan kopen. Want als je geen schulden hebt hoef je ook niet te kijken naar een oplossing voor de schulden. Wees verstandig en koop bewust.

Hoe vermijdt ik teveel geld uit te geven

Meeste mensen maken doelstellingen wat ze met het geld van deze maand willen doen. Al is het sparen of een leuke reis maken. Toch merken velen dat ze aan het aan van het geld nog een beetje maand over hebben. Wanneer u onder deze mensen valt kan het verstandig zijn om hier stappen in te ondernemen om ervoor te zorgen dat dit niet (te) vaak gebeurd. Ongeluk zit in een klein hoekje dus het is altijd van belang dat u goed oplet dat u hier geld aan kan spenderen. Maak daarom een goede berekening van alle inkomsten en uitgaven. Vervolgens zorg dat u een buffer opbouwd van omstreeks 3000 euro. Dit zal u veel rust geven.

Veel geld uitgeven is toch een mentaal proces, wanneer u hier moeite mee heeft dan kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen. Dit hoeft niet direct een bewindvoerder te zijn, al kan de bewindvoerder u waarschijnlijk ook ondersteunen, maar mogelijk ook een psycholoog. Impulsief geld uitgeven kan vele nadelige gevolgen hebben. Hierbij kan u denken aan het niet op vakantie kunnen of andere sociale activiteiten uitvoeren. In ieder geval wacht niet te lang met hulp in te schakelen!

Hoe ga ik om met minder inkomen?

Het gebeurd u maar, u verliest uw baan of u wordt gekort op uw subsidie. Wat kan u hier tegen doen? Allereerst is het goed om de situatie goed in te schatten. Breng uw administratie goed op orde, want dit kan u een goed beeld geven wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maak een overzicht van uw persoonlijke bankzaken. Zet alle inkomsten in de inkomsten rubriek en alle uitgaven in de uitgavenrubriek. Hopelijk houdt u aan het eind van de streep nog een stukje over. Wanneer dit niet het geval is komt stap drie, en dat is gaan snijden in de uitgaven en uw inkomsten maximaliseren.

Vaak kan u besparen op uw uitgaven. Hierbij denken aan energie, tv en internetkosten. Ons advies is om elk jaar te wisselen van energie leverancier. Dit levert vaak de beste deals op. Vervolgens is ons advies om te kijken of u aanspraak kan maken op verscheidene subsidies. Hierbij kunt u denken aan bijzondere bijstand of huurtoeslag. Dit kan de inkomstenstroom goed verhogen.

De laatste stap is dat u zich erbij neer moet leggen dat u minder geld te besteden heeft. Helaas zijn er niet alleen maar goede jaren in het leven en dit is voornamelijk een mentale stap. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit grote invloeden heeft op uw (sociale) leven. Wanneer u zichzelf erbij neer legt dan zal deze stap makkelijker te zetten zijn.

Toch veranderen van zorgverzekering?

De tijd van de zorgverzekeringen komt er weer aan, u ziet alle reclames langs komen en bent benieuwd wat dit voor u kan betekenen. Toch blijven vele mensen bij de huidige zorgverzekeraar, en niet voor iedereen is dit de beste keuze. Voor velen kan een zorgverzekering vaak goedkoper of meer opties voor dezelfde prijs. Bent u een persoon die nooit van zorgverzekeraar wisselt? Mogelijk dat dit niet de beste optie is om voor te gaan.

Als allereerst is het noodzakelijk om uw prioriteiten te stellen wat u nodig heeft qua zorg. Heeft u de afgelopen paar jaar geen kwalen gehad, en bent u niet naar de dokter geweest? Dan adviseren wij om de goedkoopste zorgverzekering te nemen. De kans dat u wat krijgt is zeer klein. Heeft u een bril of een andere bekende aandoening? Dan kan het mogelijk slim zijn om voor de goedkoopste te gaan met extra opties. Dit kan al snel 15 euro per maand schelen. Dit klinkt mogelijk niet veel maar op jaarbasis hebben we het over 180 euro. Daar zou je lekker van uit eten kunnen gaan.

Vervolgens ga vergelijken. Er zijn hier vele websites voor die u hierbij kunnen ondersteunen. Ga ook altijd na of het een basisverzekering is of natura. Het kan namelijk voorkomen dat u niet verzekerd bent bij uw ziekenhuis om de hoek.

Uiteindeljk wanneer u een nieuwe verzekering heeft gekozen dan wordt de andere automatisch afgezegd door de nieuwe aanbieder. U hoeft zich dan geen zorgen te maken dat u twee verzekeringen heeft, dit is namelijk niet mogelijk in Nederland. Per 1 januari gaat uw nieuwe verzekering in, en kunt u gebruik maken van uw nieuwe polis.

Vuistregels van goed administreren

Wanneer u graag financiële problemen wilt voorkomen is het handig om gebruik te maken van de vuistregels. Hierdoor heeft u goed houvast over uw geldzaken. Je kan nooit zeker weten dat je niet tegen problemen zal aanlopen maar u kan ze zeker kleiner maken. De vuistregels zijn check, plan, spaar en bewaar. Meeste mensen vergeten het maar het is goed om wekelijks te bekijken wat er binnen is gekomen en wat er uit is gegaan. Velen vergeten dat ene broodje dat gehaald is op het station. Wanneer u zich hier bewuster van maakt kunt u ook beter de toekomst inschatten.

Het plan gedeelte is altijd belangrijk. Dit is een overzicht maken van alle inkomsten en uitgaven van de afgelopen maand en kijken hoe je het de volgende maand wilt oplossen. Maar kijk er ook naar wat u jaarlijks wilt bereiken. Hierdoor kan u uwzelf goede doelen stellen.

Sparen spreekt aardig voor zich, zorg ervoor dat u elke maand 10% van uw inkomen achterhoudt. Hierdoor heeft u aan het eind van het jaar een leuke buffer waar u iets leuks mee kan doen of toch nog de auto te repareren wanneer deze niet meer volledig functioneel is.

Het is van goed belang om financiële administratie goed te bewaren. Wij werken zelf compleet digitaal dus dat scheelt met zoekewerk maar we adviseren het u erg sterk. Als er ooit vragen komen kan u deze dan ook altijd beantwoorden.