Bewindvoering Woerden

De juiste bewindvoerders met de juiste kennis in het Groene Hart

Bewindvoering in Woerden

Het kan voorkomen dat u in uw leven moeite heeft met de bankzaken. Vaak zien we dat door verlies van een baan of een scheiding financiële problemen kunnen ontstaan. Ook zijn er veel mensen met een belastingachterstand, dit komt voornamelijk door het complexe systeem waar wij helaas in leven. Het is belangrijk dat deze problemen opgelost worden, aangezien de schulden zich niet vanzelf oplossen. Velen kiezen dan voor bewindvoering vanwege de rust & stabiliteit dat het met zich mee brengt.

Het kan ook voorkomen dat u op zoek bent naar ondersteuning in het budget vanwege een lichamelijke of mentale handicap. Als u of uw naaste problemen heeft om de bankzaken goed af te ronden dan kunnen wij hierbij ook ondersteuning bieden. Hierbij kan u denken aan het betalen van facturen en ervoor zorgen dat er altijd voldoende aanwezig, zelfs voor vrijetijds bestedingen. Hierbij is ons motto nog steeds van belang “rust & stabiliteit”.

De bewindvoerders van Bewindvoering Woerden zijn gespecialiseerd in het oplossen van financiële problemen, en weten altijd de juiste wegen te bewandelen. Door onze ruime kennis en kunde in het vak en onze jaren ervaring weten wij welke rechten en plichten er zijn maar ook welke subsidies en toeslagen wij kunnen aanvragen. Vaak merken wij dat mensen onder bewind vaak meer te besteden hebben dan zonder bewind.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Woerden ‘RSG’

Rust

Wanneer er financiële problemen ontstaan dan kan dit leiden tot veel stress en frustratie. Vaak verbeterd dat niet de situatie waar u zich in begeeft. Wij zorgen ervoor dat er rust ontstaat in het budget, wanneer u onder bewind staat gaat al het contact met instanties en schuldeisers door middel van ons.

Stabiliteit

Een stabiel budget is een tevreden budget, en hetzelfde geld voor het leven. Door middel van bewindvoering zorgen wij ervoor dat er wekelijks of maandelijks een bedrag naar uw rekening wordt overgemaakt. Dit bedrag is vrij besteedbaar, u hoeft zich geen zorgen te maken dat de schulden of facturen niet betaalt worden.

Gezamenlijk

Bij Bewindvoering Woerden staat u er nooit alleen voor. Wij zien dit traject als een gezamenlijk proces om u verder te helpen en uw financiële problemen op te lossen. Gezamenlijk gaan wij kijken wat mogelijk is met uw budget en bespreken de aanpak met u, wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u snel op uw eigen benen kan staan.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Woerden voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Woerden in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Onschuldig zijn als een kind

Wanneer iemand zegt dat ze onschuldig zijn als een kind houdt dit in dat zij geen enkele schulden hebben. Wanneer u openstaande schulden heeft is onze doelstelling om u schuldvrij te krijgen binnen drie jaar, u heeft hierna een schone lei. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Veel huurders hebben geen financiële ruimte

We horen steeds dat iedereen er op vooruit gaat, maar klopt dit ook? Uit onderzoek is gebleken dat het voor vele huurders helemaal niet het geval is, voornamelijk mensen in sociale huurwoningen. De rapporten laten zien dat velen het toch wel lastig hebben, en bijna geen extra geld overhouden voor wanneer iets kapot gaat of wanneer er iets extra’s gekocht moet worden. De wasmachine houdt het helaas niet tientallen jaren vol. Mensen met een hypotheek doen het veel beter, maar velen komen niet in aanmerking voor een hypotheek.

800.000 huishoudens hebben nauwelijks ruimte voor kosten levensonderhoud – Nibud

De woningsnood helpt niet mee

Het volgend probleem is dat er een woningsnood is, dit houdt in dat er te weinig woningen beschikbaar zijn in vergelijking met de vraag. Hierdoor gaan de prijzen alleen maar omhoog, want wanneer er meer geld te verdienen is zullen velen hier ook gebruik van maken. Er wordt elk jaar gevraagd aan de huurbazen in de vrije sector en sociale sector om de huur niet te veel te verhogen of te kijken naar betere oplossingen. Dit is helaas nog niet volledig gelukt.

 

Wat is de oplossing?

Eigenlijk is er niet direct een oplossing. Er wordt veel bijgebouwd in Nederland al is er nu het probleem van de stikstofnorm. Desalniettemin zullen waarschijnlijk de nieuwe woningen niet volledig sociale huur zijn, Nederland is een ideaal land om als “huisjesmelker” aan de slag te gaan. Het beste wat meesten kunnen doen is zich heel vroeg in te schrijven bij woonorganisaties zodat wanneer nood aan de man is u hier ook snel gebruik van kan maken. Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen, maar hiermee kan je jezelf een klein beetje meer zekerheid geven.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Woerden. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)