Bewindvoering Terneuzen

Bewindvoering Terneuzen helpt mensen in Zeeuws-Vlaanderen die met financiële problemen kampen. Bewindvoering helpt om rust en kalmte terug te krijgen in het huishouden.

Wat kan Bewindvoering Terneuzen voor u betekenen?

Wanneer iemand moeite heeft met zijn eigen belangen behartigen omtrent de bankzaken kan bewindvoering een goede optie zijn. Met bewindvoering worden alle bankzaken voor u gedaan, zoals het betalen van de vaste lasten en het contact met schuldeisers. Waar mogelijk zal gekeken worden naar een afbetalingsregeling voor de huidige schulden en het behouden van de beslagvrije voet. Velen die onder bewind staan ervaren het als een extra stukje stabiliteit. U kan zich meer focussen op zaken die er voor u toe doen, en hoeft zich geen zorgen meer te maken of alle vaste lasten betaald worden. Daar buiten om krijgt u een leefgeldrekening waarop wekelijks een bedrag op wordt gestort. Dit is vrij besteedbaar, en kan u spenderen waar u zich het meest comfortabel bij voelt.

Een aanvraag indienen tot bewindvoering

Een aanvraag tot bewind wordt altijd ingediend bij de kantonrechter. Vervolgens maakt de rechter een beschikking op waarin wordt aangegeven dat de bewindvoerder uw belangen behartigd. Wij zullen vanaf dat moment uw belangen behartigen. Hieronder hebben wij aangegeven hoe het gehele proces loopt.

Om u te garanderen dat u een betrouwbare bewindvoerder hebt zijn wij aangesloten bij de branchevereniging NBPB. Jaarlijks worden wij gecontroleerd vanuit de branchevereniging, rechtbank en accountant of wij onze taken goed hebben uitgevoerd. Hierbij bent u verzekerd van de juiste zorg.

Wordt Direct Geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Haaksbergen voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Terneuzen in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Een passende oplossing

 

Wanneer u schulden heeft of moeite met de financiën wordt vaak als eerst een bewindvoerder ingeschakeld. Vaak merken wij dat het overzicht er niet meer is. Wij zullen daarom voor u alle inkomsten, uitgaven en schulden inventariseren en stabiliseren. Vervolgens gaan we kijken naar een passende oplossing voor uw situatie. Dit is vaak zelfredzaamheid of een schuldhulpverleningstraject. De doelstelling is dat u weer een positieve blik krijgt op de toekomst, waarin u weer uw eigen belangen kan behartigen.

De bewindvoerder bied begeleiding zodat u op den duur weer op eigen benen kan staan. Wanneer het bewind eenmaal is afgelopen zal er een stukje tijdelijke ondersteuning plaats vinden. Vervolgens doet Bewindvoering Terneuzen zijn best dat u kan genieten van een schone lei.

[wpforms id=”836″]

Wat is het verschil tussen bewindvoering en WSNP?

Wanneer u openstaande schulden heeft en hier graag vanaf wilt dan zijn hiervoor twee mogelijkheden die ook op elkaar aansluiten. Beschermingsbewind en Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Deze twee vormen zijn beide verschillend en zijn meer een aanvulling op elkaar dan twee mogelijkheden die u heeft.

Het verschil tussen beschermingsbewind en schuldsanering zit hem voornamelijk in het belangen behartigen. Een beschermingsbewindvoerder wordt aangesteld om u te beschermen tegen misbruik of incassobureaus. Deze bewindvoerder behartigd uw belangen. Een WSNP bewindvoerder behartigd de belangen van de schuldeisers, wat vaak neer komt dat u hoge bedragen zult afstaan aan uw huidige schuldeisers. een WSNP traject duurt drie jaar, waarin u zo veel mogelijk probeert uw schulden af te lossen. Vervolgens hoort u na drie jaar schuldvrij te zijn.

De combinatie van beide kan erg van pas komen. Vaak wordt als eerst een beschermingsbewindvoerder in armen genomen om uw belangen te behartigen en alle openstaande zaken te inventariseren en te stabiliseren. Wanneer er een schuld niet aanwezig is bij het schuldhulpverleningstraject kan er voor gekozen worden dit niet meer door te zetten, hierdoor vervalt de drie jaar. De beschermingsbewindvoerder ondersteunt in dit traject, en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Vele gemeenten adviseren om een beschermingsbewindvoerder in armen te nemen wanneer u kijkt naar een schuldhulpverleningstraject.

Onze bewindvoering heeft een focus op schulden dossiers. Wij hebben hier ervaring in opgebouwd om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk schuldvrij bent en op eigen benen kan staan.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch als per email doen.