Bewindvoering Zwolle brengt rust

Bewindvoering Zwolle helpt mensen in de regio om weer rust en stabiliteit te krijgen. Wanneer u moeite heeft met uw financiën dan levert dat veel stress en spanning op, wij helpen u hiermee.

Over Bewindvoering Zwolle

Komt u er zelfstandig niet uit om uw financiële zaken goed te beheren en bent u het overzicht kwijt? Voor mensen als u hebben wij een specifieke service opgericht, Bewindvoering Zwolle. Ons bewind heeft een focus op deze unieke regio.

U geniet dan van een volwaardige en professionele organisatie gespecialiseerd in Bewindvoering en mentorschap. Onze bewindvoerders laten jaarlijks de werkprocessen en financiële handelingen controleren door de rechtbank en de branchevereniging. Op deze manier bent u gegarandeerd van een betrouwbare en ervaren bewindvoerder.

Wanneer u onder bewind staat zullen wij alle schuldeisers voor u aanschrijven en dat alle correspondentie via ons moet lopen. Hierdoor wordt u ontlast van de schuldeisers en krijgen wij de mogelijkheid om te kijken naar een spoedige oplossing.

Wat doet de Bewindvoerder Zwolle voor mij?

Heeft u problemen met schuldeisers? Bewindvoerder Zwolle beschermt u tegen hen. Zodra u bij ons onder bewind staat dienen de deurwaarders en incassobureaus te melden bij uw bewindvoerder. U en uw gezin krijgen geen deurwaarders meer aan de deur. Hierdoor zal u een gevoel van rust krijgen en wordt er gewerkt aan stabiliteit en kunt u weer van het leven genieten zoals u dat graag wilt.

“Het college van burgemeester en wethouders trekt geld uit voor maatregelen die ervoor zorgen dat ieder kind in Zwolle mee kan blijven doen. Het moet niet uitmaken in wat voor gezin je opgroeit.”    – Gemeente Zwolle

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Kenmerken

w

Betrokken

Elk persoon is anders, en heeft op een andere manier ondersteuning nodig. Wij gaan gezamenlijk met u een plan op stellen om ervoor te zorgen dat u zo spoedig mogelijk uit de financiële problemen komt. Wij gaan met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn, en welke ondersteuning wij u kunnen bieden.

$

Resultaatgericht

Onder bewind staat kan voor sommige een lastige maar noodzakelijke maatregel zijn. Wij willen ervoor zorgen dat u zo spoedig mogelijk weer op uw eigen benen kan staan. Hierdoor gaan wij resultaatgericht aan het werk zodat wij de gezamenlijke doelstelling snel en deskundig kunnen bereiken.

Ondernemend

Als bewindvoerder is het belangrijk om ondernemend te zijn, dit doen wij door middel van snel handelen en gerichte actie te ondernemen. Onze bewindvoerders hebben vele jaren ervaring om uw zaken snel op te pakken en weten goed hoe zij in het systeem moeten fungeren en werken.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Werkwijze

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat de bewindvoerders van Bewindvoering Zwolle voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Zwolle in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Achter de wolken schijnt de zon

Het spreekwoord ¨achter de wolken schijnt de zon¨ betekend dat er betere tijden gaan komen. Velen zien bewindvoering als de betere tijden. U zal namelijk zelf geen financiële post meer ontvangen, dit brengt rust met zich mee. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de beslagvrije voet?

Wanneer u te maken krijgt met schuldeisers kan de naam beslagvrije voet een keer zijn gevallen. De beslagvrije voet houdt in dat er op een gedeelte van uw inkomen geen beslag gelegd mag worden, zodat u een degelijk bestaan kan houden. Hoe dit uitgerekend wordt is vrij complex en zitten veel haken en ogen aan. De beslagvrije voet is er om u te waarborgen dat u nog steeds eten en drinken kan halen, en een normaal leven kan lijden. Helaas werken niet alle schuldeisers mee om dit tot een goede afloop te brengen. Wat u hier tegen kan doen en hoe het uitgerekend wordt leggen we uit in de volgende alinea.

De beslagvrije voet wordt opgesteld aan de hand van een aantal gegevens, dit is de zorgverzekering, huur/hypotheek en huishoudelijke situatie (zoals kinderen, en partners). Hoe hoger de bedragen hoe hoger de beslagvrije voet. Dit komt doordat u in principe geen nieuwe schulden mag maken door een beslaglegging. Het zou uiteraard raar zijn wanneer er beslag wordt er gelegd en u alleen maar meer problemen ondervindt omtrent de huur of zorgverzekering. Een aantal zaken dat u kan ondernemen om de beslagvrije voet te waarborgen is alle gegevens paraat te hebben, zoals de toeslagen en inkomstenspecificaties. Hierdoor kan de beslagvrije voet snel berekend worden, en hebben schuldeisers geen poot om op te staan. De beslagvrije voet geld ook voor bankbeslag. Wanneer u dit ervaart neem dan direct contact op met uw bank op en met de schuldeiser om te kijken wat mogelijk is.

Heeft u te maken met beslagleggingen en heeft u moeite met een oplossing hiervoor te vinden? Neem dan gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

 

Michael

Michael

Inkomensadviseur

Michael is een adviseur binnen Bewindvoering Zwolle. Graag biedt hij een reddingsboei voor de mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten door middel van het schrijven van blogs zodat mensen zelfredzaam worden.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

085-301 2203

(Ma-Vr 8.00-18.00)