Je budget planning is een belangrijke taak in het leven, en het leven is natuurlijk geen bedrijf. Elke koop die je doet zie je niet gelijk als een investering, aangezien je ook wilt leven. De vraag is hoe je een goede balans kan vinden tussen je leven leven en de uitgaven. Hierop proberen wij een antwoord te geven.

Abonnementen

Nederland heeft een verplichting dat niemand onder de armoede grens mag leven. De vraag is wat is de armoede grens nou precies. De armoede grens is de laagste wettelijke uitkering min tien procent. Zit u lager dan dit bedrag dan kunt u hiervoor bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente. Maar het belangrijkste is wat je kunt doen met het bedrag wat u tot uw beschikking heeft. Ten eerste willen we zeggen dat er veel mogelijkheden zijn om kosten te drukken, voornamelijk als u kijkt naar de abonnementen. Vele mensen hebben abonnementen lopen waar ze geen of weinig gebruik van maken, hierbij kunt u denken aan een fitness abonnement. Een fitness abonnement is al snel dertig euro in de maand. Dit zijn vaak de kosten die u het makkelijkst kunt drukken.

Open Brieven

Zit u al op een niveau dat u bang bent om brieven te openen? Dan zit u natuurlijk in een vrij donker scenario. Schuldeisers blijven brieven sturen en uiteindelijk zal de deurwaarder bij u aan aankloppen. U kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld betalingsregelingen te treffen. Dit kunt u alleen maar doen wanneer u alle schuldeisers op een rijtje heeft staan. Probeer alle brieven te openen en kijk hoeveel u per maand kunt betalen aan de schuldeisers. Hierbij is de planning erg belangrijk, zodat u weet hoeveel u per maand kwijt kan krijgen.

Heeft u nog meer vragen over budget beheer dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.