Bewindvoering Gouda

Heeft u openstaande schulden en bent u op zoek naar ondersteuning? Mogelijk dat bewindvoering voor u een passende oplossing is.

Bewind en Bewindvoerders in Gouda

Bewindvoering is er voor mensen die tijdelijk of duurzaam niet meer de bankzaken goed kunnen regelen. Dit houdt in dat zij ondersteuning krijgen van een professional om ervoor te zorgen dat u beschermd wordt tegen schuldeisers en andere instanties. Een bewindvoerder zorgt ervoor dat u alle zaken weer goed op orde krijgt, maar ook dat er gekeken wordt naar oplossingen voor de problemen waar u tegenaan loopt. Heeft u hier last van? Bewindvoering Gouda kan de oplossing zijn voor uw problemen.

Wanneer u contact met ons opneemt komen wij persoonlijk bij u thuis langs om te kijken tegen welke problemen u aan loopt. Hierdoor krijgen wij ook een goede indruk van uw situatie, maar u krijgt natuurlijk ook een indruk van ons. Wij gaan gezamenlijk met u alle belangrijke zaken op tafel leggen en een stappenplan maken om u zo spoedig weer zelfredzaam te krijgen.

Onze bewindvoerders worden jaarlijks gecontroleerd vanuit onszelf, de rechtbank en de branchevereniging. Dit houdt in dat u ervan verzekerd bent dat u kennis en kunde krijgt toegewezen. Wij zorgen ervoor dat elke maand alle vaste lasten betaald worden en enige schulden worden weggewerkt. Hierdoor kan u weer meer genieten van het leven.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Maastricht ‘OHO’

Oprecht

Duidelijk en oprecht zijn de kernwaarden van de rechtstaat maar ook van Bewindvoering Gouda. Wij zorgen ervoor dat wij uw bankzaken behandelen alsof het die van onszelf zijn. Ook vinden wij het belangrijk om een passend plan te maken waar iedereen mee tevreden is, zowel u als de instanties.

Hardheid

Soms is het noodzakelijk om door te pakken, en wij doen dit ook graag voor u. Velen weten alleen niet wat de mogelijkheden zijn omtrent de incassowetgeving of openstaande schulden. Hierdoor moeten wij soms hard optreden tegen instanties en deurwaarders om uw belangen goed te blijven te behartigen. U staat bij ons centraal

U

Openheid

Er wordt van ons verwacht dat wij ons open opstellen, en verwachten dit ook van onze cliënten. Door middel van ons softwaresysteem kunnen cliënten 24 uur per dag met ons mee kijken wat wij voor hen betekend hebben. Ook hebben ze hierin inzage in de openstaande schulden en de verrichte betalingen.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Gouda voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Gouda in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

In kannen en kruiken zijn

In kannen en kruiken zijn houdt in dat alles geregeld is. Dit proberen wij altijd te bereiken met bewindvoering. Het doel van bewindvoering is dat u zich niet meer hoeft om te kijken naar de bankzaken, dit doen wij voor u. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hebben uw abonnementen controle over u?

Meer en meer producten bieden abonnementen aan. U kan denken aan de TV, internet en telefonie maar velen sluiten abonnementen af zonder dat zij hier goed op de hoogte van zijn. Een goed bekend voorbeeld zijn de goede doelen, waar u vaak voor minsten een jaar aan vast zit. Ook de fitness komen wij vaak tegen, terwijl velen hier niet meer naartoe gaan. Heeft u een goed idee hoeveel abonnementen u heeft? 91 procent van alle nederlanders onderschat het aantal abonnementen.

Let altijd goed op de abonnementen

De gemiddelde huishouden heeft 5-10 maandelijkse betalingen aan abonnementen. Maar wanneer mensen gevraagd worden vullen ze voornamelijk in dat zij minder hebben. Dit komt omdat niet alle uitgaven maandelijks zijn, maar sommige jaarlijks zoals een sportvereniging. Velen sluiten dit af vanwege het gemak van de automatische incasso, want u kan het altijd nog storneren. Maar hierdoor valt het u ook minder op. Hieronder hebben we een aantal zaken genoteerd waar u rekening mee kan houden, en hoe het in uw voordeel kan werken.

 • Maak bij het afsluiten van het abonnement altijd bewust de keuze voor een automatische incasso. Wat vaak helpt is het jaarbedrag uit te rekenen. Hierdoor ziet u beter wat het per jaar kost, want 50 euro per maand is al 600 euro per jaar. Wanneer u dit kan verlagen naar 20 euro per maand, dus 240 euro per jaar kan u een weekendje weg.
 • Ook is het belangrijk om te weten of het in uw budget past. Vele lage bedragen kunnen snel oplopen. Het is goed om een excel sheet bij te houden met alle inkomsten en uitgaven om te zien hoeveel inpact het heeft op uw budgetplan.
 • Maakt u geen gebruik meer van het abonnement? Zeg het dan op. Vanaf heden zijn alle abonnementen (met uitzondering van een aantal) maandeljks opzegbaar. Hierdoor hoeft u niet lang meer te wachten voordat het allemaal voorbij is.

Al met al is ons advies om goed na te gaan of een abonnement noodzakelijk is, maar mogelijk nog belangrijker of het in het budget past. Dit kan tot hoge (incasso) kosten leiden.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Gouda. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Zelfredzaamheid kan soms lastig zijn in onze complexe samenleving. Hierdoor schrijven wij onze blog om u wegwijs te maken, en door de bomen het bos te zien.

Bent u van plan om een nieuwe telefoon te kopen?

Wanneer u een nieuwe telefoon koopt dan is het van belang dat u rekening houdt met de mogelijke consequenties. Want als u een telefoon op afbetaling koopt dan kan het zomaar zijn dat het als een lening gezien wordt.

Hierdoor zitten er veel meer regelementen aan vast dan voorheen, want het wordt nu gezien als een krediet. U moet bijvoorbeeld rekening houden met het volgende:

 • De kosten van het krediet moeten goed zijn uitgelegd.
 • Er mag geen krediet komen wanneer u dat niet kan betalen.
 • Het is noodzakelijk om de inkomsten en uitgaven van de desbetreffende persoon te weten.
 • Er moet gekeken worden naar het BKR (Bureau Krediet Registratie), en het krediet wordt hier aangemeld wanneer het boven de 250 euro is.

Wat houdt dit voor u in?

Wanneer een krediet is aangemeld bij het BKR dan zorgt dit ervoor dat u ook als wanbetaler aangemerkt kan worden. Hierdoor kan het lastiger zijn om een nieuw krediet af te sluiten als een hypotheek of andere lening.

Wilt u voorkomen dat dit niet gebeurd? Zorg er dan voor dat het leenbedrag onder de 250 euro is, of dat u een aanbetaling doet zodat de lening hier onder blijft.

Kan ik verantwoordelijk roodstaan?

Als u eenmaal rood staat hoeft dit niet direct tot problemen te leiden, alleen kan dit wel snel gebeuren. Naast de voordelen dat het heeft vele nadelen, het grootste voorbeeld hiervan is dat u van 8% tot 14% aan extra rente betaalt. Dit is helaas geld dat u niet direct in uw eigen beurs kan houden.

Tips

Toch kan het verstandig zijn om niet rood te staan, hieronder hebben wij een aantal tips genoteerd dat u kan helpen om ervoor te zorgen dat u niet (snel) zal rood staan.

 • Bespaar op zaken die er voor u minder toe doen, of check uw abonnementen om de maandelijkse kosten te verlagen.
 • Zorg dat u een bank heeft die de mogelijkheid heeft om u te waarschuwen wanneer u rood gaat staan. Hierdoor maakt u een bewuste keuze.
 • Staat u in principe altijd rood? Mogelijk dat een lening een betere oplossing is zodat u minder rente betaalt.
 • Heeft u spaargeld? Dan kan u dit gebruiken om de openstaande zaken af te lossen.

Gemiddeld genomen staat 16% van alle Nederlanders maandelijks rood. Heeft u hier ook last van? Kijk dan altijd naar een oplossing want het zou jammer zijn om deze hoge rente percentages te betalen.

Een eerste stap is vaak accepteren dat het op het moment niet goed gaat. Leidt u onder stress vanwege de bankzaken? Dan kan u altijd met ons contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden in uw situatie zijn.