Bewindvoering Leiden

Heeft u last van schuldeisers of moeite met uw financiën? Wij helpen de mensen in de regio om alle zaken zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen.

Bewind in Leiden

Wij krijgen vaak de vraag, wat houdt bewind precies in? De bewindvoerders van Bewindvoering Leiden kunnen u daar uiteraard alles over vertellen. WIj zorgen dat uw financiële huishouding weer helemaal op orde komt. We gaan voor u de subsidies regelen wanneer u hier aanspraak op kan maken, hierbij kan u ook denken aan de bijzondere bijstand dat wij voor u in orde gaan maken. Voor velen worden de kosten voor het bewind vergoed vanuit de bijzondere bijstand. Hierdoor hoeft u zelf deze kosten niet meer te dragen. Hieronder kan u onze werkwijze vinden over hoe het proces in zijn geheel loopt.

De taken van een bewindvoerder

Wanneer u onder bewind staat heeft de bewindvoerder een aantal taken en regels waar hij zich aan moet houden. De algehele doelstelling is om uw vermogen zo goed mogelijk te regelen zodat u er het meest profijt van heeft, al met al behartigen wij uw belangen. Dit houdt bij ons in dat wij de belastingaangifte voor u zullen doen, en subsidies zullen aanvragen zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Ook gaan we kijken of er mogelijkheden zijn voor een langdurigheidstoeslag. Wij snappen dat dit een heel web is van overheidsinstanties die niet makkelijk te regelen zijn. We leven helaas eenmaal in een complexe samenleving.

Alle bewindvoerders waar wij mee samenwerken hebben een passend HBO diploma en zijn geaccodeerd door de rechtbank. Hierdoor zijn wij overtuigd dat wij u de beste zorg op financieel vlak kunnen leveren.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Aanmeldingsproces

Contact

U kan gerust contact met ons opnemen. Dit kan u doen door middel van ons te bellen of ons contactformulier in te vullen. Wanneer u ons contactformulier invult nemen wij contact met u op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Wij gaan inventariseren wat voor u de beste oplossing is in de huidige situatie.

Persoonlijk gesprek

Wanneer wij, Bewindvoering Leiden, ook van mening zijn dat bewindvoering bij u past komen wij persoonlijk thuis bij u langs voor koffie. We gaan kijken of wij een klik met u hebben, en of u een klik met ons heeft. Vervolgens gaan we uw situatie bespreken en de formulieren invullen voor de onderbewindstelling.

i

Verzoek Versturen

Vervolgens gaan wij het verzoekschrift versturen naar de rechtbank. De rechtbank kijkt grondig naar het verzoek, en de redenen dat u denkt dat bewindvoering de beste optie voor u is. Er zal helaas een hoorzitting ingepland worden, helaas ontkomt u hier niet aan. Eenmaal na de hoorzitting komt de beschikking binnen.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Leiden voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Leiden in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

In de put zitten

Het kan zijn dat u geen oplossing meer ziet voor uw huidige problemen, u zit eigenlijk zoals ze het noemen in de put. Wij zijn graag de helpende hand die u uit deze put haalt zodat u weer perspectief krijgt op een nieuw leven. Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Verlaging van de koopkracht

Elk jaar krijgen wij weer van het kabinet te horen dat de koopkracht weer flink omhoog is gegaan. Waarschijnlijk merkt u het niet eens, ik zelf ook niet. Ik heb het gevoel dat ik er elk jaar juist op achteruit ga. Steeds meer belastingen, en dit keer zelfs een verhoging van het btw tarief. Het blijft mij onduideljk dat blijkbaar iedereen erop vooruit zal gaan, al hoor ik niemand zeggen dat ze er daadwerkelijk op vooruit zijn gegaan. Hoe kan dit?

Toeslagen en kortingen

Al met al klopt het wel een beetje dat de koopkracht vooruit gaat voor de werkende Nederlander. Blijft dit alleen ook zo, of zijn de kosten zoveel hoger. De doelstelling van de overheid is om steeds minder afhankelijk te zijn van toeslagen. Dit houdt in dat de grens steeds meer omlaag bijgesteld zal worden, en uiteindeljk terecht zal komen op nihil. Dit zal een grote invloed hebben voor de mensen die op het moment niet kunnen werken of moeite hebben met een juiste baan te vinden. De grote vraag is wat u ervan gaat ondervinden van de verminderde toeslagen. Hieronder hebben wij drie toeslagen of kortingen genoteerd die naar beneden bijgesteld zullen worden, dus waardoor uw koopkracht verlaagd zal worden.

  • Huurtoeslag
  • Ouderenkorting
  • Aftrek Zorgkosten

Wanneer u hiervan gebruik maakt let dan goed op. Een paar tientjes per maand lopen al snel op tot een paar honderd euro per jaar!

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

Wilt u graag contact opnemen met Bewindvoering Leiden? Dat kan uiteraard. Hieronder vindt u de contactmogelijkheden die wij voor u beschikbaar hebben.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)

Blog

Met onze blog geven wij wat tips aan de mensen in Leiden, want we zijn tenslotte een bewindvoering en hebben genoeg kennis aanwezig om te delen. Wanneer we het juiste moment kunnen vinden tussen onze drukken dagen schrijven wij steeds wat bij.

De weg naar een goede financiële huishouding

Geeft u ook wel eens geld uit aan stomme dingen waarvan u na de tijd zegt, dat had ik beter niet kunnen doen? U bent niet de enige die dit heeft. Soms kan je minder slimme beslissingen maken wanneer je niet goed weet hoeveel er in komt of hoeveel er uit gaat. Meeste mensen overschatten nogal vaak de financiële mogelijkheden, en vergeten dat de zorgverzekering ook nog betaald moet worden. Voor velen wordt het dan storneren om toch de maand rond te kunnen komen, maar dit is geen houdbare oplossing. De beste vraag zal dan toch zijn, hoe zorg ik dat ik een goed financieel huishouding krijg. Als eerste is het belangrijk om te weten of u wel financieel redzaam bent.

Financieel redzaam zijn

Financieel redzaam zijn is wanneer u goede wel overwogen beslissingen maakt met uw geld, en dat u goed voor ogen heeft wat de inkomsten en de uitgaven zijn. Er is al een flinke verbetering in Nederland gaande. Steeds meer mensen checken het saldo wekelijks, maar dit is ook steeds gemakkelijker in verband met de apps op onze telefoons. Volgens het Nibud is ongeveer maar 17 procent van alle huishoudens financieel redzaam. Financieel redzaam zijn gaat namelijk over drie verschillende vlakken.

De eerste is in kaart brengen. Heeft u al uw inkomsten en uitgaven wel goed in kaart gebracht of zitten er soms toch nog wel eens uitgaven bij die u niet zag aankomen?

De volgende is verantwoordelijk besteden. Koopt u wel eens op afbetaling, en weet u goed hoeveel er nog op uw rekening staat na dat éné dagje uit met de vrienden?

De laatste is vooruitkijken. Heeft u een goed idee waar u naartoe wilt in de toekomst, en hoe uw financiële situatie er dan uit zal zien?

Kan u op alle vragen ´ja´ beantwoorden? dan zit u gebakken. Heeft u ook wel eens nee beantwoord? let dan goed op.

De beste manieren van betalen

U staat voor de kassa, of bent online aan het shoppen en u ziet alle betaalmethodes langs komen. Dit kan met contant geld zijn, creditcard, Ideal of met de pinpas. Vele mensen vragen zich niet af wat de beste methode is, ze nemen vaak de meest gemakkelijke methode. Dit is bijna altijd de pinpas of via Ideal. Toch kan het zijn dat het beter is om met een andere methode te betalen afhankelijk van uw situatie. Alles heeft zijn voor en nadelen, maar voor mensen met een wat krapper budget zijn er toch wat voordelen te behalen op andere manieren.

De beste manier aan de kassa

De beste manier om aan de kassa te betalen is door middel van contant geld. Hoe raar dit ook  mag klinken is het een psychologisch verhaal. Wanneer u contact geld heeft weet u precies hoeveel u kan spenderen, met een pinpas ziet dit bedrag er veel hoger uit. Hierdoor is het voor mensen die gebruik maken van het minimabeleid beter om contant te betalen. Wij adviseren onze cliënten altijd om leefgeld direct van de rekening te halen zodra het erop gestort is.

De beste manier online

Wanneer u online iets besteld is het van belang om te weten of de producten wel geleverd zullen worden. Bij Bol.com bent u hier in principe wel van verzekerd, maar als u iets uit het buitenland besteld is dit een ander verhaal. Wanneer u met de creditcard betaald zijn vaak uw producten verzekerd. Dit kan extra veilig voor u zijn om hier dan gebruik van te maken.

Altijd goede voornemens

Je hoort het iedereen wel een keertje zeggen. Morgen ga ik beginnen met een dieet, of morgen ga ik stoppen met roken. Toch komen vele dit niet na. Hoe kan dat we zo graag iets willen, maar toch de motivatie er niet voor kunnen vinden. Helaas zit dit ingebaken in ons brein, we kunnen er heel moeilijk aan ontsnappen. We moeten eerst zelf stellen dat we inderdaad echt iets willen verbeteren. Voor velen is dit ook lastig met onder andere sparen. Velen proberen te sparen maar helaas lukt dat niet altijd even goed. Wanneer je wilt stoppen met roken dan kan je een coach inschakelen, maar met sparen is dit toch wat lastiger en abstracter.

Het toch zelf doen

Wij zijn van mening dat het altijd slim is om eerst zelf te proberen de problemen op te lossen. Wanneer u tegen iets aanloopt zoals sparen maar ook met openstaande vorderingen dan is het altijd goed om het eerst zelf te proberen. Wanneer dit niet lukt kan u een professional inschakelen.

Zelf sparen vergt toch wat problemen, want om dit eerst goed te kunnen doen is het van belang dat u weet hoeveel er precies in komt en uit gaat. Vervolgens is het nodig om een spaardoel te stellen, anders gaat u er snel gebruik van maken en wordt de doelstelling niet bereikt.

Wanneer u met openstaande vorderingen te maken heeft dan is de eerste doelstelling om te weten waar, hoeveel en met welk dossiernummer. Hou dit allemaal goed bij, dit kan door middel van Excel maar op een kladblok werkt het ook prima. Vervolgens pakt u opnieuw het budget erbij, en kijkt u hoeveel er per maand af kan. Verdeel dit in percentages over het gehele bedrag en u bent in principe klaar.

 

Lukt het toch niet? Schakel dan een professional in!