Bewindvoering Nijkerk

Er kan zich in uw leven een moment voordoen waarop u moeite krijgt uw financiën op een goede en adequate manier te organiseren. Heeft u op het moment problemen met uw financiën vanwege schuldeisers of kunt u uw bankzaken niet meer behartigen? Bij Bewindvoering Nijkerk zijn de bewindvoerders door extra scholing en lange ervaring gespecialiseerd op bewinden waarin sprake is van een zogenoemde problematische schuld en mentale achtergrond. Op deze manier biedt bewindvoering Nijkerk de kennis die u van een bewindvoerder mag verwachten. Het voordeel voor u is dat u hierdoor meer tijd aan uw zelf kan spenderen, uw tijd kan gebruiken voor andere zaken en misschien wel het belangrijkste punt u krijgt rust en stabiliteit

Een bewindvoerder voor Nijkerk

Het is van belang dat wanneer u onder bewind staat u zich op u gemakt voelt en erop vertrouwd dat de bewindvoerder uw financiële belangen behartigt. Vanwege deze reden krijg u in de regio Nijkerk te maken met een contact persoon waar u uw vragen aan kunt voorleggen. Onze bewindvoerders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen welke door de rechtbank zijn gecontroleerd, maar ook additionele eisen die wij stellen aan onszelf en de branchevereniging.

Wat kan u verwachten van bewindvoering?

Bij bewindvoering neemt de bewindvoerder uw financiele zaken over. U bent vanaf dat moment niet meer bevoegd om zelfstandig beslissingen te nemen. Hierover dient u te overleggen met uw bewindvoerder.  Dit houdt dus in dat de bankzaken tegenwoordig door de bewindvoerder worden geregeld, hier heeft u dus geen omkijken meer naar. Dit gebeurd volgens verscheidene stappen die ondernomen moeten worden bij het begin van het bewind.

  1. Verzoek tot onderbewindstelling bij de rechtbank
  2. Voorbereiden van het bewind
  3. Stabiliseren en inventariseren
  4. Wanneer nodig doorverwijzen

Wanneer de rechtbank uw aanvraag tot onderbewindstelling heeft beoordeeld wordt er een Beheer en leefgeld rekening voor u aangevraagd.  Vanaf de beheerrekening komen uw inkomsten en uitgaven binnen. De vaste lasten zoals huur, zorg en gas water en licht zullen als eerst worden betaald.

Wanneer er sprake is van een schuldensituatie worden deze aangeschreven door uw bewindvoerder, De correspondentie zal voortaan via uw bewindvoerder lopen waardoor u geen bezoek meer krijgt van gerechtsdeurwaarders.

Wij zullen kijken of alle inkomsten juist zijn, en de mogelijkheden bekijken om eventuele toeslagen voor u aan te vragen. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van de toeslagen check.

In Nederland staan er 260.000 mensen onder bewind, de samenleving is steeds complexer geworden. Heeft u ook moeite met uw bankzaken? Wij kunnen de mogelijkheden met u bespreken. U kunt ons aanmeldformulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.Aanmeldknop pijl

Er wordt samen gewerkt met gemeente Nijkerk