Bewindvoering Ede

Wij bieden de inwoners van de regio bewindvoering op maat. Dit houdt in dat wij kijken naar wat uw behoeften zijn en hier een passen plan voor u opstellen.

Het begin van onze bewindvoering

Bewindvoering Ede is begonnen om de mensen in de regio te kunnen voorzien van de juiste zorg. Met bewindvoering wordt het administreren en beheren van de bankzaken door de bewindvoerder gedaan. U heeft hier geen omkijken meer naar. Wanneer u problemen heeft met schuldeisers zullen wij ervoor zorgen dat al het contact via ons loopt. Dit geeft vaak rust en stabiliteit. Met Bewindvoering Ede bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar bewind of hulp met uw financiën. Door onze jaren ervaring kunnen wij goed inschatten wat wij voor u kunnen betekenen. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u kunnen zijn? Dan kunt u het onderstaand contact formulier invullen en wij zullen dan spoedig contact met u opnemen.

Een goede samenwerking

Een bewindvoerder heeft vele taken, maar de belangrijkste taak is toch de belangen van u behartigen. Het uiteindelijke doel van beschermingsbewind is u beschermen voor uw financiën. Dit houdt in dat wij u beschermen tegen bijvoorbeeld schuldeisers, of andere mensen die uw vermogen willen aantasten.

de bewindvoerder gaat de gegevens analyseren, inventariseren en stabiliseren. Wanneer alle informatie beschikbaar is kunnen wij het snel voor u realiseren. Wij dragen zorg dat alles netjes betaald wordt vanuit uw budget, en dat er geen achterstanden ontstaan. Zijn er al achterstanden? Dan gaan wij kijken wat mogelijk is. Vervolgens gaan we alle inkomsten, uitgaven en schulden aanschrijven en kijken waar u recht op heeft. Al het contact over de financiën zal dan via de bewindvoerder lopen.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Ede in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Rust & Stabiliteit

Bewindvoering zorgt vaak tot rust. Dit komt doordat wij alle schuldeisers voor u afhandelen. Het grote voordeel voor u is dat u zich nu kan focussen op zaken die er voor u toe doen. U kunt weer een hobby oppakken of meer tijd aan uw eventuele kinderen spenderen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken of alles wel betaald word, dit zal Bewindvoering Ede voor u doen.

Het doel van bewindvoering is stabiliteit creëren in een huishouden. Het niet goed beheren van de bankzaken kan in een familie snel tot problemen leiden. Het levert frustratie op. Onze bewindvoerders zorgen ervoor dat de stabiliteit weer terug keert. Wij gaan het financiële huishouden beheren, hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.

Ik wil onder bewind, hoe ziet de toekomst er uit?

Wanneer u de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt dan mag u volgens de wet zelf keuzes maken. Het komt voor, om uiteenlopende redenen, dat u moeite heeft met uw financiën. Een bewindvoerder  vertegenwoordigt  u op verschillende vlakken betreft u financiën en maakt financiële keuzes. In overleg met Bewindvoering Ede gaan we kijken wat voor u mogelijk is.

Er wordt een schriftelijk verzoek tot onderbewindstelling gedaan bij de rechtbank. Bent u inwoner van de gemeente Ede? Dan wordt dit verzoek ingediend bij de rechtbank Zutphen. Wanneer u niet in staat bent of die beslissing niet kunt nemen, is het mogelijk dat een familielid het verzoek indient. De kantonrechter behandelt het verzoek en zal vervolgens het bewind uitspreken en de beschikking afgeven per post. Dit wordt zowel aan u als aan onze bewindvoering verstuurd.

Bewindvoering Ede maakt een beschrijving van uw financiële toestand van aanvang van het bewind. De bewindvoerder van Bewindvoering Ede is wettelijk verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de rechter over uw financiën. Soms is er sprake van schulden. De bewindvoerder zoekt samen met u naar een oplossing voor die schulden.

Bewindvoering wordt vaak uitgesproken voor onbepaalde tijd. Wanneer de bewindvoerder, uzelf en de Rechter van mening is dat de bewindvoering niet meer noodzakelijk is. Dan kun u samen met uw bewindvoerder een verzoek tot opheffing van de onderbewindstelling in dienen. Het kan ook zijn dat er redelijkerwijs wordt afgebouwd, en u de zelfstandigheid weer terug krijgt.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.