Bewindvoering Alkmaar

Een nieuwe toekomst zonder schulden en met een nieuw perspectief

Bewindvoering in Alkmaar

Helaas zit het leven soms tegen, helaas gaat niet altijd alles volgens plan. Velen bouwen hierdoor schulden op, en helaas zijn schulden makkelijker te maken dan op te lossen. Dit kan door meerdere zaken komen, zoals een scheiding of het verliezen van een baan. Toch is het van belang dat er naar een oplossing gekeken word, want zonder een oplossing zien mensen het licht aan het eind van de tunnel niet meer. De bewindvoerders van Bewindvoering Alkmaar zorgen ervoor dat u weer het licht aan het eind van de tunnel ziet.

Met bewind krijgt u ondersteuning op financieel vlak. Dit houdt in dat mensen die in een lastige situatie verkeren een passend budgetplan krijgen en hiermee naar een specifiek doel gestreven word. Hierbij kan gedacht worden aan het oplossen van schulden, maar ook hulp voor mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap die het moeilijk vinden om de bankzaken goed te regelen. De bewindvoering zorgt er dan voor dat alle betalingen netjes en op tijd uitgevoerd worden en wanneer er schulden aanwezig zijn dat er gekeken wordt naar een oplossing.

Onze bewindvoerders hebben alle benodigde diploma’s en verklaringen om het vak uit te mogen voeren, tevens worden zij jaarlijks gecontroleerd vanuit de rechtbank en de branchevereniging. Hierdoor bent u verzekerd van de juiste financiële zorg, en dat de juiste kennis aanwezig is.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Alkmaar voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Alkmaar in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Op rechte wegen gaan

Op rechte wegen gaan houdt in dat een nieuwe toekomst ingeslagen wordt na een lastige tijd. Velen ervaren bewindvoering als een nieuw perspectief. Bent u ook op zoek naar een nieuw perspectief? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de koopkracht werkelijk?

Elk jaar krijgen we van de overheid te horen dat de koopkracht erop vooruit gaat voor iedereen, al heeft niet iedereen het gevoel dat ze erop vooruit gaan. Helaas gingen er velen het afgelopen jaar op achteruit, want alles wordt natuurlijk ook steeds duurder. Toch is het niet makkelijk om hier een oplossing voor te vinden, vooral als iemand in een lastige situatie verkeerd.

Hoe word de koopkracht berekend?

Het gaat eigenlijk bij het begin al fout, met de berekening van de koopkracht. Hier komt altijd een cijfertje uit hoe de gemiddelde Nederlander erop vooruit gaat, maar dit cijfertje geldt niet voor iedereen. Er wordt hierbij rekening gehouden met inflatie en hoeveel het inkomen erop vooruit gaat. Dit is praktisch gezien de koopkracht, al moet ik wel zeggen dat dit een zeer gemakkelijk rekensommetje is. Zorgkosten gaan bijvoorbeeld omhoog, en dan kan het plusje al heel snel een minnetje worden.

 

Hoe kan ik dan toch gebruik maken van de koopkracht?

De koopkracht houd in dat ook de salarissen en uitkeringen omhoog gaan, maar het is van belang dat er ook gekeken wordt naar de toeslagen. Dit vergeten veel mensen. Want als iemand zorgtoeslag krijgt gaat dit natuurlijk ook omhoog. Uiteindelijk is vaak de beste optie wanneer iemand van het minima beleid gebruik kan maken om zo veel mogelijk subsidies aan te vragen om toch rond te komen.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Alkmaar. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Bent u ook benieuwd wat bewindvoering voor u kan betekenen? Onze oprechte bewindvoerders staan voor u klaar om u snel te woord te staan.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)