Bewindvoering Katwijk

Met een oplossingsgerichte aanpak zorgen wij ervoor dat u snel weer op eigen benen kan staan.

Bewind met Bewindvoering Katwijk

Heeft u op het moment problemen met de bankzaken en weet u niet goed hoe u er uit kan komen? Dit is een probleem dat wij regelmatig krijgen te horen. Helaas worden financiële niet automatisch opgelost en kan leiden tot veel stress en frustratie. Ook kan het een grote invloed hebben op het huishouden. Hierdoor is het belangrijk dat er naar een passende oplossing gezocht wordt. Bewindvoering Katwijk helpt zulke mensen om alles snel op de rit te krijgen.

Wanneer u contact met ons opneemt wordt u in contact gebracht met een bewindvoerder die u kan ondersteunen in uw specifieke situatie. Het kan zijn dat u vanwege een handicap of schulden moeite kan hebben met de bankzaken. Een bewindvoerder gespecialiseerd op uw casus gaat u dan helpen om problemen op te lossen en te voorkomen. Ook wordt er hulp geboden met het doen van betalingen.

Al onze bewindvoerders voldoen aan alle kwaliteitseisen gesteld vanuit de rechtbank en de branchevereniging. Ook worden zij jaarlijks op training gestuurd, dit zorgt ervoor dat kennis en kunde behouden wordt en vergroot wordt. U bent verzekerd van de juiste zorg.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Katwijk ‘SEM’

Systematisch

Wij gaan met elke client systematisch te werk, dit houdt in dat wij beproefde methoden hebben om ervoor te zorgen dat alle inkomsten en uitgaven stabiliseren, maar ook dat er naar een oplossing gekeken wordt voor bijvoorbeeld de sculdeisers. Dit zorgt ervoor dat mensen snel op eigen benen kunnen staan.

Ervaren

Door onze jaren ervaring zijn onze bewindvoerders in staat om elk probleem op te lossen. Wij hebben gemerkt dat bewind een samenwerking is, hierdoor vinden wij het belangrijk om gezamenlijk beslissingen te maken. Ook hebben wij veel informatie waar wij uit kunnen putten van bijvoorbeeld onze brancheverenigingen en partners.

Menselijk

Wanneer mensen tegen financiële problemen aanlopen worden velen niet meer mensenelijk behandeld, maar gezien als een nummer in het systeem. Er is dan geen ruimte meer for nuance. Wij vinden een persoonlijke aanpak belangrijk zodat wij de situatie goed kunnen begrijpen, en de mensen goed kunnen bijstaan.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Katwijk voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Katwijk in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Iemand niet schuldig blijven

Iemand niet schuldig blijven houdt in dat je iemand behandeld zoals die persoon behandeld wilt worden. Wij merken vaak dat vele instanties mensen zien als een nummer, en niet naar de situatie gekeken wordt. Wij helpen mensen die hier last van hebben met een persoonlijke aanpak.

Meer Schulden, Minder Schuldhulpverlening

Ieder jaar wordt er gekeken hoeveel mensen gebruik maken van schuldhulpverlening in Nederland. Toch blijkt dat ongeveer 1.2 miljoen huishoudens in Nederland last hebben van problematische schuld. En ongeveer een half miljoen hiervan heeft last van ernstige financiële problemen. Toch melden deze mensen zich niet aan bij de schuldhulpverlening, maar waarom zoeken deze mensen niet naar een oplossing?

 

Wat is de schuldhulpverlening?

Als eerst is het noodzakelijk om te weten waar het probleem ligt. De schuldhulpverlening kan soms een zeer complex systeem zijn, voornamelijk hoe het georganiseerd is. De schuldhulpverlening is georganiseerd vanuit de gemeente, helaas staan gemeenten er om bekend om vrij bureaucratisch te zijn. Voor elk klein zaakje moet er een formulier worden ingevuld, en wanneer dit niet compleet is kan het zijn dat uw verzoek geweigerd wordt. Dit maakt het velen erg moeilijk om zich aan te melden voor de schuldhulpverlening, en lijkt het er soms bijna op dat de gemeente niet wilt dat de inwoners geholpen worden.

 

Wat is de oplossing?

Bewindvoerders komen veel in contact met mensen die moeite hebben met de bankzaken. Hierdoor zijn zij goed op de hoogte wat speelt en welke wegen bewandeld moeten worden. Velen vragen bewindvoering aan om goed en succesvol de schuldhulpverlening aan te vragen, maar ook om het te bewandelen. Met bewindvoering wordt er veelal meer stabiliteit in een huishouden gecreeerd. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over de bankzaken.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Katwijk. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)