Bewindvoering Meppel

Heeft u schulden waar u op het moment niet weet hoe u het op moet lossen? Wij van Bewindvoering Meppel kunnen u helpen om zo snel mogelijk weer op eigen benen te staan.

Wat Doet Bewindvoering Meppel?

Wij helpen mensen die op het moment moeite hebben om de bankzaken goed op de rit te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u schulden heeft openstaan. U wilt graag een oplossing vinden maar weet niet precies hoe. Ook is bewindvoering er voor mensen die moeite hebben de belangen goed te behartigen. Dit gaat over mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met de financiën vanwege mentale of lichamelijke klachten.

Meeste mensen vinden bewindvoering een goede ondersteuning in het leven.

Wat doet een bewindvoerder?

De bewindvoerder behartigd uw belangen, en beheert en administreert uw financiën. Doordat u uw eigen financiën niet beheert, maar gedaan wordt door ons kunt u er zeker van zijn dat alle kosten netjes betaald worden. De Bewindvoerder zal kijken naar de schuldenlast en de mogelijkheden met u bespreken. De bewindvoerder doet ook al het contact met de schuldeisers, hierdoor wordt u ontlast. Eenmaal onder bewind zullen verscheidene subsidies voor u aangevraagd worden. De bewindvoerder behartigd uw belangen en zorgt ervoor dat u alles krijgt waar u recht op heeft. U krijgt zelf een leefgeldrekening en een beheerrekening. Vanuit de beheerrekening worden alle vaste lasten betaald, en uw leefgeldrekening kunt u de bedragen vrij opnemen.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Meppel in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Wat kan bewind voor u betekenen?

Met bewind zorgen wij ervoor dat uw belangen goed behartigd worden. Wanneer u een achterstand op de zorgverzekering heeft gaan wij ons best doen om dat zo snel mogelijk voor u op te lossen. Wat u niet moet vergeten is dat een bewindvoerder in uw belangen handelt. Hierdoor gaan wij ervoor zorgen dat u alle subsidies en toeslagen juist worden aangevraagd zodat u het leven kan leiden wat u graag zou willen leiden.

Er staan vele mensen onder bewind in Nederland. Het is een veel voorkomende maatregel, vooral nu de samenleving steeds complexer wordt. Heeft u problemen met uw financiën? U kunt contact met Bewindvoering Meppel opnemen door middel van 085-0290 570. U kan ook het formulier aan de rechter zijde invullen en dan zullen wij u spoedig bellen om te praten over de mogelijkheden.

[wpforms id=”836″]

Bewindvoering vanwege ziekte

Wanneer u onder bewind komt te staan moet u op het aanmeldformulier invullen wat de reden is dat u onder bewind wordt gesteld. Dit kan zijn vanwege problematische schuld of lichamelijke of geestelijke toestand. Wanneer het tweede voor u het geval is dan zitten hier verschillende consequenties aan vast, en doet de rechtbank vaker een grondiger onderzoek of het inderdaad nodig is. Hieronder vertellen wij waarom, en hoe u zo spoedig mogelijk door de aanmeldprocedure heen kan.

De reden dat de rechtbank meer onderzoek doet bij een een lichamelijke of geestelijke bewind is dat het vaak lastiger is om dit op te heffen. Bewind wordt opgeheven wanneer de problemen zijn opgelost, bij problematische schuld is dit vaak duidelijk. De onderbewindstelling wordt opgeheven wanneer de schuldenlast is opgelost. Ziektes zijn vaak langduriger, hierdoor wil de rechtbank eerst weten of ze wel de juiste beslissing maken.

Wanneer u het verzoekschrift indient dan bent u verplicht een medische verklaring mee te sturen. De medische verklaring, opgemaakt door een specialist, geeft hierin aan als advies of een onderbewindstelling een stap is in de juiste richting. Wij merken vaak dat mensen die ziek zijn moeite hebben met het behartigen van de financiële belangen. dit is ook heel logisch, vaak zijn er andere zaken waar uw hoofd meer naar staat.

Veel voorkomende redenen dat mensen onder bewind komen te staan bij ziekte is de laatste tijd dementie. De samenleving is nog complexer geworden, en dit is veelal lastig voor velen om goed gebruik te maken van de juiste voorzieningen. In eerste instantie neemt vaak de familie het over, maar als de kennis niet aanwezig is wordt het vaak over gelaten aan een professioneel bewindvoerder.

Elke situatie is anders, hierdoor zijn wij van mening dat een persoonlijke aanpak de beste oplossing is om het gewenste resultaat te bereiken. Heeft u hier vragen over neem dat gerust contact met ons op.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.