Bewindvoering Vlaardingen

Problemen met de bankzaken kunnen ertoe leiden dat u stress en frustratie ervaart. Wij bieden een oplossing voor mensen die hier last van hebben.

Hoe Werkt Bewindvoering Vlaardingen

Bewindvoering Vlaardingen zorgt dat er een oplossing wordt gezocht voor de huidige financiële problemen. Velen lopen tegen schulden aan die zij niet meer weten hoe zij dit moeten oplossen. Hierbuiten hebben ook veel mensen problemen met de bankzaken vanwege een geestelijke of lichamelijke aandoening. Met bewindvoering krijgen deze mensen professionele ondersteuning om de problemen op te lossen. De doelstelling is om ervoor te zorgen dat zij snel weer op eigen benen kunnen staan, en de bankzaken volledig zelfstandig kunnen doen.

Wanneer u contact met ons opneemt gaan wij eerst telefonisch met u uw situatie doornemen. Vervolgens gaan wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen, en kijken wat een passende oplossing is in uw situatie. Vervolgens komt er een persoonlijke afspraak bij u thuis om gezamenlijk de schuldenlast te bekijken, en te inventariseren wat hierbij mogelijk is. Wanneer u onder bewind wilt staan worden ook documenten opgemaakt om ervoor te zorgen dat dit spoedig te regelen is.

Al onze bewindvoerders voldoen volledig aan alle gestelde eisen vanuit de rechtbank. De bewindvoerders worden bijvoorbeeld jaarlijks gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of zij een verklaring van omtrent gedrag kunnen krijgen, maar ook of alle trainingen van het jaar zijn uitgevoerd. Bij krijgt u gegarandeerd zorg van een professional.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Vlaardingen ‘PIG’

Persoonlijk

Graag bouwen wij een persoonlijke band op met onze cliënten, zodat wij de situatie beter begrijpen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u altijd 1 persoon aangewezen krijgt met wie u gezamenlijk alle stappen doorloopt. Deze persoon heeft een goed inzicht in uw situatie en wat mogelijk is.

Inleveringsvermogen

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, en verkeert hierdoor in een andere situatie. Toch is het belangrijk voor ons om goed inzicht te hebben in uw leefomgeving zodat wij ons plan hier specifiek op aan kunnen passen. Vanwege deze reden komen wij altijd bij de cliënten thuis langs om deze indruk te krijgen.

Gemak

Bewindvoering kan een flinke onderneming zijn voor sommige, gelukkig maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk bij Bewindvoering Vlaardingen. Wij zien dit als een gezamenlijk project wat we ondernemen. Door middel van onze digitale systemen zijn wij in staat om veel uit handen te nemen van u.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Vlaardingen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Vlaardingen in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Arbeid Adelt

Arbeid Adelt betekent dat je met werken vooruit komt. Wij kiezen er graag voor om gezamenlijk met onze cliënten te werken aan de problemen om dit weer op te lossen. Bent u benieuwd wat wat bewindvoering voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Gaat u op vakantie?

Iedereen zou elk jaar wel graag op vakantie willen gaan, helaas is dit niet mogelijk met ieder budget. Gaat u toch op vakantie maar maakt u zich zorgen of u genoeg op uw bankrekening heeft staan? Wij leggen u uit wat de mogelijkheden zijn, en nog een paar kleine tips waar u aan moet denken wanneer u wat verder weg gaat dan Nederland.

Maak een budget

Heeft u een goed inzicht in uw budget? Wanneer dit het geval is dan onze complimenten, maar wanneer dit niet het geval is dan is het belangrijk om te blijven opletten. Want het zou jammer zijn dat u niet meer kan thuiskomen van uw vakantiebestemming.

Wanneer u een budget wilt maken is het verstandig om eerst een jaarbegroting te maken. Hierin staan alle inkomsten en uitgaven die gepland zijn voor het gehele jaar. De jaarbegroting is belangrijk omdat sommige kosten alleen eens per jaar gebeuren zoals gemeentelijke belastingen. Een slimme optie is om te beginnen met maandelijks sparen voor de vakantie. Wij merken dat veel cliënten rekenen op het vakantiegeld, alleen wanneer er beslag op het inkomen of uitkering ligt dan kan het zijn dat u geen vakantie geld krijgt, of een verminderd bedrag.

Onze Tips

  • Bereken de reiskosten goed, hou er ook rekening mee dat een auto kapot kan gaan en dat hier kosten aan verbonden zijn.
  • Oost Europa is vaak een stuk goedkoper dan west Europa, misschien dat hier ook een bestemming ligt die u aanspreekt.
  • Wanneer nodig sluit een reisverzekering af, dit kan diefstal of andere schade dekken. U bent al verzekerd in de hele Europese Unie met uw ziektekostenverzekering.
  • Zorgt dat u genoeg geld achter de hand heeft wanneer u thuis komt, een vakantie kan soms duur uitvallen.
Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Vlaardingen. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)