Bewindvoering Lelystad

Wij bieden de juiste ondersteuning voor de bankzaken. Onze bewindvoerders voldoen aan alle eisen gesteld door de rechtbank zodat u weet dat u de zorg krijgt die u kunt verwachten.

Over Bewindvoering Lelystad

heeft u al uw bankzaken goed op een rijtje, en heeft u zichzelf een duidelijk budget gesteld? Wordt er ook aan dat budget gehouden? Wanneer u moeite heeft uw bankzaken dan kan bewindvoering u hiermee ondersteunen. Vele mensen in Nederland hebben problemen met de financiën. Dit kunnen wij ons ook goed voorstellen. De samenleving is steeds complexer geworden en schulden zijn al snel ontstaan. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de toeslagen, waar elke keer dat het inkomen veranderd het aangepast moet worden. Ook gemeentelijke kwijtscheldingen zijn niet gemakkelijk. Voor mensen die problemen hebben met de bankzaken is er bewindvoering. Wij van Bewindvoering Lelystad doen ons best om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Een Lelystadse Bewindvoerder

De polder is een uniek iets in Nederland. Flevoland is een plek dat alle Nederlanders bij elkaar gemaakt hebben. Hierdoor is er een unieke cultuur aanwezig in de provincie. Vanwege de cultuur hebben wij ervoor gezorgd dat er een specifieke bewindvoerder voor de provincie Flevoland. Hierdoor hebben wij een specifieke service opgericht, Bewindvoering Lelystad. Doordat wij lokaal werken weten wij wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn. De gemeente bied vele mogelijkheden, maar niet iedereen weet deze goed te benutten. Wij kunnen u helpen en ondersteunen wanneer u dat wilt.

Onder bewind kan u komen te staan vanwege twee redenen. De eerste reden is dat u lichamelijk of mentaal niet meer in staat bent uw belangen goed te behartigen. De tweede is vanwege problematische schuld. Met problematische schuld zullen wij alle schuldeisers voor u aanschrijven en kijken naar een passende oplossing. Als het contact zal dan met ons lopen en niet met u. Dit geeft vaak rust en stabiliteit.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Diensten

Bewindvoering

Bewindvoering helpt mensen die vanwege omstandigheden hen eigen financiële belangen niet of moeilijk kunnen behartigen. Hierbij kunt u denken aan de lichamelijke of geestelijke toestand maar ook vanwege problematische schuld. Het doelstelling van bewindvoering is om een stabiele financiële situatie te krijgen.

i

Schuldbemiddeling

Wanneer u openstaande schulden heeft kan dit een grote invloed hebben op uw levenssfeer. U kan hierdoor slechter slapen en minder presteren op uw werk. Wij gaan gezamenlijk met u kijken naar een passende oplossing voor de schulden, en gaan in gesprek met de schuldeisers om te kijken naar een oplossing.

Subsidies

Het aanvragen van subsidies kan soms lastig werk zijn. Wij weten de juiste wegen te bewandelen en ervoor te zorgen dat de subsidies snel zijn aangevraagd en dat de benodigde gelden snel op de rekening staan. Wanneer u recht heeft op deze subsidies zullen wij zorg dragen dat dit volledig en juist wordt ingediend.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerder van Bewindvoering Lelystad voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Lelystad in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

het hoofd boven water houden

Vele mensen die wij spreken hebben moeite om aan het eind van de maand de eindjes aan elkaar te knopen. Voor sommige zijn de totale uitgaven meer dan de inkomsten. Het kan soms lastig zijn om je hoofd boven water te houden, wij merken dat bewindvoering voor velen een oplossing is. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.

Eerste Hulp bij Schulden

Vele mensen wachten erg lang voordat er actie ondernomen wordt als er een schuldensituatie ontstaat. Betalingsachterstanden leiden tot stress en slapeloze nachten. Op den duur kan u het doorhebben dat het zo niet langer kan doorgaan, u gaat op zoek naar hulp. Toch een stap die velen overslaan is om het eerst zelf te proberen, hierbij kan u zelf een aflossingsplan opstellen, en zorgt u ervoor dat met de extra´s van bijvoorbeeld de belastingdienst of energieteruggave extra aflossing betaald wordt. Dit is voor velen een goede eerste stap om te ondernemen. Wanneer er toch deurwaarders bij u aan de deur kloppen en u niet helemaal meer weet hoe het opgelost kan worden dan is het tijd om stappen te ondernemen.

De deurwaarder is hier, wat nu?

Wanneer de deurwaarder bij u aan de deur komt kan het om twee verschillende redenen zijn. De eerste reden is om u te dagvaardigen, de andere reden is om een beslaglegging aan te geven. Een beslaglegging kan bestaan uit drie aspecten. De eerste is loonbeslag, hierdoor wordt een gedeelte van uw inkomen ingehouden en betaald aan de schuldeiser. De tweede is bankbeslag, dan wordt er beslag gelegd op uw bankrekening. De meest bekende is boedelbeslag. Dan gaat de deurwaarder uw eigendommen meenemen en veilen. Wanneer er een deurwaarder aan uw deur komt is het tijd om actie te ondernemen. Wanneer u aangeeft dat bewindvoering is aangevraagd dan zijn de meeste deurwaarders coulant om een betalingsregeling af te wachten.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Chroomstraat 6-8312

8211 AS Lelystad

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Onze Blog

Wij merken dat mensen in de polder nog regelmatig op zoek zijn naar goede tips of informatie die ze kunnen gebruiken bij het financiële huishouden. Bewindvoering Lelystad zou graag mee willen helpen met deze informatie voorziening, vandaar dat wij onze blog bijhouden.

Waar heeft u recht op?

Werkt u of heeft u een uitkering? Mogelijk dat u niet gebruik maakt van alle subsidies waar u recht op heeft. Weinig Nederlanders doen dit maar namelijk. Toch kan dit een steun in de goede richting zijn voor sommige families. Vaak zijn dit vormen van (eenmalige) subsidies die u kan ontvangen wanneer u wat extra’s doet voor de mens, of wanneer u een persoon bent die hulp nodig heeft. Een goed voorbeeld hiervan is het CAK. Bij het CAK betaald u maandelijks één bijdrage voor alle kosten, dus het zal voor u niet uitmaken hoeveel kosten u maakt. Dit en andere gaan we hieronder bespreken.

De tegemoetkomingen

De allereerste tegemoetkoming waar ik het over wil hebben in de kwijtschelding van lokale belastingen. Die kan u vaak krijgen, het proces verloopt anders in elke gemeente dus u kan hierbij het best de gemeente raadplegen. Desalniettemin kan dit zo 600 euro op jaarbasis schelen, dat kan het wel waard zijn.

De toeslagen zijn de meest bekende tegemoetkoming. U vult uw inkomen in en de belastingdienst zal u vertellen wat u krijgt. Vergeet niet kindgebondenbudget aan te vragen en kinderopvangtoeslag wanneer u werkt maar tegen een laag salaris. Hierdoor wordt u goed tegemoetgekomen vanuit de overheid.

De laatste waar we het over gaan hebben is de bijzondere bijstand. Dit is een vorm van eenmalige bijstand voor mensen die op het minimumniveau leven. U kan dit gebruiken voor uw kapotte koelkast, of wanneer u gedwongen bent verhuisd. Ook de bewindvoerderskosten worden vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Wanneer u onder bewind staat zullen wij dit voor u aanvragen.

Het kasboekje

Wilt u wat meer inzicht in uw koopgedrag, of inkomstengedrag? Toch niet helemaal tevreden hoe alles loopt? Leg dan een inkomsten en uitgavenboekje aan. Deze goedkope manier van budgetteren maakt het erg gemakkelijk om alles goed overzichtelijk te houden. Vele mensen geven geld uit zonder er bij na te denken. Hierbij kunt u denken aan het ene broodje halen op het station of toch even uit eten te gaan omdat je het verdient hebt. Als u bijhoudt waar u alles aan uitgeeft kan het extra makkelijk voor u zijn om te kijken waar u kan besparen, maar hoe legt u zo’n boekje aan?

Maken van het kasboek

Wanneer u begint met het maken van het kasboek is het belangrijk dat u drie verschillende categorieën maakt. Deze categorieën zijn als volgt:

  • Vaste Lasten: De vaste lasten zijn de maandelijkse kosten die u betaald aan bijvoorbeeld huur/hypotheek, energie en zorgverzekering. Hierdoor krijgt u al gelijk een goed beeld wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget.
  • Reserveringen: Dit zijn uitgaven die niet vaak voorkomen, maar waar u toch een reservering voor nodig hebt. Hierbij kunt u denken aan een kapotte auto of wasmachine. Het is goed om elke maand wat geld opzij te zetten voor deze uitgaven.
  • Huishouding: Dit is eigenlijk zoals wij dat in de bewindvoering noemen het leefgeld. Dit zijn de uitgaven voor het eten, en huishouden. Hiervan komt u wekelijks of maandelijks van rond.

Wanneer u het kasboekje heeft ontwikkeld geeft het een goede inzage hoe de gemiddelde maand eruit ziet, en waar u op kan besparen. Online kan u veel verschillende varianten vinden. Hierbij is Google toch echt uw beste vriend.

Steeds meer internet criminaliteit

Elk jaar is er wel opnieuw een nieuwsbericht. Er is weer een toename aan internetcriminaliteit. Zelf ben ik er nog nooit slachtoffer van geworden, maar zeker wel gehoord van de onderbewindgestelden (en zelfs een paar die hiervoor veroordeelt waren). Toch is het belangrijk dat u niet vergeet om de juiste stappen te ondernemen wanneer u online het één en ander aanschaft. Het zou u maar overkomen dat het geld opeens foetsie is, vooral als u een grote aankoop doet als een telefoon of tv kan dat grote consequenties hebben op uw budget. Ook kan het voorkomen dat er geld van uw rekening geïncasseerd wordt waarvan u niet op de hoogte was.

Veilig online betalen

Hoe raar het ook mag klinken maar het veiligst betaald u online door middel van uw creditcard. Wanneer u een aankoop doet met de creditcard is het namelijk verzekerd. Met een Ideal betaling is dit helaas niet het geval. U bent vaak verzekerd voor 180 dagen na de aankoop, u kan tot op dan nog steeds het geld terugvorderen. Wij merken dat dit vaak de beste oplossing is, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat u geen creditcard hebt, wat dan?

Wanneer u geen creditcard hebt is het toch verstandiger om te bestellen bij bekende webshops zoals bol.com of coolblue. Deze webshops willen graag de reputatie behouden, dus dit kan een betere oplossing zijn, en voor die paar euro waarschijnlijk een verstandige keuze.

Wat ook steeds meer gebeurd is oplichting door middel van Tikkie. Kijk altijd goed naar het webadres wanneer u een tikkie ontvangt, de i kan toevallig een l zijn!

Tips om te besparen

Iedereen houdt ervan om meer geld aan het eind van de maand over te houden, toch maken er maar weinig mensen gebruik van. Wanneer u wilt besparen maar u werkt en valt niet onder het minimabeleid dan moet ik u teleur stellen. Helaas zijn meeste bespaartips voor mensen die onder het minimabeleid vallen (110% van het bijstandsniveau). U kan gebruik maken van vele voordelen die de overheid u kan bieden, u moet hier natuurlijk wel vanaf weten. Wij proberen u een zetje te geven in de juiste richting om het allemaal bol te kunnen werken. Een dagje weg kost altijd geld, maar er zijn genoeg leuke dingen te doen zonder dat het geld hoeft te kosten

Onze Tips

Tip #1: Ga eens op Facebook of bij de gemeente kijken naar leuke evenementen. Vaak zijn deze gratis of gratis voor de kinderen. Ook probeert de gemeente het vaak leerzaam te houden, dit kan altijd van pas komen

Tip #2: Wanneer het lekker weer is, helaas nu alweer bijna voorbij, kan u ook naar een recreatieplas gaan. Kijk even rond, vaak heb je er wel ééntje in de buurt die gratis is, of een stuk minder kost dan een zwembad. Een ander voordeel is dat het vaak makkelijker is om eigen eten en drinken mee te nemen.

Tip #3: Gaat u wel eens naar een attractiepark? Dan is het vaak voordeliger om de auto te parkeren in een nabijgelegen station in plaats van ter plekke. Dit scheelt al snel 10 euro die u ongetwijfeld wel aan leukere dingen kan spenderen dan uw auto zoeken.