Bewindvoering Emmen

Heeft u op het moment schulden en u weet niet goed hoe u ze kan oplossen? Bewindvoering is voor vele dan een goede optie. Hierdoor wordt u beschermt tegen de schuldeisers.

Over Bewindvoering Emmen

Bewindvoering Emmen is begonnen toen wij zagen dat er ruimte voor verbetering was in het bewind. “Als je iets goed wilt doen dan moet je het toch echt zelf doen”, dit ging door ons hoofd toen we de situatie zagen. Vervolgens hebben wij een lijst gemaakt met wat wij dacht dat wij beter konden doen dan bijvoorbeeld andere bewindvoerders, of juist een focus geven op specifieke vlakken. Wij hebben ons gespecialiseerd op problematische schulden. Vanwege de crisis zijn er vele mensen met schulden bij gekomen. Wij merkten dat vele mensen niet precies wisten hoe een schuldhulpverlening traject in gang werd gezet. Er waren vele mensen die eigenlijk nooit met schulden te maken hadden gekregen en opeens stond het huis onder water.

De Bewindvoerders en Schuldhulpverlening

De vraag blijft dan wat is de rol van een bewindvoerder bij een schuldhulpverlening. Een kort antwoord is alles en niets, het lange antwoord is eigenlijk een beetje van alles. Als bewindvoerder behartigen wij uw belangen, niet die van de schuldeisers. Staat u onder bewind vanwege problematische schuld dan zullen wij uw beslagvrije voet bewaken. Dit houdt in dat wij regelmatig tegen schuldeisers ‘Nee’ moeten verkopen omdat ze niet in het recht staan om zaken in te vorderen. Wanneer alle schulden geïnventariseerd zijn doen wij een aanvraag bij de gemeente om de helpen met de schulden oplossing. Vervolgens blijven wij uw belangen behartigen, en ervoor zorgen dat u een degelijk leven kan lijden.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Emmen Kenmerken

Professionaliteit

Wij zorgen ervoor dat het bewind professioneel gevoerd wordt. Alle bewindvoerders dienen jaarlijks op training te gaan om de kennis bij te houden, en met nieuwe casuses in aanraking te komen. Tevens zullen alle medewerkers die uw dossier behartigen beschikken over een passende HBO opleiding of hoger. Wij zorgen ervoor dat afspraken nagekomen worden.

Integriteit

Integriteit is een karaktereigenschap van ieder persoon die eerlijk en oprecht is. Het hebben van integriteit is noodzakelijk bij bewindvoering. Wij willen u naar alle eerlijkheid behandelen, maar hierdoor zijn wij genoodzaakt om ook aan te geven wanneer er geen budget aanwezig is. Wij hopen altijd op een gelijkwaardige integere relatie.

Transparantie

Om onze cliënten goed te woord te staan maken wij altijd duidelijke afspraken maken. Een grijs gebied is een gevaarlijk gebied voor ons, het is voor ons altijd ‘Ja’ of ‘Nee’. Hierdoor krijgt u meer duidelijkheid en zekerheid. Met de digitale systemen van Bewindvoering Emmen kunt u ieder moment van de dag uw financiële gegevens inzien, en weet u waar u aan toe bent.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Emmen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Emmen in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Beter te vroeg dan te laat

Wij hebben gemerkt dat vele mensen wachten met het ondernemen van stappen wanneer er schuldeisers aan de deur komen. Pas wanneer de situatie erg gevorderd is wordt er actie ondernomen. Vaak wordt het steeds lastiger hoe meer schulden er ontstaan. Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden

Help! Een gerechts-deurwaarder

Het kan voorkomen wanneer u schulden heeft dat een gerechts-deurwaarder aan de deur komt. Dit kan zijn om alleen papieren te overhandigen aan u, maar kan ook zijn om uw inboedel mee te nemen. Wanneer dit voorkomt kan het handig zijn om eerst te weten waarom hij er is en wat u hiermee kan doen. Want niemand vindt het fijn wanneer een persoon in uw huis komt snuffelen. Er zitten vele regelgeving en wetgeving vast aan de gerechtsdeurwaarder, en wordt zelfs beschouwd als een ambtelijke functie. Vandaar dat hij ook uw huis binnen mag komen.

Waarom is de deurwaarder er?

De deurwaarder komt alleen langs wanneer er achterstallige betalingen zijn gedaan. Het kan voorkomen dat u een keer een betaling heeft gemist, maar wanneer er een deurwaarder aan de deur komt dan wordt het opeens heel serieus. Eerst gaat een incasso bureau proberen het geld van u los te krijgen, wanneer dit niet lukt gaan zij naar een gerechtsdeurwaarder toe. De deurwaarder gaat via een rechtelijke route proberen het openstaande bedrag toch in handen te krijgen. Dit kan gedaan worden op drie verschillende manieren. De inboedel kan meegenomen worden, er kan bankbeslag gelegd worden en er kan bankbeslag gelegd worden. Allen hiervan zijn zeer vervelend, en de één nog erder dan de ander.

Wat kunt u hier tegen doen?

Over het algemeen is er vrij weinig wat u tegen de vordering kan doen, buitenom het aanvechten in de rechtzaal wanneer u het er niet mee eens bent. Dit kan zijn omdat er te hoge kosten zijn gerekend door het incasso-bureau. Buiten dat om is er een regelgeving dat erg van belang is voor de deurwaarders maar hij is wel subjectief. Er staat in de wet aangegeven dat hij zijn beroep moet uitvoeren naar normen en waarden van de samenleving. Dit houdt dus in dat hij in principe de koelkast mag meenemen, maar onze normen en waarden van de huidige samenleving vinden dit niet kunnen. Wanneer u denkt dat een deurwaarder zich niet naar de wetgeving gedraagt dan kunt u een klacht indienen.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Onze Blog

Wij proberen onze blog regelmatig bij te houden om de inwoners van Emmen te voorzien van informatie. Het is altijd een goede stap om uw problemen zelf op te lossen. Wanneer u het lastig vindt om dit zelf te doen, of wanneer u hierbij ondersteuning nodig heeft staat Bewindvoering Emmen uiteraard voor u klaar.

Hoe hou je het betaalbaar?

Het betaalbaar houden van je levensonderhoud is een belangrijk iets. Tegenwoordig heb je een programma in Engeland dat heet ‘Secret Eaters’. In secret eaters wordt er gekeken naar de levensstijl van mensen die niet snappen waarom ze overgewicht hebben. Uiteindelijk komen ze er achter dat ze te vaak snacken, en hierdoor aankomen. Hetzelfde gebeurd vaak met het uitgeven van geld. Meeste mensen hebben niet door dat het geld uitgegeven wordt, en aan het einde van het loonstrookje altijd een beetje maand overhouden. Dit is een veel voorkomend iets, en waar je precies op kan letten vertellen wij in dit artikel.

Betaalbaar Overdag

Overdag wordt er vaak veel meer uitgegeven dan verwacht, en meeste mensen denken dat ze verleidingen kunnen weerstaan. Dit is toch vaak niet het geval. Hierbij kunt u denken dat u de boekenwinkel binnen loopt om even te kijken maar om niets te kopen. Toch weet marketing u te bereiken om ervoor te zorgen dat u de producten koopt die zij willen dat u koopt. Een belangrijk iets is om de verleiding te proberen te weerstaan. U kunt dit doen door bijvoorbeeld meer thuis te blijven of om verschillende potjes te maken met verschillende bankrekeningen. Een goede manier hiervoor is bijvoorbeeld om verschillende rekeningen te openen bij Bunq. Zo kunt u uw levensstijl betaalbaarder maken.

Structurele oplossing

Toch is het van belang dat er een structurele oplossing komt wanneer u in de problemen begint te raken. Als u al openstaande schulden heeft kan het lastig zijn om op de juiste manier uw geld uit te geven aangezien u prioriteiten moet stellen, en dit is erg lastig wanneer een schuldeiser in uw nek blijft hijgen. Een mogelijkheid is om een maatje te vinden die u kan helpen met uw schulden, maar wanneer u die niet heeft dan kunt u gebruik maken van een bewindvoerder.

De strijd tegen de armoede

De overheid is de strijd begonnen tegen armoede. Met €4.000.000 gaan zij proberen de problemen op te lossen die de mensen ervaren. Zit u in een armoede situatie? Dan kunt u gerust even verder lezen hoe dit invloed op u kan hebben, en of u er gebruik van kan maken. Als eerste is het noodzakelijk om erachter te komen wat dit project precies inhoudt. Hieronder hebben wij een stuk uit het artikel geciteerd.

Zo heeft Klijnsma verschillende projecten bezocht waarbij mensen laagdrempelig worden geholpen met hun administratie. Zag ze de waarde van mensen die gezamenlijke maaltijden organiseren waardoor mensen uit hun isolement komen. En sprak ze met kinderen die dankzij de subsidies mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten.

De projecten moeten zich richten op kwetsbare groepen. Klijnsma noemt daarbij met name kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, jongeren met financiële problemen, alleenstaande oudergezinnen, huishoudens met een langdurig laag inkomen en niet-westerse huishoudens. – Rijksoverheid

Het Armoede Project

Het project zelf legt niet de focus op de inkomsten zelf, maar juist meer op de sociale gemeenschap. Zal dit wel werken? Als bewindvoerder zijnde komen wij vaak in aanraking met de mensen die genoemd worden in het artikel als kwetsbare groepen. Persoonlijk ben ik van mening dat dit een goede oplossing is voor om de armoede te bestrijden. Vaak komt armoede voor bij mensen die zich isoleren, en hierdoor geen reactie meer krijgen of commentaar op hen gedrag. Maar willen deze mensen wel een vorm van ondersteuning?

Zelf merken wij dat bewindvoering hier een goede oplossing voor kan zijn. Probeer het uiteraard zelf om uit de problemen te komen, maar wij hebben gemerkt dat vele mensen in een rompslomp van de overheid de weg niet meer kunnen vinden. Hierdoor kan het voor sommige mensen makkelijker zijn om onder bewind te staan en zo de situatie proberen te verbeteren.

De boedelbeschrijving

Wanneer uw bewindvoerder de beschikking van de rechtbank ontvangt betreft de onderbewindstelling wordt er ook tegelijkertijd gemeld dat er binnen een termijn van drie maanden na aanvang van de bewindvoering een boedelbeschrijving dient te worden aangeleverd.

De bewindvoerder is verplicht een boedelbeschrijving op te stellen aan de hand van de onderbewindgestelde goederen. Deze boedelbeschrijving dient, in zovere de client in staat is, door beide partijen te worden ondertekend. De kantonrecht heeft de taak om deze boedelbeschrijving te controleren en te kijken of de bewindvoerder zijn taak als goed bewindvoerder uitvoert. Bij het aanleveren van de boedelbeschrijving dient er ook een schuldenoverzicht, belastingaangifte en een overzicht van de inkomsten en uitgaven te worden bijgevoegd.

Wanneer u beschikt over roerende goederen, denk aan een koophuis, dan dient de bewindvoerder van bewindvoering Assen deze in te schijven in het Kadaster. De kantrechter geeft u hiervoor een speciaal gewaarmerkt document welke nodig is om deze inschrijving te voltooien.  Houdt er rekening mee dat werkzaamheden met betrekking op verkoop van uw woning niet tot de standaard taken behoren van de bewindvoerder.

Het belang van de boedelbeschrijving

Het formulier voor de boedelbeschrijving is ook te vinden op de website van de rechtbank.

Het bewindsbureau van de rechtbanken en bewindvoerders zijn bezig met een proef om de communicatie voortaan zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Op deze manier kan het verzoek tot onderbewindstelling, akkoordverklaring, plan van aanpak en het aanvullende plan van aanpak bij problematische schulden ook digitaal worden aangeleverd. Het voordeel hiervan is dat er minder tijd gespendeerd hoeft te worden aan postverwerking, snellere doorlooptijden en documenten kunnen niet meer worden kwijtgeraakt.

Betrouwbaar in Emmen

Bewindvoering Emmen is werkzaam in de provincie Drenthe met als werklocatie in de gemeente. In de provincie Drenthe, en met name in deze regio zijn verschillende bewindvoerder actief die u financiële zaken beheren en administratoren nadat er een verzoek tot onderbewinstelling is gedaan, in de provincie Drenthe, bij de rechtbank te Assen.

Het uithanden geven van uw financiën is een grote stap die inbreuk maakt op uw autonomie. Het is daarom verstandig een betrouwbare bewindvoerder van Bewindvoering Emmen in de armen te nemen. De bewindvoerders van bewindvoering Emmen hebben een jarenlange ervaringen met het voeren van een gezond bewind. Wij hebben ervaringen met schuldendossiers maar voornamelijk met het verzorgen van beschermingsbewind voor personen die niet in staat zijn om zelfstandig hun financiën te beheren.

Er zijn verschillende redenen waardoor u niet instaat bent om u financiële vermogen te beheren, namelijk:

Ouderdom
Ouderdomziekten
Niet meer overzien van gemaakte schulden
Verslavingsproblematiek
Onvermogen om financiën en administratie te beheren

In de Nederlandse wet wordt dit als volgt beschreven:

“Indien een meerderjarige als gevolg van zijn lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of duurzaam niet in staat is ten volle zijn vermogensrechtelijke belangen zelf naar behoren waar te nemen, kan de kantonrechter een bewind instellen over één of meer van de goederen, die hem als rechthebbende toebehoren of zullen toebehoren.” (1:431 BW)
Wij zijn een extensieve organisatie. Bij ons ligt de focus volledig uw financiële situatie. Wij hebben een kort lijstje gemaakt met wat onze cliënten als positief hebben ervaren bij onze bewindvoering.

  • Dagelijks bereikbaar
  • Snelle reactie per mail
  • Duidelijke overzichten
  • Digitaal systeem om financiën in te zien
  • Begeleiding naar schuldhulpverlening

Oplossen van de schulden

Vele mensen in Nederland hebben problemen met schulden. Sinds 2014 is het mogelijk voor mensen met een problematische schuld onder bewind komen te staan. Dit vinden vele bewindvoerders een goede oplossing, want vaak levert schulden grote problemen op. Hierbij kan gedacht worden aan onrust en frustratie. In onderzoek is gebleken dat schulden zoveel onrust kunnen opleveren dat het gelijkwaardig kan zijn aan mensen met een psychisch probleem. Gelukkig wanneer het opgelost is keert de tij, en kan er weer ruimte gemaakt worden voor zaken die er voor u toe doen. On ons artikel gaan we kijken hoe we de schuldenlast het best kunnen oplossen.

Schulden Inventarisatie

Het belangrijkste is dat er een juist en volledig overzicht is van de schulden. Dit houdt in dat alle schulden met bedragen en referentienummers op een lijst moeten staan, zodat u weet hoe u ze moet aanschrijven. Vervolgens kan u hen in ieder geval vragen de wettelijke rente stop te zetten, maar dit lukt vaak niet en gaan schuldeisers niet mee akkoord. Wel vindt de schuldeiser het fijn dat er contact is opgenomen. Dat kan flinke voordelen voor u hebben.

Oplossingsgericht denken

Vervolgens kunt u twee dingen doen. De twee mogelijkheden die u heeft is betalingsregelingen treffen met de schuldeisers en een minnelijk traject starten. Met betalingsregelingen wordt er maandelijks een bedrag ingelost, wel zou ik u adviseren om de looptijd zo kort mogelijk te houden. Anders komt er namelijk wettelijke rente bovenop wat het bedrag alleen nog maar hoger maakt. Zijn betalingsregelingen geen optie dan is een minnelijk traject een optie. Met een minnelijk traject vraagt u de schuldeisers of ze akkoord gaan met een lager bedrag dan de vordering. Wanneer u geen aflossingscapaciteit hebt dan is dit een goede optie.

Hulp & Mogelijkheden

Een bewindvoerder kan helpen met de bovenstaande punten. Wanneer u het lastig vind om de schulden op te lossen kunnen wij kijken wat mogelijk voor u is. Wij kunnen voor u een inventarisatie maken van de openstaande schulden en vervolgens een stappenplan opstellen hoe dit opgelost gaat worden.

Help! Een gerechtsdeurwaarder

Het kan voorkomen wanneer u schulden heeft dat een gerechts-deurwaarder aan de deur komt. Dit kan zijn om alleen papieren te overhandigen aan u, maar kan ook zijn om uw inboedel mee te nemen. Wanneer dit voorkomt kan het handig zijn om eerst te weten waarom hij er is en wat u hiermee kan doen. Want niemand vindt het fijn wanneer een persoon in uw huis komt snuffelen. Er zitten vele regelgeving en wetgeving vast aan de gerechtsdeurwaarder, en wordt zelfs beschouwd als een ambtelijke functie. Vandaar dat hij ook uw huis binnen mag komen.

Waarom is de deurwaarder er?

De deurwaarder komt alleen langs wanneer er achterstallige betalingen zijn gedaan. Het kan voorkomen dat u een keer een betaling heeft gemist, maar wanneer er een deurwaarder aan de deur komt dan wordt het opeens heel serieus. Eerst gaat een incasso bureau proberen het geld van u los te krijgen, wanneer dit niet lukt gaan zij naar een gerechtsdeurwaarder toe. De deurwaarder gaat via een rechtelijke route proberen het openstaande bedrag toch in handen te krijgen. Dit kan gedaan worden op drie verschillende manieren. De inboedel kan meegenomen worden, er kan bankbeslag gelegd worden en er kan bankbeslag gelegd worden. Allen hiervan zijn zeer vervelend, en de één nog erder dan de ander.

Wat kunt u hier tegen doen?

Over het algemeen is er vrij weinig wat u tegen de vordering kan doen, buitenom het aanvechten in de rechtzaal wanneer u het er niet mee eens bent. Dit kan zijn omdat er te hoge kosten zijn gerekend door het incasso-bureau. Buiten dat om is er een regelgeving dat erg van belang is voor de deurwaarders maar hij is wel subjectief. Er staat in de wet aangegeven dat hij zijn beroep moet uitvoeren naar normen en waarden van de samenleving. Dit houdt dus in dat hij in principe de koelkast mag meenemen, maar onze normen en waarden van de huidige samenleving vinden dit niet kunnen. Wanneer u denkt dat een deurwaarder zich niet naar de wetgeving gedraagt dan kunt u een klacht indienen.