Budget Beheer

In dit onderdeel zullen wij uitleggen wat budgetbeheer betekend, en en hoe het vormen kan aannemen voor u. Budgetbeheer zorg ook voor rust en stabiliteit binnen uw situatie, alleen het verschil is dat u al uw zaken zelf zal moeten regelen. Bij budgetbeheer zal een nieuwe speciale rekening geopend worden waarvan u al uw vaste lasten betaald. Hierbij bent u zelf verantwoordelijk over het sparen en afbetalen van uw rekeningen.

Het Budget

Bij budgetbeheer, zoals het al zegt, wordt het budget beheerd maar wat houdt dit precies in. Budgetbeheer is dat er een tweede rekening geopend wordt. Deze valt in het beheer van ons, Bewindvoering Vitaal. Wij zorgen ervoor dat al uw vaste lasten betaald worden de bovengenoemde rekening zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw inkomsten en uitgaven. Het resterende bedrag dat behoud u zelf, en mag u zelf mee kiezen wat u ermee doet. In principe blijft u zelfstandig over uw eigen geld, alleen met een lichte ondersteuning.

Het probleem van budgetbeheer is dat het u vaak geld zal kosten, voornamelijk de kosten van ondersteuning. In sommige gevallen vergoed de gemeente het in een vorm van bijzondere bijstand, dit is niet altijd het geval. Bewindvoering Vitaal vind een persoonlijke aanpak belangrijk, hierdoor gaan wij graag eerst inventariseren wat het best bij u past. Vaak hebben wij gemerkt dat de kosten een doorn in het oog zijn. Bij Bewindvoering is dat niet het geval, hier betaald de overheid voor. Vanwege deze factor zullen wij vaker bewindvoering adviseren. Wij hebben zelf gemerkt dat regelmatig niet de rust terug keert zoals gewenst, dat is natuurlijk jammer. Bij bewindvoering hebben we het tegenovergestelde gemerkt, dat rust en stabiliteit just wel terug keert binnen het huis.

Natuurlijk is het per persoon afhankelijk waar de voorkeuren liggen.

Additionele informatie kunt u vinden op de website van budget beheer.