Bewindvoering Delft

Bent u op zoek naar een nieuwe toekomst zonder schulden of financiële zorgen? Bij Bewindvoering Delft zijn wij gespecialiseerd om u een nieuw perspectief te geven.
Maak een afspraakOver ons

Bewindvoering in regio Delft

Kan u op het moment moeilijk uw eigen bankzaken regelen? Er zijn velen als u in Nederland die hier last van hebben. Schuldeisers of een handicap kunnen het lastig maken om toch een goed financieel huishouden te voeren. Ook als u problemen heeft met de belastingdienst kan dit tot meerdere problemen leiden. Bij Bewindvoering Delft helpen wij mensen als u, die tijdelijk of langdurig moeite hebben met de bankzaken. Wij helpen u om het licht aan het einde van de tunnel weer te zien.

Wat doet een bewindvoerder?

Een bewindvoerder behartigd uw financiële belangen. U kan ons zien als een vermogensbeheerder van mensen die in een lastig pakket zitten. Het eerste wat er gedaan wordt is een budget opstellen waar maandelijks aan gehouden wordt. Dit budget zal de rode draad zijn om u weer helemaal op de rit te krijgen. Tevens zullen wij alle financiële post ontvangen aangezien wij alle betalingen voor u verrichten. Onze doelstelling is dat u ontlast wordt van de gehele wirwar van de bankzaken zodat u weer tijd kan spenderen aan zaken die er voor u toe doen.

Een bewindvoerder kan alleen een bewindvoerder worden wanneer hij/zij toegelaten is vanuit de rechtbank. Om hiervoor in aanmerking te komen is een passend HBO diploma noodzakelijk en moet de persoon een verklaring van omtrent gedrag (VOG) kunnen laten zien. Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerking voldoen aan alle kwaliteitseisen.

 

Word direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

 

Onze expertises

Respectvol

Wanneer een persoon onder bewind staat is het belangrijk dat er wederzijds respect naar elkaar is. Het is tenslotte een samenwerking die aangegaan wordt. Met de juiste communicatie en respectvol handelen kunnen we gezamenlijk het meest bereiken, wij doen hier ons best voor en verwachten van onze cliënten hetzelfde.

Snel

Wij willen graag uw problemen zo snel mogelijk oplossen, en helaas kunnen facturen ook niet eeuwig op de mat blijven liggen. Hierdoor willen wij snel handelen om u goed bij te kunnen staan en ervoor te zorgen dat de problemen niet groter worden dan ze al zijn. Wij proberen altijd zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen.

U

Tevreden

Een tevreden cliënt zorgt ervoor dat de samenwerking goed verloopt, hierdoor proberen wij altijd elke cliënt te behandelen zoals zij dat graag willen. Bij Bewindvoering Delft maken wij geen onderscheid in afkomst, geaardheid om intellectueel vermogen. Graag willen wij een tevreden persoon die uit kijkt naar de toekomst.

Over bewindvoering

Bewindvoering is een hulpmiddel voor mensen die moeite hebben om de bankzaken op de rit te krijgen. Tegenwoordig is het steeds lastiger geworden om een goed financieel huishouden te leiden. Dit komt voornamelijk omdat we helaas in een erg complex systeem leven met toeslagen, subsidies en uitkeringen. Velen schakelen hierdoor een expert in die hen helpt en ondersteunt met de bankzaken, ook wel bewindvoering. De bewindvoerder neemt alle financiële aspecten, ontvangt alle financiële post en behoud contact met instanties en eventuele schuldeisers zodat u hier niet bij belast wordt.

Over ons

Bewindvoering Delft helpt mensen in de regio om alle bankzaken weer op de rit te krijgen, en om weer financieel zelfstandig te worden. Onze bewindvoerders staan voor u klaar met de juiste kennis en expertise om uw problemen snel op te lossen. Alle bewindvoerders hebben een passend diploma minimaal op HBO niveau. Daarnaast is er jaarlijks een kwaliteitscontrole en audit vanuit de branchevereniging en overheid om ervoor te zorgen dat de resultaten geleverd worden die u verwacht. Door meerdere jaren ervaring bent u bij ons aan het juiste adres onafhankelijk van wat uw probleem is.

Ons werkproces

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Delft voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Delft in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Contact

Wilt u snel een antwoord op uw vraag of bent u benieuwd of bewindvoering bij u past? U kan gerust contact met Bewindvoering Delft opnemen met de onderstaande mogelijkheden.

Telefoon

085-301 2203

 

 

Zoveel mensen, zoveel wensen

Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland, en ieder persoon is uniek. Is het hierdoor wel mogelijk om een eerlijk systeem te maken voor iedereen die hier woont? Dit is natuurlijke en goede vraag om aan de overheid te stellen, maar misschien ook wel aan de burgers. In Nederland staan wij bekend als een vrij socialistisch land, de belasting is vrij hoog. Dit noemen wij ook wel de verzorgingsstaat. De doelstelling is dat niemand buiten het bootje valt, en dat iedereen een degelijk leven kan leiden. Lukt dit goed?

De uitwerking van de verzorgingsstaat

Elk jaar krijgen we te horen dat steeds meer mensen onder de armoede grens leven, je zou dus kunnen zeggen dat het niet goed lukt. Toch wil ik er wel bij vertellen dat niet iedereen gebruikt maakt van de subsidies waar zij recht op hebben. Een 50 euro extra per maand kan al een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Op de volgende manieren kan u gebruik maken van de verzorgingsstaat:

  • Bijzondere Bijstand
  • Toeslagen
  • Kindgebonden budget / Kindertoeslag
  • Kwijtscheldingen
  • Meedoen regeling

U kan uiteraard bij de gemeente vragen wat de mogelijkheden voor uw specifieke situatie is. Komt u er niet met de gemeente uit? Dan kan u ook op andere manieren financiele zorg krijgen.

Wat kan de bijstand voor mij betekenen?

CZ is met een nieuw initatief begonnen om de schulden van mensen over te nemen om de zorgkosten te kunnen drukken. Een probleemgezin kost de samenleving toch al behoorlijk wat geld per jaar, en wordt geschat rond de €100.000. Zowel voor de families als voor de schuldeisers is dat een groot probleem. Al met al wordt niemand er beter van. CZ heeft gezien dat schulden ook vaak zorgkosten met zich mee brengt. Mensen voelen zich niet goed meer en hebben hierdoor een hoger ziekte verzuim. Hieronder hebben wij een stuk van het nieuwsartikel geplaats.

Dat moet anders, vindt zorgverzekeraar CZ. Het bedrijf begint vandaag in Den Haag een proef, waarbij de komende vijf jaar bij 250 probleemgezinnen de hulpverlening wordt teruggeschroefd. Dat moet leiden tot een besparing van 4,75 miljoen euro. ,,De eerste klap is het wegwerken van de schulden”, zegt Eelke Blokker van Sociaal Hospitaal, de organisatie die door CZ is ingehuurd om de proef uit te voeren.

,,We vragen allereerst wat het gezin zelf wil. Het antwoord is bijna altijd hetzelfde: huisje, boompje, beestje. Zonder gezeik aan het hoofd. Dat gezeik is dan in veel gevallen een deurwaarder die geld eist. Soms helpt het als we de schulden opkopen. Dan moet het gezin aan ons terug betalen. Dat maakt het al een stuk overzichtelijker.” – Algemeen Dagblad

Werkt overnemen van Schulden?

Als bewindvoerder zijnde komen wij vaak in aanmerking met mensen die schulden hebben. Vaak is dit geen pretje en levert het veel onrust op. Als schulden voor andere mensen betaald worden kan het ook zomaar zijn dat mensen zich niet verantwoordelijk voelen. Hierdoor kan het voorkomen dat het probleem niet wordt weggewerkt, terwijl dat wel het doel is om aan het probleem te werken. Wij zijn erg benieuwd wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek en of het compleet wordt ingezet.

(On)bewust sparen

Waarschijnlijk heeft u het wel eens meegemaakt, u wilt graag voor iets sparen mogelijk een auto of een leuke vakantie maar het lukt toch niet helemaal om aan het einde van de maand de spaarrekening op het gewenste niveau te krijgen. Wanneer dit het geval is dan bent u zeker niet de enige in Nederland. In Nederland heeft 12 procent van de inwoners geen spaarrekening, dus dan wordt sparen al lastig.

Hoe kan ik sparen?

Gelukkig helpt de technologie u bij dit vlak. Bij verschillende banken kan u, zoals zij dat noemen, automatisch sparen. De twee banken die wij onder de loep nemen is Bunq en Knab, want zij hebben beide een interessant spaarbeleid.

Bij knab kan u automatisch sparen. Wanneer u geld op uw rekening gestort krijgt kan u kiezen om een gedeelte van dit bedrag gelijk over te hevelen naar uw spaarrekening. Dit maakt sparen een stuk gemakkelijker, en omdat het alleen boven een specifiek bedrag gaat wordt het voor u extra makkelijk gemaakt. Dit is voornamelijk een makkelijke manier van sparen.

Bij Bunq hebben ze ook een systeem, maar dan net wat anders. Zij ronden elke betaling af naar de euro. Hierdoor gaat er elke keer dat u betaald een paar centen naar de spaarrekening. Deze manier van sparen kan goed helpen wanneer u maandelijks teveel geld uit geeft.

Wordt dit je jaar?

Velen hebben elk jaar goede voornemens. Soms worden de juiste stappen genomen om dit ook te realiseren. Toch weten we dat niet iedereen zich aan de voornemens houdt, een mooi voorbeeld hiervan is de sportschool of stoppen met roken. Maar wat velen vergeten is dat de overheid u het soms toch wat makkelijker maakt om u aan de goede voornemens te houden. Werkenden gaan er op vooruit, maar gelukkig ook de mensen die niet werken.

Wat betekent dit voor mij?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hoort de gemiddelde Nederlander er 1,5 procent op vooruit te gaan. Ook de mensen in de bijstand gaan er een beetje op vooruit. Een alleenstaande in de bijstand gaat er gemiddeld 10 euro op jaarbasis op vooruit. Dit komt doordat omdat uw inkomen omhoog gaat. Uw uitkering, huurtoeslag en zorgtoeslag gaan er beide op vooruit. Dit is in totaal 45 euro op jaarbasis.

Helaas zitten er ook extra kosten aan vast. De ziektepremie gaat omhoog, en dit zal u merken. Het btw tarief is ook omhoog gegaan naar 9 procent. Al met al kost dit u 35 euro meer op jaarbasis. Dus een kleine vooruitgang, maar helaas niet genoeg om nog goed te kunnen sparen.