Bewindvoering Noord Nederland

Bewindvoering Noord Nederland helpt mensen om hun financiële situatie weer op orde te krijgen en mensen die moeite hebben met de administratie. Met onze bewindvoering werkt u aan een zekere en vitale toekomst met rust en stabiliteit.

Hoe werkt bewindvoering?

Een bewindvoerder beheert en administreert uw bankzaken. Dit houdt in dat u ervan verzekerd bent dat alle vaste lasten betaald zullen worden en dat er naar oplossingen gekeken zal worden voor eventueel openstaande schulden. Voor vele mensen brengt bewindvoering rust en stabiliteit met zich mee omdat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de financiën.

De doelstelling van bewindvoering is om u te beschermen tegen bijvoorbeeld schuldeisers. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de wettelijke plichten van schuldeisers. Hierdoor kan misbruik ontstaan.

Nieuw perspectief met bewind

Wanneer u uw bankzaken niet goed op orde heeft kan dit tot veel onrust lijden. Het kan voorkomen dat u op dit moment in een moeilijke tijd in uw leven zit. Wij zien geregeld mensen waarbij een schuldenlast is ontstaan vanwege een scheiding, ontslag of het overlijden van dierbaren.

Bewindvoering is voor velen de eerste stap om alles weer op de rails te krijgen. Hierdoor krijgt u weer rust en stabiliteit, en bent u gegarandeerd dat alle zaken goed georganiseerd zijn.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 3912.

Een oplossing voor de financiën

Voor de juiste ondersteuning op financieel vlak bieden wij inkomensbeheer en bewindvoering. Afhankelijk van uw situatie bieden wij op maat gemaakte plannen zodat wij u de juiste financiële zorg kunnen bieden.

Inkomensbeheer

Inkomensbeheer, budgetbeheer, budgettering zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar in principe hetzelfde betekenen. Met inkomensbeheer nemen wij (tijdelijk) uw financiële zaken uit handen, waardoor u weer rust en ruimte krijgt voor de andere belangrijke zaken in uw leven. Hieronder vindt u enkele taken die wij voor u zullen uitvoeren.

   Opstellen budgetplan

   Betalen van vaste lasten

   Financiën stabiliseren

   Voorkomen van achterstanden

   Volledige online inzage

Schuldenbewind

Tijdens een schuldenbewind gaan wij gezamenlijk met de schuldeisers kijken naar een passende oplossing. Vanaf het moment van de onderbewindstelling zullen wij alle contacten onderhouden met de schuldeisers. Wij gaan samen met u kijken wat mogelijk is in uw situatie. Hieronder vindt u enkele taken die wij voor u zullen uitvoeren.

   Contact met schuldeisers

   Betalen van vaste lasten

   Bewaken van de beslagvrije voet

   Afbetalingsregelingen treffen

   Aanvraag schuldhulpverlening

Beschermingsbewind

Soms is iemand door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat om zijn of haar eigen financiën te regelen of er is sprake van problematische schulden. Dan kan beschermingsbewind een uitkomst bieden. Beschermingsbewind is vooral bedoeld om u te beschermen. Hieronder vindt u enkele taken die wij voor u zullen uitvoeren.

   Voorkomen van misbruik

   Betalen van vaste lasten

   Vermogen opbouwen

   Voorkomen van achterstanden

   Volledige online inzage

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

Wij zullen u bellen of u belt ons. Wij gaan inventariseren wat het probleem is en een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk Gesprek

Tijdens het persoonlijk gesprek zullen de formulieren opgemaakt worden. U krijgt een indruk van ons en wij krijgen een indruk van u.

Aanvraag Indienen

Zijn de formulieren eenmaal ondertekend dan zullen wij deze versturen naar de rechtbank.

Aantal mensen geholpen

Aantal onderbewindgestelden in Nederland

Veelgestelde Vragen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft. Bewindvoering is niet bij iedereen goed bekend, en al is het bekend dan kunnen er nog steeds vele vragen bij u te binnen schieten. Bewindvoering houdt in dat de bewindvoerder voor u de financiën administreert en beheert. De bewindvoerder zorgt ervoor dat alle betalingen gedaan zullen worden en dat alle vaste lasten betaald worden. Ook zal er gekeken worden, wanneer nodig, hoe de schuldenproblemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. Andere veel gestelde vragen vindt u aan de rechterkant

Hoe worden mijn schulden opgelost?

De schulden worden door ons geïnventariseerd, vervolgens wordt er gekeken hoe wij u zo snel mogelijk schuldvrij kunnen krijgen.

Wanneer kan ik een persoonlijk gesprek inplannen?

Wij proberen dezelfde week dat u contact met ons opneemt een afspraak met u in te plannen. Is dit niet mogelijk dan zal het de volgende week zijn.

Hoe ben ik verzekerd van de juiste zorg?

Bewindvoering Vitaal is een geaccordeerde bewindvoering. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen gesteld door de Rechtbank, en onze kwaliteit wordt verzekerd door onze branchevereniging (NBPB).

Openstaande schulden

Wanneer u openstaande schulden heeft kan dit veel invloed hebben op uw dagelijks leven. U kunt zich hier veel zorgen om maken. Een bewindvoerder kan u ondersteunen in het oplossen van de schuldenlast. Wanneer u onder bewind staat zal de bewindvoerder alle correspondentie doen met de schuldeisers. Hierdoor wordt u niet meer belast met de openstaande schulden.

Met onze bewindvoering hebt u de garantie dat er expertise aanwezig is om de schulden te inventariseren en te kijken naar een snelle en goede oplossing. Hierdoor keert de rust en stabiliteit terug in het huishouden

Bewindvoering is een maatregel waar ik bij het begin veel moeite mee had. Ik vond het toch lastig om mijn financiën uit handen te geven, maar op het moment liep het ook niet meer. Bewindvoering heeft mij geholpen om verantwoord met mijn geld om te gaan.

Marlies

De openstaande schulden liepen alleen maar op, ik durfde de post niet meer open te maken. Uiteindelijk weet je dat het probleem hierdoor niet opgelost zal worden. Mijn bewindvoerder heeft de juiste ondersteuning geboden om tot een oplossing te komen.

Davey

Vanwege familie problemen was ik niet goed in staat mijn belangen te behartigen. Hierdoor heeft een bewindvoerder mijn bankzaken tijdelijk overgenomen. Dit gaf mij veel rust en mij de mogelijkheid om alle familie zaken goed te organiseren.

Gerrit

Contact

Bent u op zoek naar hulp? U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden bel ons gerust op of vul ons contactformulier in en dan nemen wij spoedig contact met u op.

/

Postbus 1390