Bewindvoering Groningen Ondersteunt

Bewindvoering Groningen heeft door de vele jaren ervaring veel kennis opgedaan in het voeren van een goed bewind. Wij zorgen voor financiële rust waardoor u minder stress en spanning ervaart.

Over Bewindvoering Groningen

Er kan zich in uw leven een moment voordoen waarop u moeite krijgt uw financiën op een goede en adequate manier te organiseren. Heeft u op het moment problemen met uw financiën vanwege schuldeisers of kunt u uw bankzaken niet meer behartigen? Bij Bewindvoering Groningen zijn de bewindvoerders door extra scholing en lange ervaring gespecialiseerd op bewinden waarin sprake is van een zogenoemde problematische schuld en mentale achtergrond. Op deze manier biedt onze bewindvoering de kennis die u van een bewindvoerder mag verwachten. Het voordeel voor u is dat u hierdoor meer tijd aan uw zelf kan spenderen, uw tijd kan gebruiken voor andere zaken en misschien wel het belangrijkste punt u krijgt rust en stabiliteit

Onze Groningse Bewindvoerders

Het is van belang dat wanneer u onder bewind staat u zich op u gemak voelt en erop vertrouwd dat de bewindvoerder uw financiële belangen behartigt. Vanwege deze reden krijg u in de regio Groningen te maken met een contact persoon waar u uw vragen aan kunt voorleggen. Onze bewindvoerders voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen welke door de rechtbank zijn gecontroleerd, maar ook additionele eisen die wij stellen aan onszelf en de branchevereniging.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

Wij zullen u bellen of u belt ons. Wij gaan inventariseren wat het probleem is en een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk Gesprek

Tijdens het persoonlijk gesprek zullen de formulieren opgemaakt worden. U krijgt een indruk van ons en wij krijgen een indruk van u.

Aanvraag Indienen

Eenmaal de formulieren ondertekend dan zullen wij deze versturen naar de rechtbank.

Aantal succesvol afgeronde dossiers

Aantal onderbewindgestelden in Nederland

Veelgestelde Vragen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u een aantal vragen heeft. Bewindvoering is niet bij iedereen goed bekend, en al is het bekend dat kunnen er nog steeds vele vragen bij u te binnen schieten. Bewindvoering houdt in dat de bewindvoerder voor u de financiën administreert en beheert. De bewindvoerder zorgt ervoor dat alle betalingen gedaan zullen worden en dat alle vaste lasten betaald worden. Ook zal er gekeken worden, wanneer nodig, hoe de schulden zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. Andere veelgestelde vragen vindt u aan de rechterkant.

Hoe worden mijn schulden opgelost?

De schulden worden door ons geïnventariseerd vervolgens wordt er gekeken hoe wij u zo snel mogelijk schuldvrij kunnen krijgen.

Wanneer kan ik een persoonlijk gesprek inplannen?

Wij proberen dezelfde week dat u contact met ons opneemt een afspraak met u in te plannen. Is dit niet mogelijk dan zal het de volgende week zijn.

Hoe ben ik verzekerd van de juiste zorg?

Bewindvoering Vitaal is een geaccordeerde bewindvoering. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen gesteld door de Rechtbank, en onze kwaliteit wordt verzekerd door onze branchevereniging (NBPB).

Wat kan u verwachten van een bewindvoerder?

Bij bewindvoering neemt de bewindvoerder uw financiele zaken over. U bent vanaf dat moment niet meer bevoegd om zelfstandig beslissingen te nemen. Hierover dient u te overleggen met uw bewindvoerder.  Dit houdt dus in dat de bankzaken tegenwoordig door de bewindvoerder worden geregeld, hier heeft u dus geen omkijken meer naar. Dit gebeurd volgens verscheidene stappen die ondernomen moeten worden bij het begin van het bewind.

Wanneer de rechtbank uw aanvraag tot onderbewindstelling heeft beoordeeld wordt er een Beheer en leefgeld rekening voor u aangevraagd.  Vanaf de beheerrekening komen uw inkomsten en uitgaven binnen. De vaste lasten zoals huur, zorg en gas water en licht zullen als eerst worden betaald.

Wanneer er sprake is van een schuldensituatie worden deze aangeschreven door uw bewindvoerder, De correspondentie zal voortaan via uw bewindvoerder lopen waardoor u geen bezoek meer krijgt van gerechtsdeurwaarders.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.