Bewindvoering Almere

Wanneer u last heeft van schuldeisers kan bewindvoering een goede oplossing zijn. Onze bewindvoerders kunnen u ondersteunen met de juiste kennis.

Over Bewindvoering in Almere

Wanneer u schulden heeft of u uw bankzaken moeilijk kan behartigen vanwege fysieke of mentale problemen dan kan u een bewindvoerder inschakelen. Een bewindvoerder zal gezamenlijk met u gaan kijken naar een oplossing voor de huidige problemen, en ervoor zorgen dat u uiteindeljk weer op uw eigen benen kan staan. Bij Bewindvoering Almere zijn wij erop gespecialiseerd om snel een pakkend plan op te stellen, zodat u weer zo snel mogelijk perspectief kan krijgen op de toekomst.

Tijdens het bewind

Als u besloten heeft om een aanvraag in te dienen tot bewind heeft u een bewindvoerder nodig die uw belangen gaat behartigen. De bewindvoerder zal eerst persoonlijk bij u thuis langs komen om te kijken of er een klik aanwezig is. Vervolgens gaat u gezamenlijk met hem of haar een plan opstellen om u weer zelfredzaam te maken, en de huidige financiële situatie te stabiliseren. Wanneer eenmaal het bewind is uitgesproken zal de bewindvoerder zijn taken gaan uitvoeren. Dit houdt in dat u wekelijks of maandelijks leefgeld zal ontvangen. Vervolgens zal hij ook contact opnemen de schuldeisers en vragen om een rentestop. Wanneer u schulden heeft en de schulden kunnen niet binnen 3 jaar afgelost worden, dan zal de bewindvoerder kijken naar een schuldhulpverleningstraject zodat u na drie jaar weer schuldvrij bent.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Almere ¨GHI¨

9

Gedreven

De doelstelling van onze bewindvoerders is om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer zelfredzaam wordt, dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer op eigen benen kan staan. Wij willen uw dossier zo snel mogelijk oppakken zodat u een goed perspectief houdt op de toekomst.

Hoop

Wanneer u schulden heeft kan het zijn dat u de hoop verloren heeft. Onze bewindvoerders gaan ervoor zorgen dat de hoop weer terug komt, en dat u het licht aan het eind van de tunnel weer ziet. Wij doen dit door middel van een overzichtelijk budgetplan op te stellen om de doelen te bereiken.

Idealistisch

Onze bewindvoerders zijn begonnen in de bewindvoerdersbranche omdat zij dachten dat de financiële zorg beter geregeld kon worden en betere ondersteuning geleverd kon worden. Op het moment hebben zij jaren ervaring met het oplossen van schulden, en het geven van financiële zorg.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Almere voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Almere in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Muurvast Zitten

Wanneer de schulden oplopen kan het voorkomen dat u niet meer weet wat u kan doen, u zit eigenlijk muurvast. Vele mensen kloppen dan aan bij een bewindvoerder om de juiste ondersteuning te krijgen. Wanneer u hierin geinteresseerd bent kan u altijd contact met ons opnemen.

Oorzaken van de schulden

Schulden ontstaan niet alleen door het aangaan van een lening, er zijn er meerdere, vijf omwel te verstaan. Het is algemeen bekend dat wanneer je een lening afsluit, en opneemt, er een schuld is. Er zijn echter ook leenvormen waarbij u misschien niet direct aan een schuld denkt. Roodstand op uw lopende rekening is ook een schuld, of wat denkt u van het gebruik van een creditcard. Om terug te komen op de verschillende oorzaken van schulden neem ik u mee in een korte omschrijven hiervan. Er zijn verschillende redenen waardoor je in de schulden kunt komen. Het ontstaan van schulden is onder verdeeld in vijf oorzaken, namelijk;

Aanpassingschulden:

Aanpassingsschulden ontstaan wanneer er zaken veranderen in uw persoonlijke situatie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ontslag. U heeft minder inkomen maar de lasten blijven hetzelfde. Daarnaast kunt u denken aan onvoorziene kosten na een scheiding, geboorte of ongeval

Compensatieschulden:

Om jezelf beter te laten voelen, doe je uitgaven die zorgen voor een goed gevoel of pijngevoelens tijdelijk verminderen of zelfs wegnemen. Je compenseert negatieve gevoelens met het belonen van jezelf. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van kleren om je prettiger te voelen of beter voor te doen naar de buitenwereld.

Overbesteding:

Je hebt genoeg inkomsten, maar de uitgaven zijn te hoog. Dit ontstaat wanneer je teveel kredieten hebt afgesloten en hierdoor in de financiële problemen komt.

Overleving:

Als je maandelijkse inkomsten lager zijn dan het bedrag van je vaste uitgaven zoals huisvesting, energie en water, blijft er geen geld over voor de basisbehoeften zoals voedsel en kleding.

Gedrag:

Je hebt voldoende inkomsten, maar door je gedrag kom je niet uit met je geld. De onderliggende problemen die de oorzaak van je gedrag vormen, moeten hierbij aangepakt worden.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kan uiteraard contact opnemen met Bewindvoering Almere. Wij weten dat elk persoon anders is, hierdoor maken wij voor iedereen een op maat gemaakt plan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op of vul ons contactformulier in.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

In onze blog vindt u vele relevante tips en informatie om zelf inzicht te krijgen in uw financiën.

Welke schulden zijn er?

Schulden zijn er in vele vormen en maten, zelfs 80% van alle mensen die in Nederland wonen hebben een schuld. Het punt van schulden is dat de schulden er verschillen van zowel hoogte en rente percentages. The meest voorkomende schulden zijn natuurlijk de studieschuld en de hypotheek, maar verder valt ook roodstand en kopen op afbetaling onder schuld. In totaal vallen alle schulden onder drie categorieën, deze categorieën zijn Hypothekeren Lening, Doorlopend Krediet en Persoonlijke Lening. In dit gedeelte zal ik het hebben over het Doorlopend Krediet en de Persoonlijke Lening.

Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is een krediet dat, zoals het al zegt, doorlopend is. Een doorlopend krediet heeft twee verschillende factoren vergeleken met een persoonlijke lening. De twee verschillende factoren zijn rente en de opname. Bij een doorlopend krediet heeft u een bestedingsruimte bedrag, dit houdt in dat als u bijvoorbeeld een bedrag heeft geleend van 20.000 euro maar u hebt al 5.000 euro afgelost dat u de 5.000 euro ook weer vrijblijvend mag opnemen. Deze leningsvorm biedt u veel vrijheid aangezien in mindere tijden u meer kunt opnemen, maar helaas geld dat ook voor de bank. Het grote voordeel van de bank is dat uw rente variabel is, waardoor zij de rente mogen verhogen of verlagen. Hierdoor kunt u op de eerste jaar misschien 4% rente betalen maar volgende jaar zou dat 8% kunnen zijn. Het meest voorkomende doorlopend krediet is Roodstand, hiervoor betaalt u algemeen rond de 12% rente op jaarbasis. Het doorlopende krediet is de meest voorkomende optie maar over het algemeen ook het lastigst om van af te komen, en bied in principe de minste zekerheid zowel over aflossen als rente betalingen.

Persoonlijke Lening

Het grote verschil tussen een doorlopend krediet en persoonlijke lening is dat een aflossingstermijn is vastgesteld en een vast rente percentage. Als u bijvoorbeeld een bedrag van 20.000 euro leent maakt u van tevoren met een bank een afspraak over een vast rente percentage en looptijd. Hierdoor heeft u een vaste aflossing per maand en weet u dat u bijvoorbeeld over 10 jaar klaar bent met afbetalen. Vervolgens mag u ook na 2/3 van de besproken termijn vrijblijvend aflossen buiten het maandelijks bedrag om. Hierdoor kunt u in de laatste periode versneld aflossen, maar niet opnemen. De persoonlijke lening geeft u veel meer zekerheid en stabiliteit.
Bewindvoering Vitaal zal in meeste gevallen adviseren om een persoonlijke lening af te sluiten. Voornamelijk door de zekerheid en stabiliteit, hierdoor krijgt u persoonlijke rust maar ook binnen het huishouden. Tevens bied het ook gemak met budgetteringen. In sommige kleine gevallen zullen wij een doorlopend krediet adviseren maar alleen als u een veelbelovend verzekerd toekomstperspectief heeft. De meeste gevallen die wij zijn tegengekomen voor ons bewindvoerding in regio Almelo zijn voornamelijk veroorzaakt door doorlopende kredieten. Heeft u problemen met uw financieen neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u persoonlijk advies geven over uw situatie.

Risico´s van kredieten

Het gevaar van een kredieten is dat je niet voorbereid bent op de terugbetaling ervan en je niet duidelijk hebt wat dit betekend voor je financiën. De kans bestaat dat je je lening niet kunt  terugbetalen en je in de schulden terechtkomt.

Je raakt je huis kwijt

Wie er niet meer in slaagt om de maandelijkse lasten van zijn hypotheek te dragen, kan in grote problemen komen. Wat je kan doen is naar de bank gaan om samen tot een oplossing te komen . Dit is niet gemakkelijk, want banken zijn aan strikte regels gebonden wat betreft voorwaarden van hypotheken. In het slechtste geval zal de bank eisen dat je de woning verlaat waardoor de hypotheek verstrekker de woning kan verkopen om het geleende geld terug te vorderen.

Je komt in de schulden

Bij wanbetaling geraak je in de schulden en dit kan het begin zijn van een neerwaartse spiraal. Wat zeker te mijden is, is nieuwe leningen aangaan om vorige leningen mee af te betalen. Wat je kan doen is een schuld betaling plan opstellen samen met de schuldeiser en uitstel vragen

Je raakt in een depressie

De gevolgen van wanbetaling zijn niet te onderschatten in het leven van de kredietnemer. Op het moment dat je je schulden niet kan terug betalen en je bijvoorbeeld uit je huis wordt gezet heeft dit een grote psychologisch effect. Dit zet een zware druk op je zelfvertrouwen en kan je relatie en gezinsleven zwaar onder druk zetten.

Let altijd op de kleine lettertjes als je een krediet aangaat

Het afsluiten van een kredietovereenkomst met de bank moet nauwkeurig gedaan worden. Doorgaans zal de bank schermen met de voordelen van het aangegane krediet (zoals het gemak om overal ter wereld met de creditcard te kunnen betalen), maar de nadelen zullen minder onder de aandacht gebracht worden. Let dan ook op de kleine lettertjes die in de overeenkomst vermeld staan en eis absolute duidelijkheid van je bankier als het gaat om:

  • de rente
  • de looptijd
  • het jaarlijkse kostenpercentage van de lening
  • en de gevolgen bij het niet kunnen terugbetalen

 

Wanneer vraag ik bewindvoering aan voor dementie?

Dementie is een veel voorkomende ziekte bij ouderen. Iemand met dementie is vaak achterdochtig, vergeetachtig, ongeremd en heeft een verminderd beoordelingsvermogen. Een vorm van dementie is Alzheimer. Dementie kan belangrijke gevolgen hebben voor iemands geldzaken. Wanneer er dementie geconstateerd wordt dan neemt vaak de partner of één van de kinderen het financiële beheer over. Soms loopt dit niet geheel volgens de juridische regels. Van belang is dat al in een vroeg stadium duidelijk is hoe en door wie de geldzaken moet worden geregeld vanaf het moment dat de persoon in kwestie daar zelf niet meer toe in staat is.

volmacht

Als de ouders (nog) niet wilsonbekwaam kan een ouder aan een van de kinderen of een naaste een volmacht verlenen om voor hen de geldzaken te regelen. Dit gebeurt via een notariële akte die door de notaris wordt opstelt. Deze handeling is alleen mogelijk op het moment dat de volmacht wordt aangevraagd de volmachtgever wilsbekwaam is. Wanneer later de volmachtgever dement wordt blijft de volmacht geldig. De persoon aan wie de volmacht wordt verleend mag verschillende financiële handelingen doen, zoals beheren van de bankrekening, doen van aangiftes en het betalen van facturen. Een nadeel van een volmacht is dat als de dementerende of persoon met Alzheimer een impulsieve aankoop heeft gedaan deze toch rechtsgeldig blijft en niet zomaar kan worden teruggedraaid.

Beschermingsbewind voor dementie

Een andere vorm is het beschermingsbewind. Beschermingsbewind gaat verder dan het verlenen van een volmacht. Er zal eerst beschermingsbewind aangevraagd moeten worden door de kinderen of partner. De rechter stelt het beschermbewind in en benoemd in dat geval een bewindvoerder die het financiële beheer overneemt. De bewindvoerder moet jaarlijks verantwoording afleggen aan de rechter, zodat de bewindvoerder ook gecontroleerd wordt. In het geval van bewindvoering wordt dit gedaan bij de rechtbank.