Bewindvoering Rotterdam

Op zoek naar ondersteuning bij het budget? Wij kunnen u helpen met het opstellen van een persoonlijk duurzaam plan.

Over Bewindvoering Rotterdam

Het kan soms lastig zijn om een goede financiele administratie bij te houden. Velen hebben hier last van. en dit is ook logisch. De samenleving wordt steeds complexer met toeslagen, subsidies en overige toevoegingen. Ook de belastingdienst heeft meer en meer kortingen of zaken waar u juist extra voor bij moet betalen. Vooral wanneer u schuldeisers hebt of wanneer u mentale of lichamelijke problemen hebt kan dit leiden tot veel stress. Wij bieden professionele ondersteunen aan mensen die dit nodig hebben, en willen u graag helpen om uit deze lastige tijd te komen.

Bescherming

Wij zullen ervoor zorgen dat u weer financieel gezond wordt. Door middel van onze kennis en kunde zorgen wij ervoor dat een passend plan wordt opgesteld in uw situatie om ervoor te zorgen u spoedig weer op eigen benenn kan staan. Heeft u schuldeisers? Dan kunnen wij u helpen om dit op te lossen. Onze doelstelling is dan om de schuldenlast binnen drie jaar volledig weg te werken zodat u kan genieten van een schone lei. Met bewindvoering wordt u beschermd zodat u uw eigen vermogen kan opbouwen.

 

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Rotterdam ‘ROB’

$

Resultaatgericht

De bewindvoerders van Bewindvoering Rotterdam zijn resultaatgerichte ondernemers die u verder kunnen helpen bij elke zaak. Wij zijn van mening dat een snelle aanpak tot de beste resultaten leidt. Hierdoor gaan wij altijd snel bezig met het dossier om het op orde te krijgen en u zelfredzaam te krijgen.

T

Openheid

U wilt graag weten wat er met uw bankzaken gebeurd wanneer u onder bewind staat, en dit is ook erg logisch. Het gaat namelijk om u. Door middel van onze digitale systemen bent u in staat om dag en nacht mee te kijken wat wij voor u hebben betekend, en welke acties zijn ondernomen naar alle instanties.

Betrouwbaar

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken worden jaarlijks gecontroleerd vanuit de rechtbank maar ook de branchevereniging om te kijken of de kwaliteit op orde is. Hierdoor bent u verzekerd van een betrouwbaar persoon. Ook hebben alle bewindvoerders jaren ervaring in het oplossen van financiele problemen.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Rotterdam voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Rotterdam in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen

Het bovenstaande gezegde houdt in dat u soms actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat u uw doel uiteindelijk bereikt. Voor velen is bewindvoering een passende stap om financieel weer onafhankelijk te zijn. Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Geeft u bewust uit?

Iedereen ziet zichzelf graag als een rationeel persoon. We denken dat we keuzes maken omdat deze slim zijn en goed over nagedacht zijn. In de praktijk blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Vaak laten we het over aan ons gevoel, en helaas maakt ons gevoel niet altijd de beste beslissingen. Het belangrijkste is om te realiseren wanneer dit gebeurd.

Realisatie Fase

Uit onderzoek is gebleken dat wij het lastig vinden om de juiste keuzes te maken, en verleidingen moeilijk kunnen weerstaan. Een goed voorbeeld is toch even dat ene broodje te halen bij de AH to go. Ook vinden we het vaak belangrijk wat andere mensen van ons vinden, dit speelt toch een grotere rol dan meeste mensen denken.

Het eerste wat regelmatig gebeurd is het weglekken van kleine uitgaven. Wij letten regelmatig niet op wanneer een klein bedrag betaald moet worden. Hierdoor loopt veel meer geld weg dan u initieel verwacht en komt u tot een verassing te staan aan het einde van de maand.

Een andere factor is het kuddegedrag. Meeste mensen hebben het niet door maar dit is een belangrijke factor die mee speelt, want wanneer de vrienden uit gaan wil je natuurlijk ook mee. Zelfs als dit financieel niet haalbaar is.

Gelukkig zijn er ook oplossingen aanwezig. Een goed voorbeeld hiervan is om te beginnen met sparen. Wanneer u een spaardoel in gedachte hebt en u begint te sparen dan blijft u waarschijnlijk ook door sparen. Dit komt omdat mensen graag iets ‘af willen maken’. Alleen al met deze kleine tip kan u mogelijk minder geld uit geven en naar uw doel sparen.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Rotterdam. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Wilt u ook graag weer uw bankzaken op de rit krijgen? Onze succesvolle bewindvoerders kunnen u hierbij de juiste ondersteuning bieden.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Wilt u zelf proberen om een budgetplan op te stellen? Onze blog kan u ondersteuning bieden op dit vlak.

De Auto Financieren?

Het kan zijn dat u een auto nodig heeft voor uw werk of vanwege medische problemen. Soms kan u het niet helemaal vanuit uw eigen geld betalen dus u gaat kijken naar andere mogelijkheden. Hieronder hebben de mogelijkheden geplaatst die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze om toch een auto rond te krijgen. Al met al zijn 31% van alle leningen afgesloten voor een auto, dus dit is zeer gebruikelijk.

Spaargeld

Het klinkt simpel maar spaargeld is natuurlijk voor de meest hand liggende manier om een auto te bemachtigen. Kijk uiteraard ook naar tweedehands auto’s. Wanneer u kleiner rijdt is dit lager voor de wegenbelasting en hij rijdt vaak zuiniger. Een simpele truc is om na te gaan hoeveel u kan besparen met een goedkopere auto en na te denken wat u met dit geld gaat doen.

Geld Lenen

Het kan zijn dat u helaas toch geen geld aanwezig hebt maar toch een auto nodig heeft. Dan is het gene waar de mensen als eerst naar kijken is om geld te lenen. Wanneer u hier gebruik van maakt is ons advies om een persoonlijke lening af te sluiten en niet een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening maakt u een afspraak met de bank wat er elke maand betaald zal worden. Met een doorlopend krediet kan u vaak vrijblijvend aflossen. Hierdoor blijven velen vast zitten met dit krediet omdat ze niet aflossen. Ook is de rente variabel dus die gaat gemiddeld genomen altijd omhoog.

Auto Leasen

Een auto leasen is niet onze favoriet maar het is zeker een mogelijkheid. U kan dit zien als een auto huren, aan het einde van het contract bent u niet de eigenaar van de auto. Wanneer u hier gebruik van gaat maken is het belangrijk om te weten wat erbij inbegrepen zit zoals wegenbelasting en verzekeringen. De reden dat dit niet onze favoriet is, is vanwege de complexe constructie. Wanneer u precies weet wat u gaat doen kan dit verstandig zijn, wanneer dit niet het geval is dan is het slim om dit niet zo aan te pakken.

Uw Uitvaart Regelen

Sommige mensen plannen alvast de uitvaart van tevoren. Dit is ook begrijpelijk want er kunnen vrij hoge kosten verbonden zijn aan een uitvaart en velen willen het niet overlaten aan de naasten om dit te betalen. Het kan fijn zijn om te weten wat deze kosten zijn en hoe die opgebracht gaan worden. De meest simpele keuze voor velen is om een uitvaartsverzekering af te sluiten, al is dit niet naar onze mening altijd de beste keuze. Er kan namelijk bijzondere bijstand aangevraagd worden wanneer er een uitvaart is bij de gemeente. De gemeente stelt dan een (klein) bedrag beschikbaar voor de uitvaart. Wanneer u genoeg (spaar)geld op uw rekening heeft staan dan is een uitvaartverzekering niet noodzakelijk, hier kunnen dan de kosten van betaald worden.

Aan welke kosten moet ik denken?

Als eerste moet u nagaan of u begraven of gecremeerd wilt worden. Dit is belangrijk aangezien de kosten erg verschillen. Ook moet er nagedacht worden over de volgende zaken:

  • Rouwkaarten
  • Rouwadvertentie
  • Kist
  • Volgauto’s
  • Mogelijke Urn
  • Kerkdienst

De kosten kunnen snel oplopen wanneer dit het geval is. Wanneer u uw naasten niet wil bezadelen met uw uitvaart is het goed om het van te voren gepland te hebben zodat u hierop kan anticiperen.