Bewindvoering Ommen

Onze bewindvoering helpt mensen in een lastige financiële situatie. Wij zorgen ervoor dat uw financiën weer op orde gesteld wordt zodat u weer rust kan bemachtigen.

Hoe kan een bewindvoering ondersteunen?

Heeft op het moment problemen om alle financiën goed te regelen, en heeft u achterstanden of krijgt u brieven van incassobureau’s? Dan zou een bewindvoering u kunnen helpen. Een bewindvoerder behartigd uw financiële belangen. Dit houdt in dat hij alle betalingen voor u doet, en kijkt waar financiële ruimte is. buiten dat om, wanneer aanwezig, zal hij contact houden met schuldeisers en kijken wat mogelijk is omtrent de schuldenlast.

Vele mensen die onder bewind staan doen dit om een stukje rust te bemachtigen in een al hectische wereld. Wij snappen dat de financiën complex kunnen zijn. Is één van onze kernwaardes transparantie, zodat u nog steeds goed zicht op uw geld heeft.

Wat Bewindvoering Ommen voor u kan betekenen

Bewindvoering Ommen heeft drie kernwaardes, de kernwaardes zijn de volgende: Integriteit, Professionaliteit en Transparantie. Van elke bewindvoerder hoort u integriteit te verwachten. Tevens zijn wij lid van de branchevereniging NBPB en worden wij jaarlijks gecontroleerd vanuit de rechtbank. Wij herkennen onze professionaliteit door ons volledig aan de taken te houden van een goed bewindvoerder, wij volgens hierdoor alle richtlijnen gesteld vanuit de rechtbank en voldoen volledig aan onze dossiervorming. Doordat wij een transparante organisatie willen zijn kan u inloggen in uw eigen portaal om uw eigen gegevens in te zien.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Ommen in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Een oplossing voor het probleem

Wanneer u een probleem heeft op financieel vlak is het van belang dat u actie onderneemt. Helaas zullen de problemen zich zelf niet oplossen. Wij denken dat het altijd een goed idee is om eerst te kijken of u zelf de mogelijkheden heeft om afspraken te maken met schuldeisers, en te kijken naar een oplossing. Wel willen wij u hierbij adviseren om de beslagvrije voet in acht te nemen. Dit wordt namelijk vaak vergeten. Wanneer het u niet lukt om de gewenste  afspraken te bereiken met schuldeisers dan kan het slim zijn om hulp in te schakelen. Voor velen is de eerste stap bewindvoering. Meeste mensen voelen zich erg gefrustreerd wanneer de schuldenlast oploopt. De bewindvoerder kan hier perspectief bij bieden en kijken naar beste mogelijkheden. Bent u benieuwd wat Bewindvoering Ommen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of vul het formulier aan de rechter zijde in en wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Budgetteren voor de Toekomst

Wanneer u budgetteert dan is het van belang dat u de toekomst meeneemt in uw berekeningen, wat als er veranderingen optreden. Vaak merken wij dan onze cliënten niet altijd problemen hadden met maandelijks rondkomen, vaak gebeurde dit na een specifiek geval zoals een ontslag of een scheiding. Natuurlijk kan u hier geen rekening mee houden, maar soms kan het toch slim zijn om te hopen op het beste en te anticiperen op het slechtste, het leven gaat helaas niet altijd volgens plan.

Wat kunt u doen om de mindere tijden op te vangen? Wij vinden het toch van belang dat wanneer het goed gaat wat geld aan de zijkant te zetten, iedereen weet dit. De vraag is meer hoeveel heeft u nodig. Het NIBUD adviseert om €5.800 achter de hand te houden voor slechtere tijden. Dit is ook ons streefdoel, u zal het zomaar zien dat opeens de wasmachine kapot gaat wanneer alles in de soep loopt.

Een advies dat vaak gegeven wordt is om 10% van uw salaris of uitkering achter de hand te houden, maar wat doet u wanneer dit niet mogelijk is? Het is slim om altijd even naar de uitgaven te kijken, we merken toch vaak op dat de grote boosdoeners de energie, tv en internet zijn. U kan vaak hier veel op besparen. Voor mensen met een uitkering is het ook vaak mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen. Dit kan goed helpen met enige onverwachte uitgaven.

Als laatste tip zou ik toch graag mee willen geven om een realistisch budget te maken. Velen maken een budget in het beste scenario, met zo veel mogelijk overuren of belastingteruggave. U zal dan voor verassingen komen te staan wanneer u aan het eind van uw geld net een stukje maand teveel hebt. Hou hierbij ook rekening met uitgaven die u niet direct verwacht zoals Vitens of de gemeentelijke belastingen.

Schuldvrij blijven is niet makkelijk, schulden maken daarentegen is wel gemakkelijk.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.