Een bewindvoerder is een passende oplossing voor vele mensen, alleen er bestaat een grote vraag wat doet een bewindvoerder? Dit artikel zal hier meer duidelijkheid over verschaffen. Hierbij zullen wij het hebben over onze cliënten in Almelo en omgeving.

Een Bewindvoerder helpt met uw financiën

U kunt het vast wel, de rekeningen op tijd betalen, formulieren invullen en toeslagen aanvragen. Wij van Bewindvoering Vitaal ondersteunen mensen die moeite hebben met de eigen financiën goed te regelen, of mensen die niet in staat zijn de eigen financiën te regelen. Wat wij doen is ervoor zorgen dat alles in orde komt met het inkomende geld, en zorgen voor u dat u ook gezond op de bankrekening blijft.
Door vroegtijdig Bewindvoering aan te vragen kunt u schulden voorkomen, of de hoogte ervan verlagen. Wat wij doen is zolang nodig alle financiële zaken voor u af te ronden, hierbij kunt u denken aan belastingaangifte of aanvragen van toeslagen.

Bewindvoering is voornamelijk voor mensen met een laag inkomen, uitkeringsgerechtigden, moeite hebben met de eigen administratie. Deze mensen kunnen wij helpen door bankafschriften te ordenen en rekeningen te betalen en een goed overzicht te maken met inkomsten en uitgaven. Hierbij kijken we samen naar een mogelijkheid voor verbetering binnen uw administratie en financiën.

De bewindvoerder zorgt ervoor dat er geen nieuwe schulden worden gecreëerd en zal huidige schulden zo snel mogelijk proberen af te lossen. De bewindvoerder zal voor u een budgetplan opstellen. Door een budgetplan zorgen wij ervoor dat er aan het einde van de maand altijd nog geld over blijft. Het uiteindelijke doel van bewindvoering is dat u uw financiën zelfstandig weer kan beheren.  Doordat uw financiën worden geregeld door de bewindvoerder zult u meer rust en stabiliteit hebben.

Als u denkt aan een lichtere variant van bewindvoering kunt u naar ons budgetbeheer kijken, klik dan hier