Wanneer je een huurachterstand hebt opgebouwd loop je de kans met huisuitzetting te maken te krijgen. Een woningcorporatie of particuliere verhuurder kan met toestemming van de rechter het huurcontract ontbinden en de woning ontruimen.

Mensen die hun woning uitgezet dreigen te worden, houden in het dagelijks leven nauwelijks het hoofd boven water. Naast het probleem van de schuld(en) is er ook vaak sprake van problemen op andere vlakken die worden veroorzaakt door de hoge schulden die een zware last op u leggen. Bewindvoering Vitaal begeleid al diverse  personen in Almelo en Enschede om in rustig financieel weer te komen.

Huurachterstand is de belangrijkste reden voor uitzetting. Andere redenen zijn bijvoorbeeld wietteelt, onderverhuur/fraude en overlast. Uitzetting kan pas plaatsvinden na tussenkomst van de rechter. Even een paar tips bij een dreigende uitzetting:

Tip 1: Neem contact op met de verhuurder of deurwaarder

Neem zo snel mogelijk contact op met de woningbouwvereniging of particuliere verhuurder van de woning. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingregeling te treffen. Op deze manier kan worden voorkomen dat er extra kosten gemaakt worden( denk aan de incasso kosten). Heeft de verhuurder de incasso uit handen gegeven aan een deurwaarder? Probeer dan een betalingsregeling te treffen met de deurwaarder.

Tip 2: Schakel rechtshulp in

Als alsnog uitzetting dreigt, schakel dan rechtshulp in. Dit kun je aanvragen bij bijvoorbeeld het juridisch loket, of via een eventuele rechtsbijstandsverzekering.

Tip 3: budgetbeheer

Wanneer u oplopende schulden heeft maar u weet niet goed hoe u eraf moet komen is een makkelijke oplossing budget Beheer. Met budget beheer wordt er een aparte rekening geopend waarvan alle vaste lasten betaald worden. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken of alles wel op tijd betaald is, want dat zullen wij voor u doen. Vervolgens zullen wij contact opnemen met de schuldeisers, en een voorstel indienen van een betalingsregeling of kwijtschelding van de schulden. Hierdoor krijgt u een duidelijk plan wat de mogelijkheden zijn. Budget beheer wordt vaak vergoed door de gemeente waarin je woonachtig bent. Gemeente Almelo is hier zeer progressief in.

Wilt u ook rust en stabiliteit, en eindelijk weer kunnen doen wat u leuk vindt? Neem dan even contact met ons op.