Bewindvoering Delft

Bent u op zoek naar een nieuwe toekomst zonder schulden of financiële zorgen? Bij Bewindvoering Delft zijn wij gespecialiseerd om u een nieuw perspectief te geven.

Bewind in de Regio Delft

Kan u op het moment moeilijk uw eigen bankzaken regelen? Er zijn velen als u in Nederland die hier last van hebben. Schuldeisers of een handicap kunnen het lastig maken om toch een goed financieel huishouden te voeren. Ook als u problemen heeft met de belastingdienst kan dit tot meerdere problemen leiden. Bij Bewindvoering Delft helpen wij mensen als u, die tijdelijk of langdurig moeite hebben met de bankzaken. Wij helpen u om het licht aan het einde van de tunnel weer te zien.

Wat doet een bewindvoerder?

Een bewindvoerder behartigd uw financiële belangen. U kan ons zien als een vermogensbeheerder van mensen die in een lastig pakket zitten. Het eerste wat er gedaan wordt is een budget opstellen waar maandelijks aan gehouden wordt. Dit budget zal de rode draad zijn om u weer helemaal op de rit te krijgen. Tevens zullen wij alle financiële post ontvangen aangezien wij alle betalingen voor u verrichten. Onze doelstelling is dat u ontlast wordt van de gehele wirwar van de bankzaken zodat u weer tijd kan spenderen aan zaken die er voor u toe doen.

Een bewindvoerder kan alleen een bewindvoerder worden wanneer hij/zij toegelaten is vanuit de rechtbank. Om hiervoor in aanmerking te komen is een passend HBO diploma noodzakelijk en moet de persoon een verklaring van omtrent gedrag (VOG) kunnen laten zien. Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerking voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoering Delft ‘RST’

w

Respectvol

Wanneer een persoon onder bewind staat is het belangrijk dat er wederzijds respect naar elkaar is. Het is tenslotte een samenwerking die aangegaan wordt. Met de juiste communicatie en respectvol handelen kunnen we gezamenlijk het meest bereiken, wij doen hier ons best voor en verwachten van onze cliënten hetzelfde.

+

Snel

Wij willen graag uw problemen zo snel mogelijk oplossen, en helaas kunnen facturen ook niet eeuwig op de mat blijven liggen. Hierdoor willen wij snel handelen om u goed bij te kunnen staan en ervoor te zorgen dat de problemen niet groter worden dan ze al zijn. Wij proberen altijd zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen.

Tevreden

Een tevreden cliënt zorgt ervoor dat de samenwerking goed verloopt, hierdoor proberen wij altijd elke cliënt te behandelen zoals zij dat graag willen. Bij Bewindvoering Delft maken wij geen onderscheid in afkomst, geaardheid om intellectueel vermogen. Graag willen wij een tevreden persoon die uit kijkt naar de toekomst.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Delft voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Delft in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

De vinger aan de pols houden

Het kan soms fijn zijn dat iemand meekijkt of alles goed gaat, ookwel de vinger aan de pols genoemd. Een bewindvoerder is een persoon die goed weet waar u recht op heeft, en waar de mogeljkheden liggen voor uw budget. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kan u uiteraard contact met ons op.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland, en ieder persoon is uniek. Is het hierdoor wel mogelijk om een eerlijk systeem te maken voor iedereen die hier woont? Dit is natuurlijke en goede vraag om aan de overheid te stellen, maar misschien ook wel aan de burgers. In Nederland staan wij bekend als een vrij socialistisch land, de belasting is vrij hoog. Dit noemen wij ook wel de verzorgingsstaat. De doelstelling is dat niemand buiten het bootje valt, en dat iedereen een degelijk leven kan leiden. Lukt dit goed?

De uitwerking van de verzorgingsstaat

Elk jaar krijgen we te horen dat steeds meer mensen onder de armoede grens leven, je zou dus kunnen zeggen dat het niet goed lukt. Toch wil ik er wel bij vertellen dat niet iedereen gebruikt maakt van de subsidies waar zij recht op hebben. Een 50 euro extra per maand kan al een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Op de volgende manieren kan u gebruik maken van de verzorgingsstaat:

  • Bijzondere Bijstand
  • Toeslagen
  • Kindgebonden budget / Kindertoeslag
  • Kwijtscheldingen
  • Meedoen regeling

U kan uiteraard bij de gemeente vragen wat de mogelijkheden voor uw specifieke situatie is. Komt u er niet met de gemeente uit? Dan kan u ook op andere manieren financiele zorg krijgen.

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Delft. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

Wilt u snel een antwoord op uw vraag of bent u benieuwd of bewindvoering bij u past? U kan gerust contact met Bewindvoering Delft opnemen met de onderstaande mogelijkheden

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Artikelen

Met onze artikelen willen wij graag ondersteuning geven aan mensen in Delft die op zoek zijn naar kennis van een bewindvoerder. Hieronder kan u stukken vinden geschreven door onze medewerker(s).

Wat kan de bijstand voor mij betekenen?

Het kan voorkomen dat u op het moment in de bijstand zit. Dit kan zijn omdat u geen baan kan vinden maar bijvoorbeeld ook omdat u niet in staat bent om te werken vanwege uw lichamelijke of geestelijke gezondheid. Wanneer u er al in zit of wanneer dit eraan zit te komen kan het fijn zijn om precies te weten wat de bijstand inhoudt. In dit artikel geven wij daar graag antwoord op.

Hoe krijg ik een bijstandsuitkering?

De bijstand is een uitkering die door de gemeente betaald wordt. Hier moet u de bijstand ook aanvragen. U zal een gesprek krijgen, en de gemeente gaat met u mee kijken wat er precies mogelijk is. U zal een vast bedrag per maand ontvangen afhankelijk van uw situatie. Een alleenstaande zonder kinderen krijgt bijvoorbeeld minder dan een stel met kinderen.

Alle inkomsten moet u in principe afstaan aan de gemeente. De volgende inkomsten mag u nog wel blijven behouden zonder deze af te staan: De toeslagen, PGB, Inkomsten van uw kinderen, Rente over spaargeld en kinderbijslag. Ook mag je een kwart van de bijverdiensten houden wanneer deze onder bijstandsniveau vallen. Wanneer u extra geld verdient geef dit ten alle tijden aan bij de gemeente, zij kunnen u hierbij op de juiste manier ondersteunen zodat u niet later weer een aanslag krijgt en geld terug moet betalen.

(On)Bewust sparen

Waarschijnlijk heeft u het wel eens meegemaakt, u wilt graag voor iets sparen mogelijk een auto of een leuke vakantie maar het lukt toch niet helemaal om aan het einde van de maand de spaarrekening op het gewenste niveau te krijgen. Wanneer dit het geval is dan bent u zeker niet de enige in Nederland. In Nederland heeft 12 procent van de inwoners geen spaarrekening, dus dan wordt sparen al lastig.

Hoe kan ik sparen?

Gelukkig helpt de technologie u bij dit vlak. Bij verschillende banken kan u, zoals zij dat noemen, automatisch sparen. De twee banken die wij onder de loep nemen is Bunq en Knab, want zij hebben beide een interessant spaarbeleid.

Bij knab kan u automatisch sparen. Wanneer u geld op uw rekening gestort krijgt kan u kiezen om een gedeelte van dit bedrag gelijk over te hevelen naar uw spaarrekening. Dit maakt sparen een stuk gemakkelijker, en omdat het alleen boven een specifiek bedrag gaat wordt het voor u extra makkelijk gemaakt. Dit is voornamelijk een makkelijke manier van sparen.

Bij Bunq hebben ze ook een systeem, maar dan net wat anders. Zij ronden elke betaling af naar de euro. Hierdoor gaat er elke keer dat u betaald een paar centen naar de spaarrekening. Deze manier van sparen kan goed helpen wanneer u maandelijks teveel geld uit geeft.

Is 2019 uw jaar?

Velen hebben elk jaar goede voornemens. Soms worden de juiste stappen genomen om dit ook te realiseren. Toch weten we dat niet iedereen zich aan de voornemens houdt, een mooi voorbeeld hiervan is de sportschool of stoppen met roken. Maar wat velen vergeten is dat de overheid u het soms toch wat makkelijker maakt om u aan de goede voornemens te houden. Werkenden gaan er op vooruit, maar gelukkig ook de mensen die niet werken.

Wat betekent dit voor mij?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hoort de gemiddelde Nederlander er 1,5 procent op vooruit te gaan. Ook de mensen in de bijstand gaan er een beetje op vooruit. Een alleenstaande in de bijstand gaat er gemiddeld 10 euro op jaarbasis op vooruit. Dit komt doordat omdat uw inkomen omhoog gaat. Uw uitkering, huurtoeslag en zorgtoeslag gaan er beide op vooruit. Dit is in totaal 45 euro op jaarbasis.

Helaas zitten er ook extra kosten aan vast. De ziektepremie gaat omhoog, en dit zal u merken. Het btw tarief is ook omhoog gegaan naar 9 procent. Al met al kost dit u 35 euro meer op jaarbasis. Dus een kleine vooruitgang, maar helaas niet genoeg om nog goed te kunnen sparen.