Bewindvoering Maastricht

Schulden of financiële problemen kunnen leiden tot veel stress. Onze bewindvoerders staan voor u klaar om u te helpen.

De Bewindvoerders van Bewindvoering Maastricht

Bij Bewindvoering Maastricht bent u aan het juiste adres wanneer u op zoekt bent om uw problemen succesvol op te lossen. Onze bewindvoerders hebben jaren ervaring in het oplossen van financiële problemen. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd dat wij ook u op de juiste manier kunnen helpen. Bewindvoering kan voor sommige een lastig proces zijn, al zijn wij van mening dat met een goede samenwerking en de juiste ondersteuning altijd een positief resultaat geboekt kan worden.

Met bewindvoering worden alle bankzaken gedaan door de bewindvoerder. De bewindvoerder behartigd uw belangen, en zorgt ervoor dat u weer gezond wordt en op eigen benen kan staan. Dit houdt in bijvoorbeeld in dat de bewindvoerder de belastingaangifte voor u zal doen, maar ook het contact met de schuldeisers en het betalen van de facturen of openstaande schulden. Door middel van het digitale systeem kan u zelf bijhouden welke transacties gedaan.

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken voldoen volledig aan alle gestelde kwaliteitseisen. Dit houdt in dat zij een verklaring van omtrent gedrag (VOG) kunnen overhandigen en een passend HBO diploma hebben. Ook worden er nog inspecties gedaan vanuit de branchevereniging en vanuit de rechtbank.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Maastricht ‘TVW’

Toekomstgericht

De doelstelling van bewindvoering is dat u weer naar een zonnige toekomst kan kijken. Voor velen bieden onze bewindvoerders u rust en kalmte, en zorgen ervoor dat u in de toekomst weer op eigen benen kan staan. Dit doen wij door met u in overleg te gaan wat de meest passende oplossing is.

Vertrouwend

De bewindvoerders van Bewindvoering Maastricht voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen, en richtlijnen vanuit de rechtbank en branchevereniging. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de juiste zorg krijgt op het juiste moment. Vertrouwen speelt een belangrijke rol in een succesvolle samenwerking.

Waardering

Door respectvol en waarderend met elkaar om te gaan wordt het meest bereikt. Door gezamenlijke afspraken goed na te komen zijn wij in staat om uw belangen goed te behartigen. Hierdoor kan u sneller op eigen benen staan, en weer uw eigen bankzaken beheren. Door onze ervaring zijn wij hiertoe goed in staat.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Maastricht voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Maastricht in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Geld van de bomen schudden

Geld van de bomen schudden houdt in dat je oneindig veel geld hebt. Voor bijna iedereen is dit helaas niet het geval, en hierdoor is het van belang om goed met het geld om te kunnen gaan. Helaas kunnen er zaken in het leven gebeuren die ervoor zorgen dat er aan het eind van de maand net te weinig geld aanwezig is. Heeft u hier last van? Neem dan gerust contact met ons op.

Steeds meer geld naar vaste lasten

We weten het allemaal, er de vaste lasten worden steeds hoger. Dit heeft voor velen een grote invloed op het dagelijks leven, en hoe u omgaat met uw geld. Want als er meer geld gaat naar de vaste lasten dan heeft u minder te besteden aan voedsel of vrije tijds bestedingen. De verhoging komt voornamelijk door de hogere ziektekostenverzekering, woonkosten en energie. Hoe gaat u hiermee om en wat kan u hier tegen doen? Hieronder hebben wij een aantal tips genoteerd die u mogelijk wegwijs kunnen maken wanneer u tegen deze problemen aanloopt.

Druk op de bankrekening steeds groter

Als meer dan 50 procent naar de vaste lasten gaat wordt de ervaart u mogelijk steeds meer druk om aan het einde van de maand alle zaken goed rond te kunnen krijgen. Het wordt ook steeds duidelijker dat vele mensen moeite hebben met het plannen van de uitgaven. Wanneer er onzekerheden zijn kan dit lastig worden, helaas zijn de meeste mensen van nature positief ingesteld. Helaas betaald deze positiviteit zich niet altijd uit.

Om toch te voorkomen dat het problematisch wordt kan het verstandig zijn om jaarlijks bij te houden wat de precieze uitgaven zijn. Velen vergeten dat er ook waterschapsbelasting betaald moet worden, of andere gemeentelijke belastingen. Dit zie je namelijk ook niet elke maand op de afschriften, maar kan toch erg van belang zijn. Heeft u een auto? Dan moet u natuurlijk ook rekening houden met de motorrijtuigenbelasting. Dit wordt mogelijk niet elke maand betaald, dus een jaarlijks plan kan hierbij goede ondersteuning bieden.

Al met al zijn we er de laatste tijd niet op vooruit gegaan. Tien jaar geleden besteede de gemiddelde huishouden 40% van de inkomsten aan de vaste lasten. Nu betaald een modaal huishouden 55% aan vaste lasten. Dit is dus in totaal meer dan 25% opgelopen. Dit kan ook komen door de goede economische groei waardoor mensen luxer gaan leven, maar dit kan tot grote problemen leiden wanneer het economisch slechter gaat.

 

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Maastricht. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Wilt u ook graag weer uw bankzaken op de rit krijgen? Onze succesvolle bewindvoerders kunnen u hierbij de juiste ondersteuning bieden.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Zelfredzaamheid kan soms lastig zijn in onze complexe samenleving. Hierdoor schrijven wij onze blog om u wegwijs te maken, en door de bomen het bos te zien.

Sparen is keuzes maken

U wilt gaan sparen meet weet niet goed hoe dit moet of u vindt het lastig om het spaargeld op de rekening te houden inplaats van uitgeven. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee rond lopen. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om te sparen, en ieder persoon is anders hierdoor kan het voor sommige beter zijn om te kijken naar alternatieve spaarmethoden. Al met al is het nog steeds noodzakelijk om consistent te zijn met sparen, en ervoor te zorgen dat het geld op de juiste manier besteed wordt.

Sparen met bunq

Wat ik zelf een fijne manier van sparen vind is met bunq. Zij hebben een specifiek spaarsysteem gemaakt om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken. Je kan bijvoorbeeld instellen dat alle betalingen afgerond worden naar boven, en vervolgens dat het afgeronde bedrag naar een specifieke spaarrekening wordt overgezet. Hierdoor spaart u automatisc wanneer u iets betaald met de pinpas, dit maakt het extra makkelijk voor de mensen die niet de tijd hebben om maandelijks een bedrag over te maken naar de spaarrekening.

Een andere fijne optie is dat alle spaarrekeningen van bunq er geen saldo bij staat maar een percentage van het gewenste doel. Hierdoor blijf je gemotiveerd om te blijven sparen, en zie je dat je steeds dichter bij je doelstelling terecht komt. Dit kan een extra motivatie geven.

Wanneer u niet van bank wil switchen kan het ook verstandig zijn om het bedrag over te maken aan het begin van de maand inplaats van het einde van de maand. Velen kijken op de betaalrekening hoeveel er nog gespendeerd kan worden. Hierdoor wordt u niet in de verleiding gebracht om nieuwe producten te kopen.

Geldzaken bij scheiding

Ongeveer een derde van de huwelijken strand in Nederland. Hierdoor komen velen in aanraking met een scheiding, maar wat zijn de consequenties wanneer u niet meer met uw partner door 1 deur kan? Waarschijnlijk zijn de bankzaken het laatste waar u op het moment aan denkt maar toch zijn er wel grote gevolgen. Het heeft bijvoorbeeld ook een invloed op uw pensioen. In dit artikel gaan wij voornamelijk in op de woning en de kinderen, en wat hiermee gebeurd.

De woning

Wanneer mensen gaan scheiden dan is vaak de woning een cruciaal onderwerp. Vaak is er een woning, maar wie gaat daar wonen? Velen blijven niet samenwonen. Een passende oplossing voor velen is het en de inboedel verkopen zat beide een frisse start kunnen maken.

De kinderen

Wie draait er op voor de kosten van de kinderen. De doelstelling is dat dit door beide betaald wordt, vaak door middel van alimentatie. Maar hoe hoog moet die alimentatie zijn. Alimentatie is bedoeld dat de kinderen niet leiden onder de scheiding. Hierdoor hoort dezelfde levensstijl aan de kinderen geboden te kunnen worden als die zij eerder hadden. Hierdoor komt nog regelmatig in het nieuws dat rijke mensen vele centen over de boeg moeten gooien in verband met de alimentatie.