Stapsgewijs Budgetbeheer

  1. U leest alle informatie over budgetbeheer op www.bewindvoeringvitaal.nl
  2. U maakt de keuze of budgetbeheer bij u past. Wanneer u vragen heeft kunt u uiteraard telefonisch of per mail contact met ons opnemen.
  3. U vult het aanvraagformulier volledig en correct in.
  4. Wanneer Vitaal het in goede orde heeft ontvangen, wordt er spoedig contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking bij u thuis.
  5. Het eerste kennismakingsgesprek is een informatief gesprek, waarbij nogmaals uitgelegd wordt wat er van u verwacht wordt en wat u van de budgetbeheerder kunt verwachten. Daarnaast worden er de nodige formulieren doorgesproken en ingevuld.
  6. Daarna volgt het intakegesprek en een bezoek aan een ABN AMRO bank bij u in de buurt. Het intakegesprek bestaat uit een standaard vragen- en invulformulier. Voor aanvang van het intakegesprek ontvangt u een “boodschappenlijst” waarop staat aangegeven wat er klaar moet liggen als de budgetbeheerder bij u thuis komt voor het intakegesprek. Daarnaast gaat de budgetbeheerder samen met u naar de bank om nieuwe rekeningen te openen.
  7. Vanaf dat moment gaat de budgetbeheerder aan de slag met het uitvoeren van de gemaakte afspraken tijdens het intakegesprek (=Het plan van aanpak) Dit houdt altijd in dat uw volledige inkomsten vanaf dat moment binnen komen op de daarvoor speciaal geopende rekening bij ABN AMRO bank waar alleen de budgetbeheerder bij kan. Van die rekening worden alle (vaste) lasten betaald die u samen met de budgetbeheerder bent overeengekomen. Vanaf dit moment zal ook al uw post (die betrekking heeft op het budgetbeheer) naar het adres van de budgetbeheerder gaan.
  8. U ontvangt daarna een uitgewerkt plan van aanpak.
  9. Het is mogelijk dat er tussen u en de budgetbeheerder extra of andere afspraken gemaakt worden. Dit wordt dan altijd vast gelegd in een overeenkomst.
  10. Budgetbeheer is een vrijwillige keuze en is dus te allen tijde opzegbaar door u.

Heeft u toch nog vragen t.a.v. budgetbeheer of de werkwijze dan kunt u telefonisch of per mail contact met bewindvoering Vitaal opnemen.