Bewindvoering Eindhoven

Wij helpen mensen met financiële problemen. Door een passend budgetplan te maken proberen wij u zo spoedig mogelijk ervoor te zorgen dat u weer op uw eigen benen kan staan.

Bewindvoering in Eindhoven

Bewindvoering is er voor mensen die moeite hebben tijdelijk of langdurig de financiële belangen te behartigen. De bewindvoerder zorgt ervoor dat alle financiële zaken op orde zijn en te kijken naar de mogelijkheden wanneer er schulden openstaan. De taken van de bewindvoerder zijn relatief gezien veel, aangezien alle financiële taken door heb gedaan worden. Hierbij kunt u denken aan het bewaken van de beslagvrije voet wanneer er schuldeisers aanwezig zijn en het betalen van de vaste lasten. Er worden twee rekeningen voor u geopend, één waar alle inkomsten en vaste lasten van betaald worden en één waar u een vrij besteedbaar bedrag op ontvangt. Hierdoor bent u verzekerd dat alle vaste lasten door betaald worden.

De Bewindvoerders van Eindhoven

Bewind wordt ten alle tijden aangevraagd bij de kantonrechter. De kantonrechter beslist of u onder bewind gesteld moet worden, en of dit een passende maatregel voor u is. Over het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken over de rechtbank, het is in principe een informele hoorzitting. Vervolgens zal er een beschikking opgemaakt worden door de kantonrechter dat de bewindvoerder Eindhoven de rechtelijke macht geeft om uw financiële belangen te behartigen. Bewindvoering Eindhoven is aangesloten bij de branchevereniging NBPB en wordt jaarlijks gecontroleerd door zowel de rechtbank als de branchevereniging. Hierdoor weet u zeker dat u met een betrouwbare partij in zee gaat.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Aanmeldingsproces Bewindvoerder Eindhoven

Budgetteren

Wanneer u onder bewind staat wordt er een budgetplan gemaakt specifiek voor uw doelstellingen. Het budgetplan zijn de afspraken met zowel uw vaste lasten, als met schuldeneisers en als belangrijkste schakel uzelf. Gezamenlijk gaan we realistische doelstellingen zetten over de toekomst zodat u daar weer met een goed perspectief naar kan kijken.

Bescherming

Het beschermen zit al in het woord beschermingsbewind. De doelstelling is dat wij uw vermogen beschermen, en zorgen dat u financieel stabiel blijft. Tevens beschermen wij u tegen schuldeisers. De schuldeisers moeten zich vanaf heden melden bij ons, dit houdt in dat u zelf geen post hiervan zal ontvangen of deurwaarders aan de deur.

Bedienen

Bewindvoering wordt gezamenlijk gedaan, met u en de bewindvoerder. Wij vinden het belangrijk dat een goede band vertrouwensband wordt opgebouwd. Hierdoor willen wij onze afspraken nakomen en verwachten wij dat u hetzelfde doet. De doelstelling van het bewind is dat wij er voor u zijn, wij behartigen uw belangen en zorgen dat uw geldzaken stabiel zijn.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Eindhoven voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Eindhoven in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Belofte maakt schuld

Het kan voorkomen dat u uw schulden niet meer kan nakomen vanwege bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van inkomsten. Het is toch van belang om een passende oplossing te zoeken voor uw huidige situatie met perspectief op de toekomst. Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Ik heb schulden, wat zijn de mogelijkheden?

Schulden kunnen veel frustratie voor u opleveren. Er zijn vele mensen die het vinden om de post te openen, maar het niet openen van de post maakt het helaas alleen maar erger. Toch moet er naar een oplossing gekeken worden. De enige optie is toch echt om actie te ondernemen.

U kan op verschillende manieren actie ondernemen. Zorg er altijd voor dat u duidelijk heeft waar u schulden heeft openstaan, en waar mogelijk kijken om welke bedragen het gaat. Wanneer het om incassobureau’s gaat dan kunnen de kosten snel oplopen wanneer u geen gehoor geeft aan hen. Vervolgens zijn er twee opties voor u, of u kijkt naar een oplossing voor de schulden uzelf of u heeft hier hulp bij nodig.

Wanneer u zelf de schulden wilt oplossen dan is het slim om rekening te houden met verschillende factoren, hierbij denkend natuurlijk aan welke betalingstermijnen mogelijk zijn maar ook wat er gebeurd als uw inkomsten veranderen. Wij zien regelmatig dat mensen kijken naar een oplossing maar als de inkomsten wegvallen dat de afbetalingen helaas niet kan nakomen. zorg er daardoor voor dat u de beslagvrije voet goed berekend, en hiermee gaat werken. Heeft u moeite met de schulden op te lossen dan kan u op zoek gaan naar hulp.

Op zoek gaan naar hulp komt vaak als eerst de bewindvoerder te pas. De bewindvoerder inventariseert alle schulden en kijkt naar wat de snelst mogelijke manier is om u weer schuldvrij te krijgen. Een goede bewindvoerder heeft een degelijk systeem om de beste ondersteuning hierbij te bieden waardoor u nog steeds een degelijk leven kan lijden.

waar ik u graag op wil wijzen is dat wanneer u geen actie onderneemt er ook geen oplossing zal komen.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

Bent u benieuwd wat de bewindvoerders van Bewindvoering Eindhoven voor u kunnen betekenen? Wij vertellen u er graag alles over, neem gerust contact met ons op.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Wanneer het wat rustiger is op kantoor proberen wij onze blog bij te houden. In onze blog probeert Bewindvoering Eindhoven de mensen in Brabant wat tips te geven over hoe ze zelfredzaam de problemen kunnen oplossen. Wanneer u er nog steeds niet uit komt dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Er wordt beslag gelegd, wat nu?

Het kan voorkomen dat u zich in een situatie bewind waarin de deurwaarder heeft aangegeven dat hij of zij beslag zal leggen. Voor velen komt al het doomscenario naar voren wat regelmatig in films gezien wordt. Het kan voorkomen dat een persoon bij u thuis komt om beslag te leggen, maar dit is niet veel voorkomend. De andere vormen van beslaglegging zijn wel veel meer voorkomend. Dit spreken wij uit ervaring. Wanneer er beslag gelegd wordt is er een hoorzitting waarin de rechter bepaald dat er beslag gelegd gaat worden. Er zijn in totaal drie verschillende vormen van beslaglegging. Dit is loonbeslag, bankbeslag en boedelbeslag.

Loonbeslag

Loonbeslag is de meest voorkomende vorm van beslaglegging. Dit houdt in dat alles wat boven een gedeelte van uw loon valt, ookwel de beslagvrije voet genoemd, naar de schuldeiser zal gaan. De schuldeiser krijgt het bedrag maandelijks totdat het gehele bedrag is ingelost. Dit is ookwel de meest simpele vorm van beslaglegging, en al dat het vervelend is dat u niet uw volledige salaris krijgt, het meest overzienbaar.

Bankbeslag

Met bankbeslag wordt er beslag gelegd op uw bankrekening. Uw bankrekening zal van het ene moment op het andere moment op nul staan. Dit is erg vervelend, want hierdoor kan u uw huur of hypotheek ook niet meer betalen. U kan een verzoek indienen bij de schuldeiser om de beslagvrije voet te betrekken bij het bankbeslag. Dit kan een goed idee zijn wanneer u weinig geld aanwezig had. Dit is een erg agressieve vorm van beslaglegging. Persoonlijk vindt ik het vrij onredelijk, omdat iemand hierdoor ook betalingsachterstanden kan oplopen.

Boedelbeslag

Boedelbeslag is mogelijk de meest bekende vorm van beslaglegging. Uw eigendommen worden meegenomen. Voor de gerechtsdeurwaarder is dit een langdurig proces, en moet zich aan verschillende regels houden. Zorg ervoor dat u thuis bent wanneer er beslag gelegd gaat worden. Anders zal het slot open gebroken worden en zit u met de gebakken peren. Wanneer u denkt dat de gerechtsdeurwaarder onredelijk is kan u altijd een klacht tegen hem indienen.

Wat kan bijzondere bijstand voor mij betekenen?

Wanneer u onder het minima beleid valt, dus tot en met 110% van het bijstandsniveau, dan kan u aanspraak maken op de bijzondere bijstand. Velen weten dit helaas niet, terwijl het een goed initiatief is vanuit de overheid. Bijzondere bijstand is er om extra geld te kunnen verschaffen aan mensen die op het moment in een lastige situatie zitten. Het woord bijzonder speelt hierbij mee, het moet gaan om bijzondere kosten. Bewindvoerderskosten zijn aangemerkt als deze bijzondere kosten, maar u zou hier ook aanspraak op kunnen maken wanneer uw wasmachine of koelkast kapot gaat. Ook wordt de bijzondere bijstand gebruikt bij noodzakelijke verhuizingen. Dan krijgt u vaak de verhuiskosten tot een zeker bedrag vergoed vanuit de gemeente.

Hoe vraag ik bijzondere bijstand aan?

Wanneer u denkt dat u extra kosten hebt gemaakt of gaat maken dan moet u het verzoek indienen bij de gemeente. De gemeente zal u formulieren verstrekken met hierin additionele informatie. Vervolgens moet u dit terug sturen naar de gemeente met de bijbehorende retour envelop. Mogelijk dat er nog een aantal aanvullende vragen zullen zijn, maar vervolgens kan de bijzondere bijstand toegewezen worden. Vergeet niet dat de toekenning vaak wat tijd kan kosten. WIj hebben gemerkt dat voordat u uw geld op uw bankrekening heeft staan er wel 3 maanden overheen kunnen gaan. Dus wanneer u weet dat u kosten gaat maken vraag het formulier zo spoedig mogelijk op.

De beste manier om schulden af te lossen

Wanneer u schulden heeft en op zoek gaat naar een oplossing komt u waarschijnlijk verschillende termen tegen als schuldenbewind, SHV, MSNP en WSNP. Wat dit precies inhoudt kan soms lastig zijn, want het is een soort van stappenplan. Wanneer u bezig gaat het met het oplossen van de schulden dan is het bij het begin het meest belangrijk om de beslagvrije voet uit te rekennen. Dit is het bedrag waar zij geen beslag op mogen leggen. Vervolgens is het voor u van belang om te kijken wat het bedrag is dat boven de beslagvrije voet uit komt. Dit is uw aflossingscapaciteit. Doe dit maandelijks bedrag maal 36 maanden (3 jaar) en u kunt zien of u binnen drie jaar schuldvrij kan zijn. Wanneer dit niet het geval is dan kunt u beter een MSNP of WSNP traject op gaan starten bij de gemeente. Wanneer dit wel het geval is maar u heeft moeite om alle afspraken te maken dan kunt u hiervoor een bewindvoerder inschakelen.

Aflossen van de schulden

Wanneer u schulden aflost is het belangrijk dat u als eerst de kleine vorderingen aflost. Hierdoor wordt u gemotiveerd om ook de rest af te lossen. Buiten dat om zullen de incassokosten dan niet meer oplopen. Dit brengt voor u vele voordelen met zich mee. Het kan ook een optie zijn om naar de gemeentelijke kredietbank te gaan om alle schulden in één keer af te lossen. U betaalt dan de gemeenteljke kredietbank een vast bedrag per maand. U heeft dan nog maar één schuldeiser inplaats van meerdere.

Een bewindvoerder kan u ook ondersteunen tijdens dit lastige proces. Wanneer u niet goed inzichtelijk heeft wat en waar de bedragen open staan dan kan een bewindvoerder dit voor u stabiliseren en inventarsieren. Dit wordt ookwel sculdenbewind genoemd. Met schuldenbewind zal de bewindvoerder alle correspondentie doen met de schuldeisers.

Verschil tussen MSNP en WSNP

U heeft schulden en zoekt naar een oplossing. U gaat op internet rondspeuren en komt vele termen tegen als SHV, WSNP en MSNP. Maar wat houdt dit eigenlijk in en wat zijn de verschillen? Wij merken dat vele cliënten dit niet goed begrijpen en wat de consequenties hiervan zijn, want die zijn er daadwerkelijk. Als eerste wat u gaat doen is een aanmelding bij de gemeente voor een aanvraag voor schuldhulpverlening. Vervolgens zal de gemeente een gesprek met u inplannen. Dit gesprek gaat over hoe de schulden zijn ontstaan en of u ze ¨ten goede trouw¨ heeft gemaakt. Dit aspect is erg belangrijk. Ten goede trouw betekend dat u de schulden heeft gemaakt door voornamelijk nalatigheid. Niet door een verslaving of een crimineel achtergrond. Als u dat wel heeft bestaat de kans dat u niet in aanmerking komt voor een schuldhulpverleningstraject (SHV).

Het verschil in MSNP en WSNP zit hem dat de MSNP een vrijwillige schuldhulpverlening is. De schuldeisers gaan akkoord met een lager bedrag, dit is een percentage van wat u wel kan opbrengen in de komende tijd. De WSNP is een verplicht traject uitgesproken door de rechter. De rechter geeft bij de schuldeisers aan dat u niet meer in staat bent om uw schulden af te lossen binnen drie jaar tijd en dat er een gedeelte kwijt gescholden dient te worden. Beide trajecten zijn drie jaar lang alleen een MSNP traject is vrijwillig vanuit u en de schuldeisers. Ook biedt dit meer flexibiliteit binnen uw financiële huishouden en heeft u minder verplichtingen dan bij de WSNP.

Een bewindvoerder kan deze trajecten voor u aanvragen. Wij merken dat gemeenten om vele gegevens vragen. Wij hebben specifieke software systemen om u hierbij goed te kunnen ondersteunen. Wanneer u graag aanspraak wilt maken op een SHV traject dan wordt vaak geadviseerd om een bewindvoerder in armen te nemen om u te garanderen dat alles gaat naar verwachting.

De Belastingdienst zit achter me aan

Wat wij tot zo ver gemerkt hebben is dat de meest voorkomende schuldeiser de belastingdienst. Dit komt vaak omdat mensen teveel toeslagen hebben ontvangen en deze moeten terugbetalen. Wij vinden het altijd erg vervelend om te zien dat mensen hier last van hebben, want vaak is het gegaan vanuit ontwetendheid, u had een keer een financiële meevaller en nu pakt de belastingdienst dat terug. Uit onderzoek is gebleken dat sommige mensen beter af zijn om niet te werken dan om wel te werken in verband met de sociale subsidies als huurtoeslag en zorgtoeslag, wij merken dit ook vaak in de praktijk. Uiteindelijk moet er toch een oplossing gevonden worden voor de teveel ontvangen huurtoeslag of zorgtoeslag.

Het ontstaan van de schuld

De schuld ontstaat vaak dat het inkomen wat is ingevuld bij de belastingdienst te laag is. Het kan voorkomen dat u werkt maar ook een financiële meevaller hebt. U verdient iets meer en gaat er wat meer op uit. Vervolgens komt de belastingdienst bij u terug, en geeft aan dat u het moet terugbetalen. Wij hebben bedragen gezien van 4400 euro aan één jaar teveel ontvangen huurtoeslag.

Oplossen van deze schuld

Wanneer u contact opneemt met de belastingdienst is het van belang dat u een betalingsregeling treft van een jaar. Langer dan dat is helaas niet mogelijk. Zorg ervoor dat u deze betalingen netjes nakomt want anders komen er flinke verhogingen bovenop. De betalingsdienst mag tevens beslag leggen zonder tussenkomst van de rechter, en dit wilt u koste wat het kost voorkomen. Al met al zijn wij van mening dat de belastingdienst zich coulanter moet opstellen want hierdoor komen vele mensen in financiële problemen. Ik zou persoonlijk zeggen dat ze beter kunnen wachten tot er betere tijden zijn zodat het schuldenaren minder stoort en dat het betaald wordt wanneer het kan.