Bewindvoering Breda

Het kan voorkomen dat u oplopende schulden heeft. Wij gaan gezamenlijk met u kijken naar een passende oplossing voor de schuldeisers.

Over Bewindvoering Breda

Wij zijn Bewindvoering Breda begonnen om de mensen in de regio op een nette en juiste manier bij te staan in een lastige periode. Wij merkte dat vele bewindvoerders afstandelijk waren naar de cliënten en een gezagsverhouding hadden. Voor hen is dat de bewindvoerder alles beslist. Wij doen graag ons best om naast de cliënt te staan en oplossingsgericht te werken. Hierdoor zijn wij van mening dat we het meest bereiken wanneer er goed wordt samengewerkt.

Wat onze bewindvoerders doen

De taak van bewindvoerder is het beheren en administreren van de inkomsten en uitgaven. Deze tekst klinkt al vrij lastig, want wat is het beheren en administreren precies? Wij zullen ervoor zorgen dat u de benodigde subsidies ontvangt, en dat wij de uitgaven zo veel mogelijk verminderen. Hierdoor houdt u per maand vaak meer over. Wanneer u openstaande schulden heeft zullen onze bewindvoerders gezamenlijk met de schuldeisers kijken naar een passende oplossing. De doelstelling is dat u binnen drie jaar compleet schuldvrij bent en dat u weer met een schone lei kan beginnen.

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken beschikken over ten minste een HBO denkniveau en wordt jaarlijks gecontroleerd vanuit de rechtbank.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Expertises

Bescherming

Een bewindvoerder beschermt uw financiën. Dit houdt in dat er geen misbruik van uw vermogen mag zijn. Sommige mensen zijn gevoelig voor verkopers, maar hierbij ook denkend aan goede doelen of loterijen. Wij bieden u een mogelijkheid om u hiertegen te beschermen en ervoor te zorgen dat u uw geld spendeert waar u dat ook daadwerkelijk aan wilt spenderen.

Schulden

Wanneer u schulden heeft kunnen wij met de schuldeiser gaan bemiddelen. Wij gaan dan kijken wat mogelijk is binnen uw budget om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer schuldvrij bent. Wij gaan kijken of wij incassokosten en verhogingen kunnen voorkomen. Samen met de schuldeiers stellen wij een afbetalingsplan op.

Budgetteren

Budgetteren klinkt altijd makkelijk, maar het is soms lastiger dan verwacht. Voornamelijk wanneer iemand in een complexe situatie zit als met zorgtoeslag en huurtoeslag. Wij gaan ervoor zorgen dat u wekelijks of maandelijks een budget tot uw beschikking heeft wat vrij besteedbaar is. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken of uw financiën.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Breda voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Breda in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Een bodemloze put

Wanneer u te maken krijgt met incassobureau´s en deurwaarders kan het lijken dat u in een bodemloze put bent beland. Velen zien bewind als het reddingsmiddel om uit deze put te komen. Wanneer u het gevoel hebt dat u in een bodemloze put bent beland neem dan gerust contact met ons op om te kijken naar een oplossing.

Hoe spaar ik effectief?

Wanneer u regelmatig geld opzij zet bouwt u een buffer op voor slechte tijden, maar het kan ook zijn dat u een specifiek spaardoel hebt. Voor velen biedt sparen een financiële stabiliteit en weet u dat wanneer er een tegenslag is in het leven dat u het kan opvangen, al is het de koelkast die kapot gaat of de auto die een lekke band krijgt. Wanneer u effectief wilt sparen is het van belang dat u dit op een gestructureerde manier doet. Dit houdt in dat maandelijks weet hoeveel erin komt en eruit gaat zodat u uw doel kan behalen.

Buffer onverwachte uitgaven

Het kan voorkomen dat zaken in het leven niet helemaal lopen zoals u hoopt. Hierbij denken, zoals beschreven in de introductie, de auto die kapot gaat of inventaris dat het toch niet zo lang vol houdt dan u verwacht. Voor de volgende zaken is het belangrijk om een buffer aan te leggen voor onverwachte uitgaven.

  • Vervanging van witgoed
  • Onderhoud aan huis of tuin
  • Autokosten

Hoe bouw ik een buffer op?

Een buffer kan u makkelijk opbouwen door de 10 procent regel. Dit is een bekende regel in het vak waarbij u tien procent van uw inkomsten op de spaarrekening zet. Bij het begin klinkt dit mogelijk niet als veel, maar wanneer u het over een jaar bekijkt is dit een stuk meer. Bijvoorbeeld 50 euro klinkt niet als een hoog bedrag per maand, maar aan het eind van het jaar heeft u dan 600 euro gespaart. Dit klinkt vaak al een stuk beter. Ook is het goed om buiten de buffer om een spaardoel te stellen. Al is dit een vakantie of een voertuig. Hierdoor blijft u gemotiveerd om te blijven sparen. Ook kan een studie een goede motivatie zijn om uw spaardoel te bereiken. U investeert dan in uwzelf en de toekomst.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Onze blog wordt regelmatig bijgehouden (wanneer we tijd hebben). Bij Bewindvoering Breda hechten wij veel waarde aan het zelfredzaamheid. Hierdoor zouden wij u graag wat tips willen geven hoe u uw eigen bankzaken goed kan regelen. Wanneer u er niet goed uit komt kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Besparen op de zorgverzekering

Het zo u maar gebeuren, u heeft schade door ziekte, diefstal of er is gewoon iets ongelukkigs gebeurd. Meeste mensen verzekeren zich tegen zulke gebeurtenissen maar dit kan ook flink in de kosten oplopen. Met een paar handige tips kan u vaak al flink besparen op de verzekering en kiest u de verzekering die echt bij u past. Één van de eerste stappen die u moet zetten is het inzichtelijk maken van alle verzekeringen. Wanneer u geen verzekeringen buiten uw zorgverzekering heeft is het van belang om te kijken welke verzekeringen u nodig hebt. Wanneer u uwzelf gaat verzekeren is de beredenering hiervan het belangrijkst. U verzekerd uwzelf alleen tegen kosten die u zelf niet kan betalen.

De besparing

Een makkelijke besparening voor velen is het besparen op de zorgverzekering. Dit is over het algemeen vrij makkelijk, want elke zorgverzekeraar verhoogt de prijs elk jaar. Hierdoor kan u er goed aan doen om de verzekering aan te passen. Ons advies is om naar een vergelijkingswebsite te gaan om het goed door te berekenen. Let wel op dat de vergelijkingswebsites geld aan u verdienen door u vaak een minder passend abonnement aan te bieden. Let hier goed op.

Besparen op de autoverzekering

Besparen op de autoverzekering kan ook voor velen interessant zijn. Ga altijd goed na of de autoverzekering die u nu hebt wel noodzakelijk is. Er zijn namelijk drie verschillende soorten verzekeringen. WA verzekering, WA+Casco en All Risk. U kan het best uit gaan dat u een all-risk verzekering neemt wanneer u auto minder oud is dan 3 jaar. Na drie jaar kan u beter een WA+Casco nemen. Is uw auto ouder dan 6 jaar? Neem dan een WA verzekering. Met deze methode bent u vaak het goedkoopst uit en het best verzekerd.

Besparen op de aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering kan van pas komen wanneer u aansprakelijk gesteld wordt. Ons advies hierbij is dat u het best een zo´n hoog mogelijk eigen risico neemt. Niet alleen let u dan beter op maar het scheelt vaak flink in de maandelijkse lasten. Een aansprakelijkheidsverzekering gebruikt u bijna nooit, maar is fijn om te hebben wanneer er iets fout gaat.

Hoe leen ik verantwoordelijk?

Het verantwoordelijk lenen is een lastiger punt geworden de afgelopen tijd. Vooral nu onder elke reclame van leningen de zin ¨Let op geld lenen kost geld¨ staat. Uiteraard klopt dat geld lenen geld kost, maar de vraag is meer waarom kost het geld en is het een verantwoordelijke beslissing. Over het algemeen ben ik van mening dat geld lenen vaak niet noodzakelijk is, al kan het toch flinke voordelen met zich te weeg brengen. Als u goed in beeld heeft wat de maandelijkse aflossingen zijn, looptijd en rente dan kan u eeen weloverwogen beslissing maken.

Hoe wordt de hoogte van mijn lening berekend?

De hoogte van uw lening bestaat uit uw hoofdsom, maar vervolgens ook over looptijd en het rente percentage per jaar. Dit zal in totaal de hoogte zijn van de lening. U kan gebruik maken van twee leningsoorten. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Wanneer u gebruik maakt van het doorlopend krediet dan kan u vrijblijvend opnemen en inlossen. U kan dit zien als een soort van hoge roodstand. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd. U betaalt hieraan een maandelijks bedrag, en u weet precies wanneer u hiermee klaar bent.

Welke lening moet ik kiezen?

Waarschijnlijk bent u benieuwd welke leningsvorm het beste voor u is. Wij zeggen in principe dat een persoonlijke lening altijd de juiste vorm van lenen is. Dit komt omdat u precies weet wanneer u klaar bent met deze lening. Een doorlopend krediet kan toch haar invloeden met zich mee brengen dat u denkt dat u meer bestedingsruimte heeft dan u had verwacht. Dit kan tot vele ongewenste situaties leiden. Vooral wanneer u financiële tegenslagen heeft zoals een scheiding, overleiden of verlies van werk. Wanneer het over uw financiën gaat is het van belang dat u altijd het zekere voor het onzekere kiest. Maak de juiste beslissing!

De beslagvrije voet bewaken

Als u schulden heeft, en u deze niet aflost kan het voorkomen dat een deurwaarder bij u aan de deur komt. De deurwaarde geeft een exploot af met hierin de vraag om de beslagvrije voet door te geven. De beslagvrije voet is een bedrag waar de beslaglegger geen beslag op mag leggen. Dit stukje geld moet u gebruiken om van rond te komen en uw vaste lasten te betalen. Vaak is de beslagvrije voet omstreeks de bijstandsnorm en is afhankelijk van uw huidige situatie. Hierbij moet u denken aan zorgkosten, huisvesting en kinderen. In Nederland heeft iedereen recht op een degelijk leven, en hierdoor is dit een belangrijk iets.

Mijn beslagvrije voet is te laag

Wanneer de beslagvrije voet te laag is kan u een verzoek doen bij het incassobureau om het bedrag terug te krijgen. De deurwaarder of incassobureau zijn dan verplicht het resterende bedrag naar u terug te storten. Het is dan slim om de berekening te maken welke kosten u gemist heeft en deze terug te vorderen. Houdt u er wel rekening mee dat de berekening van de beslagvrije voet een vrij lastig proces is. Stuur daarom ook altijd bewijssstukken mee.

Jongeren hebben steeds meer schulden

Het is een veel voorkomend onderwerp, jongeren die steeds meer schulden hebben. Wij merken het zelf ook regelmatig dat de jeugd van tegenwoordig vele openstaande schulden heeft. Veel meer dan dat ze zelf denken te hebben. De aanmeldingen van mensen tussen 18 tot en met 27 jaar is de afgelopen tijd explosief gegroeid. De vraag is hoe komt dit, en hoe gaan we dit oplossen. Onze mening is dat er te weinig informatie op scholen wordt gegeven hoe je een goed financieel huishouden bijhoudt, maar niet alleen dit speelt mee. Vaak spelen de ouders mee. Al met al hebben we gemerkt dat er een cultuurverschil is ontstaan.

Oorzaken van de schulden

Velen denken dat de jongeren van tegenwoordig mogelijke en schuld hebben lopen bij een te hoge telefoonrekening. Toch merken wij vaak dat dit niet het geval is. Tegenwoordig zijn de jongeren statusgevoeliger dan ooit tevoren. Ze willen graag de nieuwste gadgets hebben en aan de vrienden laten zien hoe goed ze het hebben. Facebook en Instagram spelen hier goed op in, maar niet alleen hen. Het grootste probleem wat wij hebben gemerkt is het kopen op afbetaling. Wanneer iemand iets koopt op afbetaling zal hij dit later moeten terugbetalen. De jeugd van tegenwoordig ziet de toekomst altijd rooskleurig in, en denkt dat ze in de toekomst wel meer geld te besteden hebben. Hierdoor wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt wanneer iemand eenmaal 18 is.

Oplossing voor de schulden

Mogelijk het meest belangrijk, hoe gaan we dit probleem oplossen? Wij zijn van mening dat scholen meer informatie moeten geven over financiële problemen, en hoe jongeren moeten budgetteren. Ook de ouders spelen hierbij een grote rol. Het zou ons verstandig lijken, net als bij verslavingen, dat een persoon langs komt die in de schulden heeft gezeten en wat dit met zijn bankzaken heeft gedaan maar ook met zijn mentale toestand. Hierdoor wordt er aan de jongeren duideljk gemaakt dat wat de consequenties zijn van het geld over de balk gooien wat je niet hebt.

Help! Ik wordt afgesloten van de energie

Het gebeurd u maar, u wordt afgesloten van gas en electra. Dit is een zeer harde maatregel, want zonder energie kan u uzelf niet voorzien van uw levensbehoefte. De koelkast kan niet meer aan en u kan het journaal niet meer bekijken. Tijdens onze bewindsperiode hebben wij zelfs één cliënt gehad die al drie jaar lang was afgesloten van energie. Hij gebruikte in de avond waxinelichtjes. Hij schaamde zich hier wel voor, en merkte wat voor grote invloeden het heeft op je dagelijkse gesteldheid. Wanneer u hier tegenaan loopt is het van belang dat u zo snel mogelijk weer wordt aangesloten bij de netbeheerder.

Hoe werkt een afsluiting

Wanneer u op het punt staat om afgesloten te worden dan zal dat niet direct gaan vanuit de energie leverancier. Dit gebeurd door de netbeheerder. In principe geeft de netbeheerder u twee weken de tijd nadat het contract is ontbonden om uw betaling te verrichten aan de leverancier of om een nieuwe leverancier te vinden. Dit moet u snel doen want het kan bij sommige leveranciers even tijd kosten voordat de nieuwe leverancier het kenbaar heeft gemaakt bij de netbeheerder. U bent over het algemeen niet binnen ¨no-time¨ aangesloten.

Mijn lampje brandt niet meer

Wanneer u al helemaal bent afgesloten dat moet u rekening houden met een aantal zaken. U zal extra kosten hebben voor het opnieuw aansluiten van de energie. Deze kosten lopen al snel op en moeten ook direct betaald worden. U bent als wanbetaler gecategoriseerd dus dit kunnen wij ons ook goed voorstellen. Vervolgens moet u er rekening mee houden dat uw electrische producten gemaakt zijn om aan te staan. Hierbij kan u denken aan bijvoorbeeld de boiler. Wanneer deze lange tijd niet gebruikt is kan hij kapot gaan. Vaak komen er vele extra kosten bij kijken wanneer u eenmaal bent afgesloten. Ons advies, laat u uwzelf niet afsluiten en ga zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe leverancier.