Bewindvoering Den Haag

Heeft u schuldeisers en bent u op zoek naar een oplossing? Gezamenlijk kunnen wij kijken naar een passende oplossing zodat u perspectief krijgt op de toekomst.

Over Bewindvoering Den Haag

Wanneer u moeite heeft met uw financiën kan dat grote problemen hebben op uw dagelijks leven. Er kan veel stress bij komen en slapeloze nachten. Voor een passende oplossing nemen velen een bewindvoering in de armen. Bewindvoering Den Haag heeft zich gespecialiseerd op mensen met een schuldenachtergrond. Wij zullen voor u de schulden inventariseren en kijken gezamenlijk met u en de schuldeiser naar een passende oplossing voor het probleem. Wanneer u onder bewind staat zal u geen post meer ontvangen, dit komt terecht bij de bewindvoerder. Hierdoor ervaart u minder stress, en kan u zich bezig houden met zaken die er voor u toe doen.

Onze bewindvoerders

Onze bewindvoerders zijn gespecialiseerd op schuldenbewinden, al doen zij ook fysieke of mentale bewinden. Een schuldebewind vraagt meer expertise. Hierdoor moeten de bewindvoerders elk jaar op training gaan om de kennis bij te houden en bij zich te houden. Door de jaren ervaring van de bewindvoerders bent u gegarandeerd in de juiste handen. Tevens worden de bewindvoerders jaarlijks gecontroleerd vanuit de rechtbank. U zal ook jaarlijks een overzicht krijgen van alle verrichte betalingen tijdens het bewindsperiode. Bij ons bent u in de juiste handen, wij zijn ervan overtuigd dat wij u de zorg kunnen leveren die u van ons verwacht.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Den Haag Kernwaarden

Gespecialiseerd

Alle bewindvoerders hebben op het minst een HBO-diploma, en gaan jaarlijks op training om de kennis uit te breiden. Hierdoor kunnen wij u gespecialiseerde zorg bieden op vlakken als schulden. Wij werken nauw samen met de gemeente om ervoor te zorgen dat u de zorg krijgt die noodzakelijk is om uw financiën goed te ondersteunen.

N

Ervaren

Al onze bewindvoerders hebben jaren ervaring en zijn vele verschillende scenario´s tegen gekomen. Wij zien bewindvoering als een gezamenlijk proces dat we ingaan om uw belangen te behartigen. Wij vinden het belangrijk dat er goed contact is tussen u en uw bewindvoerder, door onze ervaring zijn wij overtuigd dat wij dit kunnen bieden.

Verantwoordelijk

Wij vinden het belangrijk om transparantie tegen naar onze cliënten. Hierdoor zijn onze cliënten in staat om in te loggen op het digitale systeem om alle financiële gegevens in te zien. Wij gaan verantwoordelijk te werk, dit houdt voor ons in dat wij de juiste beslissingen maken voor uw vermogen zodat u spoedig rust en stabiliteit ervaart.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Den Haag voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Den Haag in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Voor de schuld opdraaien

Het kan zomaar voorkomen dat u openstaande vorderingen op uw naam heeft waar u niets aan kan doen. Dit kan door verkeerde vrienden zijn of door een scheiding. Toch is het van belang dat deze problemen worden opgelost. Wanneer u op zoek bent naar een oplossing kunt u gerust contact met ons opnemen.

Incassobureau´s zitten achter me aan!

Het kan voorkomen dat u een rekening een keer niet betaalt. U krijgt vervolgens een aanmaning, en wanneer het bedrag dan niet wordt overgemaakt dan zal u een brief krijgen van een incassobureau, met een verhoging van het bedrag. Dit kan erg vervelend zijn, want het bedrag dat de incassobureau rekent kan hoger zijn dan het openstaand bedrag. Toch is het belangrijk dat het volledige bedrag betaald wordt, anders zullen de kosten alleen maar meer oplopen. Wanneer u het bedrag niet kan betalen neem dan altijd contact op met het incassobureau om te kijken naar een passende oplossing, ook is het goed om te weten wat uw rechten zijn. Een incassobureau kan niets meer dan dan u brieven sturen, een incassobureau mag niet uw inboedel meenemen of beslag leggen en mogen u niet dagvaardigen. Wanneer u het niet eens bent met de vordering dan mag het incassobureau niet doorgaan met het incassotraject. Alleen een gerechtsdeurwaarder mag dit namelijk doen. Incassobureau´s doen vaak alsof ze veel macht hebben, al valt dit vaak tegen.

De gerechtsdeurwaarder komt in beeld

Als de vordering niet betaald wordt kan het zijn dat een gerechtsdeurwaarder in beeld komt. Nu wordt het een stuk serieuzer. Een gerechtsdeurwaarder mag u wel dagvaardigen, dan zal hij een gerechtelijk bevel afdwingen om beslag te mogen leggen. Probeer dit ten alle tijden te voorkomen. Vele gerechtsdeurwaarders zijn vrij redelijk, u kan nog steeds met hen een betalingsregeling treffen. Als u dit niet doet dan kan er beslag gelegd worden. Vaak worden uw eigendommen niet meegenomen, maar wordt er loonbeslag gelegd. Dit houdt in dat een gedeelte van uw inkomen direct naar de schuldeiser zal gaan en niet naar u. Probeer deze fase altijd te voorkomen. Wanneer u bereid bent om te betalen kan er vaak nog veel geregeld worden!

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

Bent u op zoek naar contact met een samenwerkende bewindvoerder? Hieronder vindt u mogelijkheden om ons te contacteren. U kan ook ons contactforulier invullen en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

Platinaweg 25

2544 EZ Den Haag

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Blog

Wij leven in een steeds complexere samenleving. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de bankzaken goed te regelen. Om u toch een reddingsboei te kunnen bieden schrijft Bewindvoering Den Haag de blog zodat u hier enige tips uit kan halen.

Van welke uitkering kan ik gebruik maken?

Wanneer u op het moment geen werk heeft of niet kan werken dan vraagt u een uitkering aan. De uitkering is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, en hier hangt het bedrag ook mee samen. Wanneer u kan werken maar niet wil werken, of nog geen baan kan vinden kan u twee verschillende uitkeringen aanvragen. Als u gewerkt heeft is dat een WW uitkering, vervolgens komt u terecht in een bijstandsuitkering. Wanneer u niet kan werken dan zijn er verschillende uitkeringen. Dit zijn de Wajong, WIA en WAO. Al dat de verschillen niet heel groot zijn, is het toch belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillen. Het kan anders zomaar voorkomen dat uw uitkering wegvalt, en dat kan grote financiële consequenties hebben. Recentelijk omdat er veel misbruik werd gemaakt van de WAO en Wajong is iedereen opnieuw gekeurd.

De verschillen tussen WAO, WIA en Wajong

We beginnen bij de langste afkorting, de Wajong. De Wajong is er voor jongeren een vorm van mentaal of fysiek probleem hebben op jonge leeftijd. Dit moet een chronische ziekte zijn, ookwel langdurig. Wat hieronder kan vallen is bijvoorbeeld autisme of een probleem met de knie. De doelstelling van de Wajong is om jongeren een vangnet te geven wanneer zij geen baan of baan kwijtraken.

De WIA is een voorganger van de WAO. De WIA is een tijdeljke uitkering totdat u in de WAO terecht komt. Er is aangegeven dat u niet meer kan werken vanwege uw fysieke of mentale toestand. De periode dat u in de WIA blijft is afhankelijk van uw probleem. Vervolgens kan u terecht komen in de WAO. Dit houdt in dat u langdurig arbeidsongeschikt bent. U krijgt dat een uitkering, en in principe geen inspecties meer.. Wanneer u vanwege uw beperking moeilijk uw financiën kan doen dan kan het verstandig zijn om bewindvoering aan te vragen.

Taken van de bewindvoerder

De bewindvoerder heeft vele taken te verrichten, al zijn de meeste van deze taken nooit duideljk gesteld. Hierdoor kan het lastig zijn om precies te inventariseren wat de taken van de bewindvoerder zijn. In de wet staat dat een bewindvoerder een goede financiële huishouden moet doen voor de onderbewindgestelde, maar wat is deze ¨goede financiële huishouding¨ precies? Dat is een vraag die vele bewindvoeringen stellen, maar een eentonig antwoord is helaas niet aanwezig. Dit komt doordat geld in alles van onze samenleving zit, en wij hebben onze zorgplicht. We dienen u goed behandelen. Aan het eind van de dag behartigen wij uw belangen. Onze taken variëren tussen het doen van belastingaangifte en kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen wanneer u onder het minima beleid valt. Toch zijn er een aantal standaard zaken die wij wekelijks voor u uitvoeren, dit is een verlichting vanuit de rechtbank.

Welke taken zijn dat precies?

Onze hoofdtaak is het budgeteer gedeelte. Wij gaan voor u een passend budget maken met hierin de gemaakte afspraken met u en de vaste lasten. Dit houden wij wekelijks bij in ons software systeem. Ook wordt er vanuit de rechtbank verwacht dat er regelmatig contact is tussen de bewindvoerder en de onderbewindgestelde. Dit regelmatig contact kan variëren. Mogelijk dat u een lange tijd geen contact hebt gehad met de bewindvoerder maar dat dit toeneemt tijdens de kerstdagen. Het is vaak een periode waar veel transacties door de bewindvoerder worden gedaan. De volgende zijn de taken die wij altijd voor u zullen uitvoeren.

  • Opstellen van het budgetplan
  • Contact met schuldeisers
  • Belastingaangifte doen
  • Kwijtscheldingen aanvragen
  • Bijzondere bijstand aanvragen
  • Wekelijks bijhouden van de inkomsten en uitgaven

Toch merken wij dat vele kleine details hier niet onder vallen. Het aanvragen van een sim-kaart gebeurd ook door ons aangezien een Ideal betaling gedaan moet worden. Al met al kan u ervan uit gaan dat wij uw financiën doen als een goede huisvader (en mogelijk zelfs beter).

Ben ik nog verzekerd na het niet betalen van de zorgverzekering?

Het korte antwoord is ´Ja´, in Nederland is het niet mogelijk om onverzekerd te zijn. Bij verzekeringen als autoverzekeringen of aansprakelijkheidsverzekeringen wordt u geroyeerd (afgesloten) wanneer u niet tijdig betaalt. Dit is in Nederland niet mogelijk. Iedereen in Nederland heeft recht op zorg, hierdoor bent u nog steeds verzekerd wanneer u uw zorgverzekering niet tijdig betaald. Wel hangen er grote consequenties aan vast wanneer u uw zorgverzekering niet of niet tijdig betaald. U krijgt hierdoor een verhoogde premie omdat u staat aangemerkt als wanbetaler, en uw verzekering wordt naar de basis gezet. Dit houdt in dat u alleen van de basisverzekering gebruik kan maken. De tandartskosten en fysiotherpie komen voor uw eigen rekening. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw financiële situatie, want de kosten kunnen flink oplopen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer u niet tijdig betaald zal de zorgverzekeraar u aanmelden bij het CAK als wanbetaler. Dit houdt in dat u een verhoogde premie zal krijgen, met minder dekking. Niet echt ideaal wanneer u al in de schulden zit.

Wanbetalersregeling voor de zorgverzekering

Wanneer u als wanbetaler aangemerkt wordt zal u een verhoogde premie moeten betalen van omstreeks 40 euro. Houdt u er wel rekening mee dat deze verhoogde premie niet een afbetaling is aan de zorgverzekeraar maar eigenlijk meer een boete. Dit wordt namelijk ook geincasseerd vanuit het CJIB. De makkelijkste en snelste oplossing is om een betalingsregeling te treffen met uw zorgverzekeraar. Vaak kan u een betalingsregeling van 40 euro treffen maar dan wordt het bedrag wel ingelost. Hierdoor heeft u wel meer perspectief op de toekomst. Wanneer u er niet helemaal meer uit komt kan u altijd nog bewindvoering aanvragen. Goede betalingsregelingen

De leefgeld en beheerrekening

Als u bewindvoering aanvraagt dan zal u te maken krijgen met een beheerrekening en een leefgeldrekening. Deze rekeningen zijn voor u als onderbewindgestelde erg van belang, omdat u zelf geen toegang meer zal hebben tot de beheerrekening. Heel kort gezegd zullen alle betalingen verricht worden vanuit de beheerrekening, dit zal gaan over de vaste lasten en de maandelijkse aflossingen wanneer u schulden hebt. Op de leefgeldrekening zal uw leefgeld gestort worden, dit kan u vrijuit gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of er wel genoeg op de rekening staat om de huur te betalen.

Wij merken dat vele cliënten dit een fijn gevoel vinden. U zal hiervan ook consequenties ondervinden. U kan in principe niet meer internetbankieren, en kan dus ook geen transacties meer doen. Voor u zal waarschijnlijk het meeste door middel van contant geld verlopen. Wanneer u mensen moet terugbetalen kan u helaas geen Tikkie ontvangen, of u moet deze doorsturen naar de bewindvoerder.

De beheerrekening

Door middel van het software systeem heeft u 24 uur per dag 7 dagen per week inzicht in uw beheerrekening. U kan zien welke transacties zijn gedaan en welke gelden zijn binnen gekomen. Wij adviseren om elke maand alles voor de zekerheid te checken, een extra oog kan geen kwaad. Uzelf kan geen transacties verrichten vanuit de beheerrekening. Ook adviseren wij u om niet te proberen inloggegevens te bemachtigen van de beheerrekening. Het kan dan erg verleidelijk worden om geld naar uwzelf uit te keren, maar dit kan grote problemen opleveren voor het bewind. Wij zien vele zaken op een lange termijn, wij merken dat vele onderbewindgestelden dit niet zo zien. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige betalingen niet of niet goed verstuurd kunnen worden in de toekomst. Éénmalig hebben wij meegemaakt dat een persoon geld naar zichzelf heeft gestuurd, helaas konden wij hierdoor zijn huur niet betalen.

Op naar nieuw perspectief

Het licht aan het einde van de tunnel betekend dat er beter beterschap zal zijn met een nieuw perspectief. Al onze bewindvoerders proberen dit voor onze cliënten te bereiken, en hier slagen we bijna altijd in. Wij merken dat vele mensen toch op zoek zijn naar dat nieuwe perspectief of het licht aan het eind van de tunnel. De eerste stap om te zetten is accepteren dat er een probleem is, en dat u actie onderneemt om uw huidige situatie te verbeteren. Wanneer u wilt afvallen is de eerste stap om toch een keer te gaan sporten. Hetzelfde werkt met uw financiën, neem de eerste stap naar verbetering.

De eerste stap voor velen is om zelf de problemen op te lossen. Dit wordt vaak gedaan in verband met een afbetalingsplan. Het Nibud (Nederlands Instituut voor Budgetteren) helpt hierbij. U kan hen vragen om persoonlijk email advies. Wanneer u dit geprobeerd heeft en er toch niet helemaal uit komt kan het slim zijn om bewindvoering aan te vragen. Met bewindvoering gaan we een passend plan maken om uw nieuwe perspectief zo snel mogelijk te bereiken.

Een oplossing door bewind

Wanneer u geen uitweg meer ziet door bijvoorbeeld schuldeisers of steeds terugkomende problemen dan heeft u ondersteuning nodig. Bewindvoering is voor velen een eerste stap die genomen wordt naar een nieuw perspectief. Wij zullen bij u thuis langs komen om uw scenario te bespreken en wat wij voor u kunnen betekenen. Vervolgens gaan we gericht te werk om onze doelstelling zo snel mogelijk te bereiken en u weer zelfredzaam te maken.

Aan het einde van het bewind helpen wij u weer op eigen benen te staan, en om u een paar goede tips mee te geven hoe u uw toekomstige problemen goed kan aanpakken. Vervolgens kan u weer uw eigen belangen behartigen zonder ondersteuning of minimale ondersteuning.