Bewindvoering Oss

Heeft u of naasten van u problemen met de bankzaken? Onze bewindvoerders kunnen u hierbij helpen om de financiën weer op de rit te krijgen.

Over Bewindvoering Oss

Wij werken samen met bewindvoerders die actief zijn in de regio. Wij vinden het belangrijk dat mensen de juiste ondersteuning krijgen op financieel vlak, aangezien dit voor velen die onder het minimabeleid vallen erg complex kan zijn. Door onze lange ervaring en deskundige bewindvoerders zijn wij in staat om de juiste zorg te leveren aan de mensen in de regio, hierdoor bent u gegarandeerd op de juiste plek met Bewindvoering Oss.

Wat een bewindvoerder kan betekenen

Een bewindvoerder behartigd de belangen van de persoon die onder bewind staat. Dit houdt in dat wij er voor u zijn, en niet voor de schuldeisers. Wij nemen de bankzaken voor u uit de handen, en zorgen ervoor dat de facturen betaald worden. Aangezien wij uw bankzaken beheren zal ook alle post naar ons doorgestuurd worden, hierdoor wordt u ontlast, en heeft u geen omkijken meer naar de schuldeisers of openstaande facturen.

Om bewindvoerder te kunnen worden moet elke bewindvoerder goed gekeurd worden vanuit de rechtbank. De vereisten zijn bijvoorbeeld een verklaring van omtrent gedrag en een passend HBO diploma. Hierdoor bent u verzekerd dat de persoon die u bij staat ook de juiste kennis aanwezig heeft om u goed bij te kunnen staan.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Oss ‘NOP’

T

Nauwkeurig

Bewindvoerders zijn goed op de hoogte van welke subsidies u gebruik kan maken. Vele mensen zijn hier helaas niet goed van op de hoogte. Hierdoor zijn wij in staat om bij velen de inkomsten te verhogen, hierdoor heeft u meer bestedingsruimte, of aflosruimte voor de schuldeisers.

Optimistisch

Wij zijn van mening dat elk probleem op te lossen is, mogelijk zijn dit schuldeisers of u heeft moeite met uw bankzaken vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking. Wij zijn van mening dat we altijd goede hoop moeten houden, en kijken naar een passende oplossing voor uw situatie.

Praktisch

Graag zetten graag onze schouders onder uw probleem. Door snel met een praktische oplossing te komen weet u waar u aan toe bent. Zowel u als de bewindvoerder wilt snel resultaten zien, en met de juiste samenwerking en praktisch denken moet dit moet dit goed en snel mogelijk zijn.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Oss voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Oss in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Handen in onschuld wassen

Vaak zien wij mensen die niet door eigen schuld in financiele problemen zijn gekomen. Dit kan zijn door een scheiding, werkloosheid of door een gemaakte fout. Toch is het belangrijk om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat u uit deze problemen kan komen. U kan altijd contact met ons opnemen wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Besparen op gas en elektra

De laatste tijd is het veel in het nieuws gekomen, de prijzen van gas en elektra zijn flink gestegen. Soms kan het van pas komen om van energieleverancier te wisselen. Toch kan het zomaar zijn dat u een langdurig contract heeft, dan kan dit lastig zijn. Een goede optie is natuurlijk om minder gebruik te maken van energie. Hieronder hebben we enkele besparingstips toegevoegd die u hierbij kunnen ondersteunen om ervoor te zorgen dat u toch in de kosten kan gaan snijden.

Tips voor energiebesparing

De eeste tip die wij voor de mensen hebben is om de kachel iets lager te zetten. 1 graden lager kan al een kostenbesparing opleveren van 5 procent. Dit kan flink schelen in de gemaakte kosten, en een extra shirt of vest aantrekken kan een goede optie zijn als u het nog een standje lager zet.

Bekijk welke producten voordurend op standby staan. Dit kan bijvoorbeeld de TV of radio zijn. Wanneer u hier geen gebruik van maakt, maar ze staan wel op standby wordt er nog steeds stroom verbruikt. Het verbruik is natuurlijk wel lager dan wanneer het apparatuur aan staat, maar hier kan u tot wel 50 euro op jaarbasis aan verdienen.

Wanneer u een laptop heeft of een vaste computer is het voordeliger om de laptop te gebruiken. De laptop is in zijn algemeenheid 5 keer zuiniger dan een grote computer. Heeft u een tablet? Dat is tevens nog 5 keer zuiniger dan een laptop. Hiermee kan u ook flink besparen op de energiekosten.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Oss. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Op zoek naar een capabele bewindvoerder die actief is in uw regio? Bewindvoering Oss kan u hierbij ondersteunen, neem gerust contact met ons op wanneer u enige vragen heeft.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Artikelen

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen zelfredzaam worden. Hierdoor schrijven wij een blog met enige tips die u kan ondersteunen in uw zoektoch naar financieel gezond te worden.

Rationele belissingen maken met geld

Iedereen maakt keuzes met het geld dat binnenkomt. Ga je een dagje weg of ga je sparen voor een leuke vakantie? Elke dag weer moet je de keuze maken wat je ermee gaat doen, wanneer u dit rationeel dit dan heeft u hier meer plezier van, maar geeft iedereen wel rationeel geld uit?

De zwakten van de mens

Helaas wordt er regelmatig op ons ingespeeld om geld uit te geven. Advertenties zijn hier een perfect voorbeeld van. Bedrijven doen goed hen best om ervoor te zorgen dat uw geld bij hen terecht komt. In totaal geeft bijna twintig procent van de mensen wel een geld uit, terwijl ze dit geld op het moment niet aanwezig hebben. Ook een een simpele manier wat mensen snel denken dat duur ook inderdaad beter is. Deze gestuurde keuzes kunnen veel invloed hebben op uw leven. Een oplossing hiervoor is om een begroting op te stellen.

Hoe begroot ik?

Het is belangrijk dat u goed in kaart heeft wat uw inkomsten en uitgaven zijn. Hierdoor weet u hoeveel u overhoudt. Een makkelijke manier om te begroten is om bij een bank te zitten die dit ondersteunt. Bunq bijvoorbeeld biedt aan om elke maand een potje te maken waarvoor u wilt sparen, dit kan bijvoorbeeld een vakantie of nieuwe telefoon zijn. Hiermee heeft u meer in controle waar uw geld naartoe gaat. Het meest belangrijk is om rationeel te blijven denken, stel de vraag ‘Heb ik dit echt nodig?’.

Hoeveel kost voeding?

Heeft u enig idee wat u uitgeeft aan uw voeding? Vele Nederlanders hebben geen enkel idee hoe hierop bezuinigd kan worden, zonder natuurlijk de juiste voedingswaarden te behouden. Verspilling is bijvoorbeeld een makkelijk voorbeeld hoe u dit kan oplossen, maar gelukkig zijn er ook andere methodes.

Wat kost een persoon

Het is lastig om precies te berekenen hoeveel voeding kost. Dit komt doordat er grote verschillen zijn, en voornamelijk nu het BTW tarief verhoogd is van 6 naar 9 procent moet het opnieuw brekend worden. Buiten dat om wordt er gemiddeld rond de 6,50 per dag uitgegeven aan voeding per persoon.

Hoe kan ik besparen?

De hoogste kosten van de dag is de warme maaltijd. Dit ligt gemiddeld rond de 4 euro per persoon. Ongeveer twee derde van het gehele voedingsbudget. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er het huishouden groter is er ook meer bespaard kan worden, aangezien u groter kan inkopen. Een vierpersoonshuishouden is ongeveer 30% goedkoper uit aan kosten voor eten dan een tweepersoonshuishouden. Het kan handig zijn om te kijken naar goedkopere recepten, of een paar keer per week vegetarisch te eten. Anders kan u misschien samen met de buren koken en eten. Dit is een stuk gezelliger en goedkoper.