Bewindvoering Apeldoorn

Bewindvoering Apeldoorn helpt mensen door moeilijke tijden heen te komen. Door de financiën weer goed op de rit te hebben krijgt u de mogelijkheid om te genieten van het leven.

Over Bewindvoering Apeldoorn

Bent u woonachtig in Apeldoorn en zoekt u een bewindvoerder? Bewindvoering Apeldoorn is actief in Apeldoorn en biedt u een specialistische, ervaren en betrouwbare bewindvoerder. Vanwege onze ervaring zijn wij vele jaren succesvol in het voeren van bewind en het effectief oplossen van openstaande schulden. Bewindvoering zorgt ervoor dat de financiën voor u geregeld worden. Op het moment staan 260.000 mensen onder bewind in Nederland, en dit heeft een goede reden. De samenleving is complexer geworden, hierbij kan gedacht worden aan kwijtscheldingen en toeslagen.

Wanneer past bewind bij u?

Het kan voorkomen dat er een zich een moment in uw leven is dat uw (tijdelijk) niet in staat bent om zelfstandig uw financiën op een verantwoordelijke wijze te beheren. Denkt u hierbij aan:

  • (problematische) schulden
  • Fysiekbeperking
  • Psychische beperking

Wanneer de bovenstaande redenen toepassing op u heeft dan kunt u bewindvoering aanvragen. Voor vele mensen in Nederland geeft bewindvoering een rustgevende werking. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw financiën.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Apeldoorn Expertises

Problematische Schuld

Onder bewind staan door middel van problematische schuld houdt in dat u uw schulden niet meer kan afbetalen in de komende drie jaar, of dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij bieden ondersteuning en zullen de schulden voor u inventariseren. Vervolgens gaan we met de schuldeisers kijken naar een passende oplossing.

Psychische Toestand

Het kan voorkomen dat u moeite heeft met het behartigen van uw belangen vanwege uw psychische toestand. Dit kan zijn door een chronische ziekte maar bijvoorbeeld ook tijdelijk door depressie of een burn-out. Onze bewindvoerders gaan dan uw vermogen beschermen tegen enige tegenslagen.

Fysieke Toestand

Wanneer u last heeft van uw fysieke toestand kan dit leiden tot grote consequenties. Er zijn bijvoorbeeld mensen die moeite hebben om de post open te maken. Voor velen is onder bewind staan dan een goede optie. Alle poststukken zullen bij ons binnen komen, u heeft geen omkijken meer naar het betalen van de rekeningen.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Apeldoorn voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Apeldoorn in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Een steen van mijn hart

De uitdrukking ¨een steen van mijn hart¨ betekend dat je opgelucht bent, een positieve gebeurtenis in het leven. Wanneer u financiële problemen heeft en een oplossing hiervoor vindt kan dit een grote opluchting zijn. Wij ondersteunen mensen in deze situatie, en kunnen u van advies voorzien.

Wat de komende tijd voor u gaat veranderen

Prinsjesdag is zojuist weer geweest en dit houdt in dat de miljoenennota weer bekend is. Als altijd gaat het één en ander voor u veranderen, het kan zijn dat u erop vooruit gaat, maar ook sommige mensen gaan er op achteruit. Hierdoor is het van belang dat u weet hoe u dit moet aanpakken en wat de verwachtingen voor uw budget zijn. Wij proberen alvast voor u duideljk te maken wat dit voor u kan betekenen zodat u hier rekening mee kan houden.

De koopkracht gaat omhoog

Volgens de berekeningen van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) gaan we er gemiddeld met 1,5% procent op vooruit qua koopkracht. Dit houdt in dat u in principe meer kan spenderen, helaas geld dit niet voor iedereen. Een belangrijk punt is dat het lage btw tarief verhoogd wordt naar 9%. Het voordeel is wel dat de belastingschijven aangepast worden, hierdoor betaald u wel minder loonbelasting. Ook gaat de heffingskorting omhoog, waardoor uw belastbaar inkomen nog wat lager is.

Verandering van de toeslagen

De toeslagen zullen ook veranderen. De meeste toeslagen gaan omhoog en zelfs voor de mensen die hier niet voor in aanmerking komen zijn er voordelen aanwezig. De kinderbijslag wanneer u meerdere kinderen heeft gaat voor iedereen omhoog. Wanneer u meer kinderen heeft en gebruik maakt van de toeslagen dan gaat voor u ook de kinderopvangtoeslag en het kindgebondebudget omhoog. Dit is een leuke meevaller.

Voor de mensen die gebruik maken van de zorg zitten er ook voordelen aan vast. De zorgtoeslag gaat omhoog en het eigen risico blijft hetzelfde. Dus voor vele mensen veel voordelen.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Apeldoorn. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Blog

De mensen waar wij mee samenwerken, Bewindvoerder Apeldoorn, merken vaak dat sommige tips van pas kunnen komen. Wij hebben toch vaak wat meer kennis tot ons dan de gemiddelde Nederlander en dit willen wij graag met u delen.

Tip #1: Stel een haalbaar doel

U wilt graag minder geld uitgeven maar weet niet goed waar u moet beginnen. Vele beginnen met sparen of aflossen van de schulden maar het lukt hen toch niet om een goede buffer op te bouwen of komen de betalingsverplichtingen niet na. Wanneer dit bij u gebeurd moet u weten dat u zeker niet de enige in Nederland bent die hier last van heeft. Een goede eerste stap is om te kijken wat u wilt bereiken, dit kan zijn een leuk spaarpotje maken voor een auto of vakantie maar kan ook zijn om de schulden af te lossen.

Doelstellingen maken met SMART

Wanneer u doelen stelt kan u het best gebruik maken van de SMART methode. Dit houdt in dat de doelstelling aan de volgende eisen moet voldoen. Het moet Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden zijn.

  • Specifiek houdt in dat u een doel voor ogen moet hebben wat u wilt bereiken.
  • Meetbaar is de vraag onder welke voorwaarden het doel wordt bereikt.
  • Acceptabel is de vraag of u met de voorwaarden van de doelstelling kan leven.
  • Realistisch houdt in dat u er rekening mee moet houden dat u uw doelen niet overschat.
  • Tijdsgebonden houdt in dat u weet wanneer het doel uiteindelijk bereikt moet worden

Door de bovenstaande methode te volgen is het van belang dat u zich hier ook aan houdt en dat u streng naar uwzelf bent. Soms kan het handig zijn om de doelen nog wat extra tijd te geven zodat u ook nog een dagje voor uwzelf hebt.

Tip #2: De verleidingen weerstaan

Het lijtk een makkelijke opgave om minder geld uit te geven. Velen denken dat het makkelijk zal zijn om toch minder te gaan shoppen of toch minder een drankje of etentje te doen. Toch blijkt in de praktijk dat dit niet helemaal het geval is. Zelf heb ik ook regelmatig gemerkt dat mensen veel meer geld uitgeven dan dat er binnen komt, en hier spelen sommige bedrijven goed op in. De banken zijn een goed voorbeeld hiervan met de roodstand, maar de winkeliers proberen u natuurlijk ook te verleiden. Wat kan u hiertegen doen? Wij gaan u proberen u uit te leggen.

Ken jezelf

Mogelijk het meest makkelijke voorbeeld, maar ken uwzelf. Wanneer u weet dat u gevoelig bent voor verleidingen als een drankje en een hapje of voor de winkels zorg er dan voor dat u dit vermijdt. Dit is niet altijd even makkelijk moet ik toegeven, je houdt ervan vanwege een reden. Helaas ligt het in onze natuur om juist op verleidingen in te gaan. Ons idee is om toch wat vaker wat thuis af te spreken, maar wanneer u hier minder behoefte aan heeft kan een parkje ook erg leuk zijn. Tevens adviseren wij om alle social media´s te verwijderen van de telefoon, dit zorgt er namelijk voor dat er nog meer druk ontstaat.

Leer verleiding herkennen

Toch is niet alle verleiding even duideljk. Ik merk zelf regelmatig dat ik mijn telefoon erbij pak wanneer ik me verveel. Niet om iets op te zoeken maar om de tijd te doden. Toch heb ik regelmatig het idee dat ik mijn tijd beter kan spenderen. Hierdoor heb ik alle nutteloze apps verwijderd van mijn telefoon, en gebruik het waar het voor gemaakt is. Communiceren.

Tip #3: Ga over op alleen cash

Cash klinkt bijna als een verouderd betalingsmiddel. Toch worden bijna de helft van alle betalingen gedaan met cash. Bewindvoerders geven mensen ook leefgeld, vaak wordt dit direct opgenomen door de onderbewindgestelden en betalen niet met de pinpas. Waarom doen mensen dit? Er zitten een paar goede redenen waarom cash handiger is om te gebruiken dan bijvoorbeeld de pinpas, al moet ik wel toegeven dat de pinpas steeds makkelijker wordt, vooral als je kijkt naar de contactloze betalingen. Hieronder geven wij een aantal redenen waarom wij denken dat cash een betere optie is dan de makkelijke pinpas.

Leren met geld om te gaan

Het voordeel van cash is dat je niet kan roodstaan, je kan alleen uitgeven wat je hebt. Dit kan voor sommige erg lastig zijn, maar kan ook een goede leerweg zijn. Het wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt om te betalen op afbetaling. Online kan je bijna altijd ook later betalen en je hebt natuurlijk de roodstand. Omgaan met geld is niet altijd gemakkelijk, en dit kan een goede stap zijn in de juiste richting om niet teveel uit te geven.

Het volgen van je doelstelling

Om je doelstelling makkelijker te bereiken kan je cash geld gebruiken. U zal niet meer uitgeven dan kan, en als je op stap gaat neem dan alleen cash mee. Gelukkig wordt het nog steeds overal geaccepteerd. Op korte termijn lijkt het altijd lastig, maar als je er gewend aan raakt wordt het een stuk gemakkelijker. Ook is er meer anonimiteit met cash geld. Ongetwijfeld dat u niets te verbergen heeft, maar hierdoor krijgt u ook minder reclame te zien. Iets wat kan helpen met de toekomst.