Bewindvoering Haarlem

Schuldeisers of onoverzichtelijke financiën kunnen leiden tot veel stress. Heeft u hier last van? Door onze kennis kunnen wij bijstaan in deze lastige tijd.

Over Bewindvoering Haarlem

U heeft schulden of kan u financiën moeilijk doen vanwege uw fysieke of mentale toestand? Dan schakelen veel mensen een bewindvoerder in om hen te helpen met de bankzaken. De laatste tijd is Nederland steeds moeilijker geworden omtrent het aanvragen van toeslagen of de schuldenproblematiek, en hier is vaak veel onduideljkheid over. Bewindvoering Haarlem weet de weg te vinden in dit grote doolhof. Hierdoor hebben meeste onderbewindgestelden meer geld te besteden, het zou natuurlijk jammer zijn om geld te laten liggen waar u recht op heef.

De bewindvoerder en het bewind

Onze collaborateurs, ookwel bewindvoerders Haarlem genoemd, zullen voor de touwtjes in de handen nemen. Dit houdt in dat, wanneer u bewind aanvraagt, wij uw bankzaken voor u gaan regelen. Dit doen wij door middel van onze geïntegreerde software systemen. Wij gaan voor u de inkomsten, uitgaven en mogelijke schulden inventariseren en kijken hoe wij u het best kunnen helpen.

Het bewind begint altijd met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek gaan we gezamenlijk kijken naar een plan om de doelstellingen die u wilt treffen te behalen. Dit plan zal zaken bevatten als leefgeld maar ook wat de mogelijkheden zijn met de schuldenlast en hoe wij dit gaan oplossen. Ook is het altijd van belang dat wij op u kunnen vertrouwen en u op ons. Wij komen graag een keer bij u langs om een bakje koffie te drinken en de mogelijkheden te bespreken.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Haarlem ABC

T

Aandacht

Iedereen is uniek, en iedereen wil op zijn eigen manier behandeld worden. Dit vinden wij zelf ook belangrijk dat dit bij ons gebeurd. Wij willen u op een persoonlijke manier behandelen en ervoor zorgen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Al zij dit op financieel vlak of op maatschappelijk vlak.

Bekwaam

De bewindvoerders in Haarlem voldoen aan alle kwalitetseisen gesteld vanuit de rechtbank, maar niet alleen dit. Zij hebben ook een passend HBO diploma en kunnen uiteraard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overhandigen. Hierdoor weet u zeker dat u bankzaken juist behandeld worden.

Compleet

Bij bewind is het van belang dat wij een compleet beeld van u krijgen. Hierdoor komen wij altijd persoonlijk bij u thuis langs om het goede en juiste beeld te krijgen. Wij gaan alle gegevens als inkomsten, uitgaven en schulden voor u inventariseren. Vervolgens gaan wij plannen maken om dit stabiel te houden.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Haarlem voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Haarlem in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Een bodemloze put

Incassobureau´s rekenen al snel incassokosten. Dit bedrag blijft vaak steeds oplopen, en uiteindelijk komen sommige mensen in de bodemloze put terecht. Wij kunnen u helpen om uit deze put te komen. Neem gerust contact met ons op om hierover te praten.

Hulp bij schulden

Wanneer u de rekeningen niet betaald, of niet meer kan betalen zullen dit schulden worden. Schulden zijn openstaande vorderingen van geleverde producten of diensten. Waarschijnlijk krijgt u aanmaningen en op den duur zal zelfs een incassobureau u brieven sturen met een verhoging. Mogelijk zit u al in deze situatie en bent u op zoek naar een uitweg. Het eerste wat van belang is dat bereid bent om hulp te krijgen, vervolgens moet u de juiste persoon zien te vinden die u de ondersteuning kan geven die u nodig heeft. In totaal hebben ongeveer 1,2 miljoen huishoudens in Nederland een problematische schuld. Gemiddeld genomen heeft het huishouden 17 schuldeisers en staat een bedrag van 42.000 euro open.

Grote schulden voorkomen

Vele mensen komen in een vicieuze cirkel terecht, ze kunnen de schulden niet afbetalen en ze worden steeds hoger. Hierdoor is het handig om snel actie te ondernemen wanneer u denkt dat de zaken uit de hand kunnen gaan lopen. De eerste 1000 euro schuld is net zo snel gemaakt als de opvolgende 10.000 euro. Trek niet te laat aan de bel en maak afspraken met schuldeisers.

Het levert veel stress op

Wij krijgen vaak van mensen te horen dat de schuldensituatie hen veel stress oplevert. Ook in het huishouden kan u het vaak merken wanneer er problemen aanwezig zijn. Omdat u zich moeilijk kan focussen kan het slim zijn om een professional in te schakelen, dit kan de gemeente zijn maar ook een naaste waar u zich comfortabel bij voelt. Helaas gaan de schulden niet weg wanneer u uw kop in het zand steekt.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

Toch benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem gerust contact met ons op, en wij kunnen een afspraak met u inplannen. Wij doen ons best om zo goed mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn, wanneer een bewindvoerder niet aanwezig is zal u teruggebeld worden.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Wanneer u zelf uw schuldenproblematiek probeert op te lossen kan het verstandig zijn om een steuntje in de rug te krijgen. Bewindvoerders in Haarlem helpen u graag met de blog die wij zo goed mogelijk proberen bij te houden. Heeft u vervolgens nog vragen dan weet u ons te vinden.

Zelf schulden oplossen

Uw schulden beginnen beetje bij beetje op te lopen, en u weet niet goed hoe u dit moet aanpakken. Dit is ook erg logisch want welke schulden betaal je als eerst af en hoe tref je een houdbare betalingsregeling? Dit zijn veel voorkomende vragen onder de Nederlanders, en een passende aanpak is ook erg van belang. Voor velen begint het met het aflossingsplan. In dit plan maakt u duidelijk aan de schuldeiser en voor uzelf wat de mogelijkheden zijn.

Het aflossingsplan

Het eerste wat u moet gaan doen is een inventarisatie maken van alles dat open staat. Hierbij kunt u denken aan de schulden bij de bedrijven, of bij de bank maar neem ook de creditcardmaatschappij mee en de roodstand. Dit zijn vaak degene die vergeten worden.

Vervolgens bekijk uw budget, wat zijn de inkomsten en uitgaven. Streep deze tegen elkaar weg en u houdt het bedrag over dat u maandelijks kan spenderen aan andere zaken. Vergeet niet dat u mogelijk nog belastingen moet betalen als gemeentelijke belastingen of het waterschap.

Vervolgens geef aan elke schuldeiser een percentage van het openstaande bedrag en leg dit percentage tegen het volledige schuldbedrag aan. Dit is wat u maandelijks aan de schuldeisers kan voorstellen. Wanneer u transparant bent tegenover de schuldeisers zullen zij ook met u meedenken.

Mijn inkomen is verlaagd, wat nu?

Ontvangt u op het moment een lager inkomen? Dan kan dat grote gevolgen hebben voor uw budget. Wat mogelijk eerst in het zwart stond kan nu in het rood terecht komen. Dit moet natuurlijk voorkomen worden, en met een paar stappen kan u mogelijk al de goede richting in gaan. Deze vervelende situatie kan voorkomen als u iets onverwachts heeft, dit kan ontslag zijn maar kan bijvoorbeeld ook komen wanneer u WW vervalt. Het is daarom goed op altijd op de loer te zijn voor enige tegenslagen.

Het stappenplan

Als eerst is het belangrijk om een goed stappenplan te maken van wat u wilt bereiken. Mist u een paar tientjes per maand dan kan dat mogelijk gecompenseerd worden door minder uit te gaan, of minder grote uitgaven te doen. Als het een stuk hoger ligt dan dat dan moet u kijken naar andere oplossingen.

Het eerste waar wij altijd aan denken is om even grondig te kijken naar mobiele telefonie, internet en energie. U kan vaak al bijna 100 euro per maand hierop besparen.

Uiteindelijk is het meest belangrijk dat u zelf weet hoe u moet omgaan met minder geld. Toch helaas die ene lunch afzeggen, of toch niet meer naar de dure supermarkt toe gaan. Vaak is het een mentaal proces.

Verhuizen en bewind

Mensen zijn nog wel een op zoek naar wat anders, dus het kan zomaar voorkomen dat u een keer gaat of wilt verhuizen. Hiervoor is het toch van belang dat u rekening houdt met een aantal zaken want wij als bewindvoerders houden niet zaken die onverwacht zijn. Er zijn altijd veel zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u gaat verhuizen, en dat hebben wij zelf ook. Het lampje moet branden wanneer u aankomt in uw nieuwe woning, en internet is op het moment een eerste levensbehoefte geworden. Wanneer u gaat verhuizen bespreek dit altijd met de bewindvoerder want anders kan u in een lastig parket terecht komen dat grote consequenties voor u kan hebben.

Wat er voor u gaat veranderen

Wanneer u verhuist gaat er veel voor u veranderen. U zal zich moeten inschrijven in de gemeentelijke basis administratie van de gemeente waar u dan gaat wonen. Dit is een kleinigheid, maar er speelt veel meer mee voor de bewindvoerder. Wij moeten namelijk iedereen in kennis stellen dat u bent verhuisd. U bent bijvoorbeeld niet meer verzekerd wanneer u niet op het juiste adres staat ingeschreven. Gelukkig pakken wij dit voor u op.

U kan ons natuurlijk ook helpen wanneer u dat wilt. U kan alvast kijken welke energieleverancier het best voor u is en welke aanbieder van internet het goedkoopst. Dit kan ons een steuntje in de rug geven, hierdoor kunnen alle zaken snel geregeld worden.