Budgetteren is altijd een lastig iets, voornamelijk aangezien je prioriteiten moet maken. En de keuzes die momenteel het meest voor de hand liggen blijken niet altijd het geval te zijn in de toekomst. Vele mensen maken fouten, maar de grote vraag is hoe zet je dit nou recht? Hiervoor is deze blog geschreven zodat u weet wanneer de financiën weer op peil zijn.

Inkomen

Inkomen is een van de belangrijkste zaken om te hebben, en gelukkig heeft iedereen in Nederland een inkomen. Inkomen is natuurlijk erg afhankelijk of u werkt of dat u een uitkering heeft. Wanneer u werkt heeft u vaak meer bestedingsruimte maar dit kan ook problemen met zich mee brengen, voornamelijk wanneer het inkomen variabel is. Bij een variabel inkomen is het veel moeilijker om te budgetteren. U weet niet precies hoeveel u binnen krijgt maar de uitgaven blijven vaak wel hetzelfde. Hierdoor wordt bij ons altijd een minimum grens aangegeven wat u minimaal krijgt. Hierdoor kunt u alleen maar van het goede uit gaan wanneer u meer werkt en een financiële meevaller heeft.

Budgetteren

Vaak beginnen meeste mensen met budgetteren pas te laat, wanneer er schulden zijn ontstaan. Natuurlijk door goed budgetteren ontstaan er geen schulden maar soms kan een leefwijze erg veranderen. Wanneer dit het geval is kijk altijd even naar welke uitgaven verminderd kunnen worden. Vaak zijn er op vele zaken te besparen, zoals verzekeringen. Wanneer u eenmaal schulden heeft is het vaak lastig om een goede berekening te maken wanneer u dit kunt aflossen aangezien rentes altijd berekend worden over het openstaande bedrag, dit levert veel problemen op voor meeste mensen en incassobureaus helpen ook niet mee.

Tips

Een algemene tip om kosten in de maand te drukken is om jaarlijks van zorgverzekeraar te wisselen. Zorgverzekeraars verhogen elk jaar de prijzen van uw pakket, en dit komt slecht uit voor u. Daarom kunt u vaak besparen door jaarlijks te wisselen. Een andere mogelijkheid om kosten te drukken wat vele mensen vergeten zijn telefoon abonnementen, deze lopen ook vaak door met hoge kosten. Hierdoor heeft u toch weer een paar tientjes extra per maand over.

Heeft u vragen over uw budget of vindt u dat er actie ondernomen moet worden? Neem dan contact met ons op.