Bewindvoering Hoofddorp

Soms zijn mensen op zoek naar financiële zorg vanwege schulden of andere problemen, wij helpen deze mensen naar een nieuwe toekomst.

Bewindvoering in Hoofddorp

Het leven zit soms tegen, helaas is dit iets waar velen tegenaan lopen. Wanneer het tegen zit kan het zijn dat het lastig is om de bankzaken goed te regelen, of mogelijk zijn er openstaande schulden aanwezig. Helaas is het vaak niet gemakkelijk om de financiële problemen zelfstandig om te lossen. Dit komt onder andere omdat wij in een vrij complexe samenleving zitten met toeslagen en een complex belastingstelsel. Bewindvoering Hoofddorp helpt deze mensen.

Als eerst maken wij een budgetplan voor onze cliënten, hierin staan alle inkomsten en uitgaven. Ook maken wij een schuldenlijst en bekijken hoe wij het snelst de openstaande schulden kunnen oplossen met het huidige budget. Het budget proberen wij te verhogen door middel van toeslagen en subsidies zodat u maximaal gebruikt maakt van alle voorzieningen aanwezig.

Onze bewindvoerders ondersteunen mensen in het oplossen van de financiële problemen. Zij hebben alleen minstens een HBO diploma en zijn gecertificeerd door de rechtbank. Ook hebben zij jaren ervaring in het vak, hierdoor bent u verzekerd van de juiste zorg en de juiste kennis.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Hoofddorp voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Haarlemmermeerl in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Met tak en wortel uitroeien

Met tak en wortel uitroeien betekend dat iets geheel weg is. Hetzelfde proberen wij te doen met de schulden, wij doen altijd ons best om iemand volledig schuldvrij te krijgen en dat de persoon aan het einde een schone lei heeft. Neem dan gerust contact op met Bewindvoering Hoofddorp.

Mensen kunnen steeds minder lenen

Helaas zijn er strengere leningsvoorwaarden ingesteld in Nederland, hierdoor kunnen mensen steeds minder geld lenen. Mogelijk is dit een goed is, maar dat is niet altijd het geval. Blijkbaar kunnen sommige mensen nog maar 50% van het geld lenen wat ze anders het jaar hiervoor hadden kunnen lenen. Dit komt ook omdat er steeds meer rekening gehouden wordt met risico. Dit klinkt bij het begin als een goed iets, maar is het dat zo?

Is minder lenen beter voor de consument?

In principe zou iedereen hier “ja” tegen zeggen. Hoe minder leningen hoe minder problemen. Uiteraard zijn wij hier groot voorstander van, een lening aangaan is natuurlijk niet iets kleins (al doen sommige financieringsmaatschappijen dat wel zo overkomen). Het kan alleen wel een probleem zijn wanneer iemand al leningen heeft openstaan. Velen betalen hoge rente percentages op de huidige leningen. Hierdoor zouden zij mogelijk niet in staat zijn om het in één lening te stoppen met een laag rente percentage. Zo kan dit wel een probleem vormen.

 

Hoe werkt het samenvoegen van leningen?

Wanneer er meerdere openstaande leningen of achterstanden zijn kan het voor velen interessant zijn om dit samen te voegen in één lening. Hierdoor wordt de rest gelijkt afbetaald en heeft de persoon nog maar één schuldeiser. Dit maakt het treffen van een betalingsregeling makkelijker en is het een stuk overzichtelijker.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Hoofddorp. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)