Bewindvoering Eindhoven

Bewindvoering Eindhoven helpt mensen met financiële problemen. Door een passend budgetplan te maken proberen wij u zo spoedig mogelijk ervoor te zorgen dat u weer op uw eigen benen kan staan.

Wat kan bewind voor u betekenen?

Bewindvoering is er voor mensen die moeite hebben tijdelijk of langdurig de financiële belangen te behartigen. De bewindvoerder zorgt ervoor dat alle financiële zaken op orde zijn en te kijken naar de mogelijkheden wanneer er schulden openstaan. De taken van de bewindvoerder zijn relatief gezien veel, aangezien alle financiële taken door heb gedaan worden. Hierbij kunt u denken aan het bewaken van de beslagvrije voet wanneer er schuldeisers aanwezig zijn en het betalen van de vaste lasten. Er worden twee rekeningen voor u geopend, één waar alle inkomsten en vaste lasten van betaald worden en één waar u een vrij besteedbaar bedrag op ontvangt. Hierdoor bent u verzekerd dat alle vaste lasten betaald worden.

Hoe loopt de bewindvoering in Eindhoven?

Bewind wordt ten alle tijden aangevraagd bij de kantonrechter. De kantonrechter beslist of u onder bewind gesteld moet worden, en of dit een passende maatregel voor u is. Over het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken over de rechtbank, het is in principe een informele hoorzitting. Vervolgens zal er een beschikking opgemaakt worden door de kantonrechter dat de bewindvoerder de rechtelijke macht geeft om uw financiële belangen te behartigen. Bewindvoering Eindhoven is aangesloten bij de branchevereniging NBPB en wordt jaarlijks gecontroleerd door zowel de rechtbank als de branchevereniging. Hierdoor weet u zeker dat u met een betrouwbare partij in zee gaat.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-0290 570.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Eindhoven in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Snel een oplossing

Helaas merken wij dat vele mensen te laat aan de bel trekken. Vaak wanneer er al achterstanden zijn ontstaan, of wanneer de schuldenlast dermate hoog is dat er snel naar een oplossing gekeken moet worden. Bewindvoering Eindhoven probeert daarom ook altijd snel een afspraak met u in te plannen om ervoor te zorgen dat we het proces zo snel mogelijk kunnen opstarten. Wanneer u bewind aanvraagt versturen wij u altijd een brief waarin wordt aangegeven dat het verzoekschrift is verstuurd naar de rechtbank. U kunt deze brief aan eventuele deurwaarders of incassobureau’s laten zien om aan te geven dat u bezig bent naar het kijken voor een oplossing.

Bent u snel opzoek naar een oplossing? Bewindvoering Eindhoven kan u hierbij ondersteunen. U kunt ons bereiken op 085-0290570 of vul ons contactformulier in en wij zullen spoedig contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb schulden, wat zijn de mogelijkheden?

Schulden kunnen veel frustratie voor u opleveren. Er zijn vele mensen die het vinden om de post te openen, maar het niet openen van de post maakt het helaas alleen maar erger. Toch moet er naar een oplossing gekeken worden. De enige optie is toch echt om actie te ondernemen.

U kan op verschillende manieren actie ondernemen. Zorg er altijd voor dat u duidelijk heeft waar u schulden heeft openstaan, en waar mogelijk kijken om welke bedragen het gaat. Wanneer het om incassobureau’s gaat dan kunnen de kosten snel oplopen wanneer u geen gehoor geeft aan hen. Vervolgens zijn er twee opties voor u, of u kijkt naar een oplossing voor de schulden uzelf of u heeft hier hulp bij nodig.

Wanneer u zelf de schulden wilt oplossen dan is het slim om rekening te houden met verschillende factoren, hierbij denkend natuurlijk aan welke betalingstermijnen mogelijk zijn maar ook wat er gebeurd als uw inkomsten veranderen. Wij zien regelmatig dat mensen kijken naar een oplossing maar als de inkomsten wegvallen dat de afbetalingen helaas niet kan nakomen. zorg er daardoor voor dat u de beslagvrije voet goed berekend, en hiermee gaat werken. Heeft u moeite met de schulden op te lossen dan kan u op zoek gaan naar hulp.

Op zoek gaan naar hulp komt vaak als eerst de bewindvoerder te pas. De bewindvoerder inventariseert alle schulden en kijkt naar wat de snelst mogelijke manier is om u weer schuldvrij te krijgen. Een goede bewindvoerder heeft een degelijk systeem om de beste ondersteuning hierbij te bieden waardoor u nog steeds een degelijk leven kan lijden.

waar ik u graag op wil wijzen is dat wanneer u geen actie onderneemt er ook geen oplossing zal komen.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.