Bewindvoering Arnhem

De doelstellingen van Bewindvoering Arnhem is om het perspectief in het leven terug te krijgen, met een financieel stabiele toekomst.
Maak een afspraakOver ons

Bewindvoering in Arnhem

Heeft u problemen met uw bankzaken en weet u niet helemaal meer hoe u eruit kan komen? Dan is eventueel bewindvoering wat voor u. Bij bewindvoering nemen wij het beheer van de rekeningen over van u. In principe heeft u hier dus geen omkijken meer naar. Het is altijd belangrijk om uiteindelijk weer te streven naar onafhankelijkheid wanneer nodig, maar om uw problemen op te lossen heeft u een goede inventarisatie nodig. Door de juiste stappen te bewandelen kunnen wij u helpen met uw financiën. Wanneer u problematische schuld heeft kan Bewindvoering Arnhem de schulden voor u inventariseren. Dit is een mogelijkheid om snel stabiliteit op te bouwen, en te kijken naar toekomstige mogelijkheden zonder schulden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u geen schulden heeft maar de financiën niet kan behappen.

Stabiliteit door bewind

Stabiliteit is wat iedereen zoekt in het leven, een rust leven waar u niet teveel omkijken naar heeft. Alles loopt zoals het hoort te lopen. Vaak zien wij dat dit niet bij iedereen het geval is, toch is het erg belangrijk om te hebben. Instabiliteit in het (financiële) huishouden leidt vaak tot conflicten, en onvrede. Door de bankzaken weg te halen uit het huis kan de rust verbeteren. Hierin kunnen wij een rol spelen. Wij zorgen ervoor dat alle vaste lasten netjes betaald worden. Dit bied voor u mogelijkheden om zich meer te ontplooien en tijd te spenderen aan zaken die er voor u doen. Wij maken een strak budgetplan voor u zodat u precies weet waar uw geld naartoe gaat.

 

Word direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

 

Onze expertises

Doelgericht

Bent u op zoek naar stabiliteit en kalmte? Dan kan bewindvoering mogelijk wat voor u betekenen. Met bewindvoering kunt u meer genieten van het leven en heeft u minder zorgen. Onze bewindvoerders zullen voor u een op maat gemaakt plan maken waarmee we doelgericht te werk gaan.

Ervaren

Door onze jaren ervaring weten wij goed we de wegen moeten bewandelen om u zo snel mogelijk uw problemen op te lossen. Met een goede samenwerking kunnen er snel stappen ondernomen worden zodat u weer op eigen benen kan staan. Tevens hebben wij veel ervaring met complexe vraagstukken.

U

Gespecialiseerd

Schulden hebben over het algemeen een grote invloed op uw dagelijks leven. Vanwege de schuldenproblematiek heeft Bewindvoering Arnhem zich gespecialiseerd op schuldhulpverlening. Wij maken bij het begin met u een passend plan van aanpak om de schuldenlast zo snel mogelijk te verminderen.

Over bewindvoering

Bewindvoering is een hulpmiddel voor mensen die moeite hebben om de bankzaken op de rit te krijgen. Tegenwoordig is het steeds lastiger geworden om een goed financieel huishouden te leiden. Dit komt voornamelijk omdat we helaas in een erg complex systeem leven met toeslagen, subsidies en uitkeringen. Velen schakelen hierdoor een expert in die hen helpt en ondersteunt met de bankzaken, ook wel bewindvoering. De bewindvoerder neemt alle financiële aspecten, ontvangt alle financiële post en behoud contact met instanties en eventuele schuldeisers zodat u hier niet bij belast wordt.

Over ons

Bewindvoering Arnhem helpt mensen in de regio om alle bankzaken weer op de rit te krijgen, en om weer financieel zelfstandig te worden. Onze bewindvoerders staan voor u klaar met de juiste kennis en expertise om uw problemen snel op te lossen. Alle bewindvoerders hebben een passend diploma minimaal op HBO niveau. Daarnaast is er jaarlijks een kwaliteitscontrole en audit vanuit de branchevereniging en overheid om ervoor te zorgen dat de resultaten geleverd worden die u verwacht. Door meerdere jaren ervaring bent u bij ons aan het juiste adres onafhankelijk van wat uw probleem is.

Ons werkproces

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Arnhem voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Arnhem in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Telefoon

085-301 2203

 

 

Ik heb teveel schulden, wat nu?

Wanneer u te veel schulden heeft kan het lastig zijn om alles goed te blijven doen qua bankzaken. U weet bijvoorbeeld niet welke schuldeisers u wel of niet moet betalen, en wanneer ze in uw nek blijven hijgen maakt het die keuze niet makkelijker. Om toch te voorkomen dat u te veel schulden heeft openstaan hebben wij een blog hierover geschreven. Hierin geven wij u alvast wat kleine tips om verbeteringen door te kunnen voeren. Vindt u het te lastig? Dan kunnen wij u hier ook mee helpen.

Overzicht in de bankzaken

Het belangrijkste is om overzicht te hebben in uw bankzaken en de openstaande vorderingen. Wanneer dit niet het geval is is het bijna onmogelijk om een goed financieel beleid te voeren. Zelf als bewindvoerder zijnde wordt het voor ons lastig. Gelukkig kunnen wij wel verscheidene gegevens opvragen en de beslagvrije voet voor u blijven handhaven. Dit is vaak de eerste stap die ondernomen moet worden wanneer u een schuldenproblematiek heeft.

Betalingsregelingen treffen

Eenmaal alles geinventariseerd is het belangrijk om met een plan te komen. In dit plan wordt er gekeken naar wat mogelijk is in het treffen van betalingsregelingen. De betalingsregelingen zijn belangrijk aangezien hierdoor er geen verdere maatregelen getroffen worden. Wanneer u een schuldenlast heeft van meer dan 6 schuldeisers wordt het vaak toch al lastig. Het inkomen zal anders volledig op gaan aan de regelingen. Wat kunt u doen als u vele schuldeisers heeft?

Hulp van een bewindvoerder

Een bewindvoerder kan proberen de schulden op te lossen. Hij is bekend met de maatregelen die genomen kunnen worden om u te beschermen tegen de schuldeisers. Dit is tegenwoordig een veel voorkomende oplossing aangezien het u meer zekerheid bied dat het ook daadwerkelijk opgelost gaat worden. Er wordt een plan opgesteld om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk schuldvrij bent.

 

De bankzaken en het bewind

De bewindvoerder heeft als taak uw bankzaken te regelen en behartigen. Dit betekend dat het hebben van een rekening voor de cliënt van belang is. Zonder bankrekening kan er namelijk geen inkomen worden ontvangen en zonder inkomen kunnen er geen betalingen worden gedaan. De bewindvoerder opent bij aanvang van het bewind een beheer en leefgeld rekening voor u. Bewindvoering Arnhem opent de rekeningen voor zijn cliënten bij de ING bank.

Bankzaken van het beheer

De beheerrekening is de rekening waarop alle inkomsten binnen komen en waar alle vaste lasten, indien mogelijk, van worden betaald. De beheerrekening is niet voor u, als cliënt toegankelijk, hiervoor ontvang u namelijk een bankpas en pincode van de zogenoemde leefgeld rekening.  Hier wordt wekelijks het met elkaar afgesproken bedrag aan leefgeld op overgemaakt. Op de manier wordt de cliënt beschermd tegen het teveel uitgeven van geld. Dit helpt te voorkomen dat er schulden ontstaan door overbesteding. De bankzaken staan altijd op naam van de onderbewindgestelde. Het is voor u, als cliënt, niet mogelijk zelfstandig rekeningen te openen en of op te zeggen. De bank is namelijk op de hoogte van de onderbewinstelling doormiddel van de beschikking die de bewindvoerder heeft overgedragen aan de verschillende banken.

Wanneer u als cliënt in het bezit bent van vermogen wordt er een spaarrekening en of depositorekening geopend. Laatst genoemde heeft als voordeel dat deze valt onder het depositogarantiestelsel. Dit garantiestelsel garandeert dat u dat de overheid tot 100.000 euro garant staat.

Het duurt een aantal dagen tot enkele weken voordat de bank alle gegevens heeft verwerkt en de benodigde rekeningen heeft geopend.  Op het moment dat alle benodigdheden ontvangen zijn kan de bewindvoerder uw werkgever of uitkeringsinstantie aanschrijven om het rekeningnummer voor u te wijzigen. Hetzelfde geldt voor eventuele toeslagen waar u recht op heeft van de belastingdienst of andere instanties.

Een redemie voor de schulden

CZ is met een nieuw initatief begonnen om de schulden van mensen over te nemen om de zorgkosten te kunnen drukken. Een probleemgezin kost de samenleving toch al behoorlijk wat geld per jaar, en wordt geschat rond de €100.000. Zowel voor de families als voor de schuldeisers is dat een groot probleem. Al met al wordt niemand er beter van. CZ heeft gezien dat schulden ook vaak zorgkosten met zich mee brengt. Mensen voelen zich niet goed meer en hebben hierdoor een hoger ziekte verzuim. Hieronder hebben wij een stuk van het nieuwsartikel geplaats.

Dat moet anders, vindt zorgverzekeraar CZ. Het bedrijf begint vandaag in Den Haag een proef, waarbij de komende vijf jaar bij 250 probleemgezinnen de hulpverlening wordt teruggeschroefd. Dat moet leiden tot een besparing van 4,75 miljoen euro. ,,De eerste klap is het wegwerken van de schulden”, zegt Eelke Blokker van Sociaal Hospitaal, de organisatie die door CZ is ingehuurd om de proef uit te voeren.

,,We vragen allereerst wat het gezin zelf wil. Het antwoord is bijna altijd hetzelfde: huisje, boompje, beestje. Zonder gezeik aan het hoofd. Dat gezeik is dan in veel gevallen een deurwaarder die geld eist. Soms helpt het als we de schulden opkopen. Dan moet het gezin aan ons terug betalen. Dat maakt het al een stuk overzichtelijker.” – Algemeen Dagblad

Werkt overnemen van Schulden?

Als bewindvoerder zijnde komen wij vaak in aanmerking met mensen die schulden hebben. Vaak is dit geen pretje en levert het veel onrust op. Als schulden voor andere mensen betaald worden kan het ook zomaar zijn dat mensen zich niet verantwoordelijk voelen. Hierdoor kan het voorkomen dat het probleem niet wordt weggewerkt, terwijl dat wel het doel is om aan het probleem te werken. Wij zijn erg benieuwd wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek en of het compleet wordt ingezet.

Het budget rond krijgen

Uitgaven verminderen is altijd een punt van budget, maar vaak zijn er vele mogelijkheden waar u op het moment nog geen gebruikt van maakt. De overheid heeft vele mogelijkheden voor het minimabeleid wat ze voeren. Hiervan kunnen vele mensen profiteren, misschien u ook wel. In dit blog artikel gaan we uitleggen hoe u makkelijk uw budget rond kan krijgen. Dit houdt in uw uitgaven verminderen of juist uw budget omhoog doen. Wij hebben hierbij onderscheid gemaakt tussen overheid en bedrijven.

Uitgaven verminderen bij Bedrijven

In dit onderdeel gaan we kijken hoe we de uitgaven kunnen verminderen bij bedrijven. Dit is het lastige gedeelte, aangezien u vele diensten die zij aanbieden toch nodig hebt. Hierbij kunt u denken aan internet of gas/water en electra. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om dit naar beneden te helpen. Het eerste waar wij vaak naar kijken is het internet abonnement. U kunt vaak kosten besparen op dit vlak. Op het moment is elk internet pakket in Nederland snel genoeg om aan de basisbehoeften te voldoen. Een pakket vermindering kan toch al snel 10 euro per week opleveren. Voor mensen met een laag budget is dat een redelijk hoog bedrag. Buiten dat om kijk nog even goed naar de automatische incasso’s die lopen. Vele mensen hebben niet door dat er geld wordt afgeschreven van de rekening.

Hulp vanuit de Overheid

Zoals eerder benoemd bied de overheid ook vele mogelijkheden om kosten te kunnen drukken, het punt is wel dat u hiervoor moet werken. U kan een aanvraag indienen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Dit scheelt toch weer vaak een paar honderd euro. Ook wat kan helpen is de bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand wordt verleend vanuit de gemeente aan mensen voor bijzondere kosten. Hierbij kunt u denken aan een wasmachine die kapot gaat.