Bewindvoering Alphen aan den Rijn

U woont in Alphen aan den Rijn en bent op zoek naar een capabele bewindvoerder? Wij helpen mensen die problemen met de financiën hebben naar een schone lei.

Over Bewindvoering Alphen a/d Rijn

U heeft problemen met de bankzaken en bent op zoek naar een oplossing. Bewindvoering Alphen aan den Rijn is één van de kantoren in de regio die u hierbij kan ondersteunen. Onze doelstelling is personen die in een lastig parket zitten te ondersteunen en om hen zo snel mogelijk weer financieel zelfredzaam te maken. Wij doen dit door goed met u en de schuldeisers samen te werken en hiervoor een plan van aanpak op te stellen. In het plan van aanpak staat hoe wij het bewind gaan aanpakken, dit wordt uiteraard gezamenlijk besproken om te kijken of de doelstellingen realistisch en haalbaar zijn.

De Bewindvoerders in Alphen a/d Rijn

Onze werkkracht, ookwel Bewindvoerders Alphen aan den Rijn genoemd, staan u graag te woord en proberen samen met tot een goede oplossing te komen. Als eerst gaat u gezamenlijk praten met één van de bewindvoerders, en kijken of het goed tussen jullie past. Vervolgens gaan we kijken tegen welke problemen u aanloopt, dit kan schuldeisers zijn maar kan ook komen door de fysieke of mentale toestand. Gezamenlijk gaan wij de gegevens inventariseren en de noodzakelijke documenten invullen. Éénmaal ingevuld zullen wij het verzoekschrift versturen.

Wanneer u uiteindeljk onder bewind staat worden alle gegevens geinventariseerd. Dit zijn de inkomsten, uitgaven en schuldenlast. Wij gaan voor u kijken wat mogelijk is, en op zoek naar een passende oplossing voor uw situatie.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Alphen aan den Rijn ¨DEF¨

Deskundig

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken zijn zeer deskundig op hen eigen gebied. U heeft andere ondersteuning nodig wanneer u schulden heeft inplaats van fysieke of mentale problemen. Door onze jaren ervaring weten wij hoe wij u moeten behandelen, en hoe we een passend plan moeten opstellen.

Effectief

Onze doelstelling is om u zo snel mogelijk weer zelfredzaam te krijgen. Dit houdt in dat u zonder enige ondersteuning uw bankzaken kan beheren. Dit doen wij door u duidelijk te maken welke stappen ondernomen moeten worden voordat wij keuzes voor u maken. Hierdoor heeft u zelf inzicht in hoe het proces loopt.

Flexibel

Bij het voeren van het bewind kan er veel verschillen. Iedereen zit in een uniek scenario, en hierdoor is het noodzakelijk om uw behoeften op het bewind aan te passen. Dit doen wij door middel van onze flexibiliteit. Wij snappen dat u een persoon bent die ook een eigen leven wilt leiden.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Alphen a/d Rijn voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Alphen in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Het hoofd laten hangen

Vaak komen wij personen tegen die het hebben opgegeven, zij weten niet hoe de financiële problemen opgelost moeten worden. Wanneer u hier ook last van heeft kan u het best een professional inschakelen. Wilt u er graag een keer over praten? Bel ons gerust op.

Openstaande vordering belastingdienst

U heeft een openstaande vordering bij de belastingdienst en weet niet goed wat u ermee kan doen. Dit gebeurd helaas veel, je ziet bijna altijd dat je of moet terugbetalen of moet bijbetalen. Terugkrijgen is natuurlijk leuker dan betalen, maar als je moet betalen kan dat toch wel enige problemen met zich mee brengen. De vorderingen van de belastingdienst liggen vaak erg hoog, vooral als u de toeslagen moet terugbetalen. Dit gebeurd wanneer u meer inkomsten had dan verwacht, en wanneer u gebruik maakt van zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebondenbudget kan dit flink oplopen. Maar wat kan u doen wanneer u het bedrag niet in één keer kan betalen? Dan moet u kijken naar een passende oplossing.

Betalingsregeling treffen met de belastingdienst

U kan een betalingsregeling treffen met de belastingdienst. De beste manier om dit te doen is door middel van de belastingtelefoon. U kan dan ook gelijk informatie opvragen over de huidige vordering en wat de mogelijkheden zijn. In principe moet u de belastingdienst terugbetalen binnen een jaar. Wanneer er een bedrag van omstreeks 4000 euro open staat kan dat een flink maand bedrag zijn.

Een andere optie is om een lening af te sluiten bij de bank, maar dan blijft de vraag of zij hiermee akkoord gaan en of u niet van de regen in de drup terecht komt.

Betalingsachterstand voorkomen

Velen vergeten het, maar wanneer u nieuwe inkomsten heeft moet u dit doorgeven aan de belastingdienst door middel van Digid. Het is altijd verstandig om automatisch te handelen wanneer u inkomsten verhoogd worden. Hierdoor voorkomt u ongaangename verassingen.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

Bewindvoering Alphen aan den Rijn doet graag haar best zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Hieronder vindt u de mogelijkheden om contact met ons op te nemen.

Baronie 54

2404 XG Alphen aan den Rijn

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Op zoek naar wat tips voor de financiën? De blog geschreven door Alphen aan de Rijnse bewindvoerders gaat over hoe u zelfstandig een oplossing kan vinden voor de bankzaken.

Besparen op de reiskosten

Een onderbewindgestelden heeft helaas vaak niet veel geld te besteden, dit is ook logisch omdat wij vaak bezig zijn met het treffen van betalingsregelingen en het inlossen van achterstanden. Toch kan het soms noodzakelijk zijn om van A naar B te gaan, en dan moet er gekeken worden naar hoe dit betaald kan worden. Dit kan zijn voor sociale gelegenheden maar bijvoorbeeld ook een begravenis of solicitatiegesprek. Kijken naar een goedkope manier kan dan belangrijk zijn, wij hebben alvast het één en ander voor u beschreven zodat u hierin stappen kan ondernemen.

De fiets

De meest voor de hand liggende optie is de fiets. Het is gratis vervoer dat je zelfs ook nog gezond maakt. Wat wij vaak merken is dat mensen vergeten dat je een fiets kan meenemen in de trein. Dit kan goed van pas komen tijdens een solicitatiegesprek, dat bespaart flink op de buskosten. Wanneer u geen fiets, of kapotte fiets heeft dan is ons advies om een nieuwe fiets te halen bij Decathlon. Bij Decathlon heb je fietsen van ongeveer 100 euro nieuw. Hierdoor heb je ook garantie wanneer hij kapot gaat, wel zo makkelijk.

Het OV

Het openbaar vervoer kan al snel oplopen in de prijzen. De trein wordt helaas niet goedkoper en juist alleen maar duurder. Nu is er een concurent van de trein, flixbus. Met flixbus kan u een busticket kopen van en naar alle grote steden in Nederland, vaak tegen een factie van de kosten die je voor de trein betaald. Ook hebben alle bussen Wi-Fi zodat u nog steeds internet kan checken wanneer u onderweg bent. Deze tickets moeten alleen wel van te voren geboekt worden, dus plannen speelt wel mee om dit goed te verzorgen.

Het verschil tussen kinderbijslag, kindgebondenbudget en kinderopvangtoeslag

Vele mensen in Nederland die een kind hebben tot 18 jaar krijgen een vorm van toeslag vanuit de overheid. Sommige van deze toeslagen zijn vastgesteld en niet inkomen afhankelijk, maar sommige zijn dat ook wel. Het is altijd handig om te weten wat het precies inoudt, want het zou jammer zijn om geld te laten liggen waar u recht op heeft. De meest voorkomende is de kinderbijslag. Iedereen die kinderen heeft krijgt kinderbijslag. Het bedrag is afhankelijk van de leeftijd van uw kind en hoeveel kinderen u heeft. Het maakt niet uit of u arm of rijk bent, u krijgt dit altijd al zijn ze bij de overheid er wel aan het denken om dit inkomensafhankelijk te maken. De kinderbijslag wordt per kwartaal uitgekeerd.

Kindgebondenbudget

Het kindgebondenbudget is een toeslag voor de minima. Dit houdt in dat u maandelijks een toeslag krijgt om uw kind te voorzien van de extra kosten die u voor hem of haar maakt. Hierbij kan u denken aan de extra schoolkosten, maar ook kan u dit bedrag gebruiken voor kleding of andere overige zaken die noodzakelijk zijn voor de opvoeding van uw kind.

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een toeslag die een gedeelte van de kosten van de kinderopvang betaald. Dit bedrag is opnieuw afhankelijk van uw inkomen. U kan alleen maar aanspraak maken op deze toeslag wanneer u werkt of studeert en uw inkoen 120% van het bijstandsniveau is.

Handige regelingen in de gemeente

Uw gemeente heeft ongetwijfeld een minimabeleid. Dit zijn ze namelijk verplicht om te hebben. U kan vaak gebruik maken van vele voorzieningen binnen de gemeente. We hebben het dan niet over record bedragen maar toch hier en daar een paar extra toeslagen die u kunnen helpen om wat kosten te voorkomen. Hiervan gebruik maken is altijd een verstandige keuze, en de gemeente ondersteunt het ook altijd. De meest voor de hand liggende subsidies waar u gebruik van kan maken zijn de voedselbank. U kan dit gebruik wanneer uw inkomsten laag zijn. De meedoen regeling, dit is een regeling waarbij kosten voor het sporten (gedeeltelijk) vergoed worden. Als laatste de bijzondere bijstand, een extra bedrag voor bijzondere kosten. Wij gaan het voornamelijk hebben over de bijzondere bijstand wat u hiermee kan doen, en wat het voor u kan betekenen.

De bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand is een regeling waar alle inwoners van bijstandsniveau gebruik van mogen maken. Het gaat over bijzondere kosten die u maakt, en kan hiervoor een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen afhankelijk van de kosten of en de uw inkomsten. U kan bijzondere bijstand bijvoorbeeld krijgen voor een kapotte wasmachine, verhuizing of medische/ juridische kosten. Het grote voordeel is dat in bijna alle gevallen dit vergoed wordt wanneer u op het minimumniveau zit. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken neem dan contact op met de gemeente. Zij zullen u een formulier sturen, stuur deze ingevuld terug en u zal een reactie krijgen.

Ook de bewindvoerderskosten kunnen betaald worden uit de bijzondere bijstand. Wij vinden dit een goed initiatief vanuit de overheid om de minima tegemoet te komen.