Bewindvoering Amersfoort

Wij helpen mensen in de omgeving om financiële rust en stabiliteit terug te krijgen in het huishouden door middel van de juiste ondersteuning.

Bewindvoering Amersfoort

Bewindvoering Amersfoort staat jaren bekend om de kwalitatieve en bekwame bewindvoerders. Wij zijn in Amersfoort begonnen omdat wij van mening waren dat er ruimte voor verbetering was in de bewindvoerders markt. Door middel van onze kernwaardes en snelle aanpak is onze doelstelling om u zo snel mogelijk schuldvrij te krijgen. Wij zullen voor contacten onderhouden met de schuldeisers, en zullen ervoor zorgen dat alle poststukken direct naar ons verstuurd worden. Hierdoor wordt u ontlast, en kan u tijd spenderen aan zaken die er voor u toe doen.

Wat onze bewindvoerders voor u kunnen betekenen

Onze bewindvoerders waar wij mee samen werken staan bekend om de goede service en persoonlijk contact. Uw financiën uit handen geven is geen gemakkelijke taak, en dit begrijpen wij goed. Wij vinden het belangrijk dat er een goede klik is tussen u en de bewindvoerder. Hierdoor komt de medewerker altijd bij u thuis langs zodat u een goede indruk van hem of haar kan krijgen, en zij van u. Neem gerust contact met ons om een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt direct geholpen

Heeft u problemen met uw financiën? Wanneer u het onderstaande formulier invult zal een medewerker direct contact met u opnemen om gezamenlijk te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op 085-301 2203.

Bewindvoerder Amersfoort Specialiteiten

Schulden

In Nederland zijn er omstreeks een miljoen huishouden die te maken hebben met problematische schuld. Wij hebben ons gespecialiseerd in het oplossen van problematische schuld. Wij zijn gespecialiseerd in het snel aflossen van u schulden, dit kan door middel van afbetalingen of een schuldhulpverleningstraject.

Subsidies

Tegenwoordig leven wij in een complexe samenleving. Vele mensen maken gebruik van de standaard subsidies als huurtoeslag en zorgtoeslag. Toch zien wij vaak dat mensen met een minima budget van vele andere subsidies gebruik kunnen maken. Wij zullen deze subsidies voor u aanvragen, zodat u meer bestedingsruimte heeft.

Budgetteren

Budgetteren is niet altijd gemakkelijk. Vele mensen vergeten rekening te houden met waterschapsbelasting, en gemeentelijke heffingen. Wij maken gebruik van software systemen die ervoor zorgen dat uw budget altijd sluitend is zodat u altijd weet wat er in komt en uit gaat. Dit brengt voor vele rust en stabiliteit met zich mee.

Mensen Geholpen

Onderbewindgestelden in Nederland

Ons Werkproces

w

Telefonisch contact

U kunt ons formulier invullen, of bel ons gerust even op. Wij zullen gezamenlijk bespreken waar u tegenaan loopt en of bewindvoering inderdaad een optie voor u is. Vervolgens gaan we kijken wanneer we een afspraak met u kunnen inplannen. Wij begrijpen dat u graag snel en afspraak zou willen maken, wij doen altijd ons best om dit zo spoedig mogelijk met u te bespreken. Eenmaal een datum geprikt dan komen wij op de desbetreffende tijd en datum bij u langs.

Persoonlijk Gesprek

Wij komen in principe bij u thuis langs, tenzij u gelieve op ons kantoor wilt komen. Onze voorkeur gaat uit om bij u thuis langs te komen aangezien wij hierdoor een goede indruk van u en uw situatie kunnen krijgen. De bewindvoerder is er om uw belangen te behartigen. Tijdens het gesprek zullen de mogelijkheden voor bewindvoering besproken worden, en kijken of het goed bij u past. Vervolgens zullen de formulieren ingevuld worden.

Aanvraag Indienen

Eenmaal alle gegeven aanwezig zullen we, wanneer u akkoord gaat, het verzoek indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal zich buigen over het verzoek en bekijken of het inderdaad noodzakelijk is om u onder bewind te stellen. Mogelijk wordt er een hoorzitting ingepland. Eenmaal het bewind uitgesproken zal er een beschikking worden opgemaakt dit is het bewijsstuk vanuit de rechtbank dat het bewind is uitgesproken.

/

i

Ontvangen Beschikking

Wanneer het bewind is uitgesproken zal de beschikking door de rechter worden opgesteld. Wanneer de beschikking is ontvangen gaan wij gelijk bezig om alles zo snel mogelijk in orde te maken, de beschikking geeft on hiervoor de rechtelijke macht. Hierbij kunt u denken aan het aanschrijven van de partijen waar u financiële relaties mee heeft.

Ontvangen Bankrekeningen

Het eerste wat Bewindvoering Amersfoort voor u zal doen wanneer u onder bewind staat is nieuwe bankrekeningen aan te vragen. Wij zullen een beheerrekening en leefgeldrekening voor u openen. Op de beheerrekening zullen alle inkomsten komen en vaste lasten betaald worden. Op de leefgeldrekening wordt wekelijks of maandelijks een bedrag gestort. Dit is het bedrag dat u vrijuit kunt besteden, maar ook zeker weet dat alle vaste lasten betaald worden.

l

Aanschrijven Instanties

Wanneer eenmaal de bankrekeningen zijn aangevraagd kan het bewind opgestart worden. Wij zullen alle bekende instanties en gemeente Amersfoort in kennis stellen dat wij op het moment verantwoordelijk zijn voor de financiën. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat alle inkomsten en vaste lasten vanuit de beheerrekening wordt gedaan. Tevens onderhouden wij ook het contact met mogelijke schuldeisers. Wij merken dat meeste mensen bewindvoering ervaren als rust en stabiliteit.

Goed gereedschap is het halve werk

Wanneer u schulden heeft en eruit wilt komen is het belangrijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor ondersteuning. De schulden lossen zichzelf helaas niet op. Wij hebben jaren ervaring in het oplossen van schulden, en weten de juiste wegen te bewandelen. Neem gerust contact met ons op om te praten over mogelijke ondersteuning.

Hoe moet ik budgetteren?

Budgetteren is altijd een lastig iets, voornamelijk aangezien je prioriteiten moet maken. En de keuzes die momenteel het meest voor de hand liggen blijken niet altijd het geval te zijn in de toekomst. Vele mensen maken fouten, maar de grote vraag is hoe zet je dit nou recht? Hiervoor is deze blog geschreven zodat u weet wanneer de financiën weer op peil zijn.

Inkomen

Inkomen is een van de belangrijkste zaken om te hebben, en gelukkig heeft iedereen in Nederland een inkomen. Inkomen is natuurlijk erg afhankelijk of u werkt of dat u een uitkering heeft. Wanneer u werkt heeft u vaak meer bestedingsruimte maar dit kan ook problemen met zich mee brengen, voornamelijk wanneer het inkomen variabel is. Bij een variabel inkomen is het veel moeilijker om te budgetteren. U weet niet precies hoeveel u binnen krijgt maar de uitgaven blijven vaak wel hetzelfde. Hierdoor wordt bij ons altijd een minimum grens aangegeven wat u minimaal krijgt. Hierdoor kunt u alleen maar van het goede uit gaan wanneer u meer werkt en een financiële meevaller heeft.

Budgetteren

Vaak beginnen meeste mensen met budgetteren pas te laat, wanneer er schulden zijn ontstaan. Natuurlijk door goed budgetteren ontstaan er geen schulden maar soms kan een leefwijze erg veranderen. Wanneer dit het geval is kijk altijd even naar welke uitgaven verminderd kunnen worden. Vaak zijn er op vele zaken te besparen, zoals verzekeringen. Wanneer u eenmaal schulden heeft is het vaak lastig om een goede berekening te maken wanneer u dit kunt aflossen aangezien rentes altijd berekend worden over het openstaande bedrag, dit levert veel problemen op voor meeste mensen en incassobureaus helpen ook niet mee.

Tips

Een algemene tip om kosten in de maand te drukken is om jaarlijks van zorgverzekeraar te wisselen. Zorgverzekeraars verhogen elk jaar de prijzen van uw pakket, en dit komt slecht uit voor u. Daarom kunt u vaak besparen door jaarlijks te wisselen. Een andere mogelijkheid om kosten te drukken wat vele mensen vergeten zijn telefoon abonnementen, deze lopen ook vaak door met hoge kosten. Hierdoor heeft u toch weer een paar tientjes extra per maand over.

Heeft u vragen over uw budget of vindt u dat er actie ondernomen moet worden? Neem dan contact met ons op.

Eric

Eric

Bewindvoerder

Eric is een bewindvoerder binnen ons bedrijf. Hij is gespecialiseerd in schulden bewinden. Zijn doelstelling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de openstaande schulden zodat u weer rust & stabiliteit ervaart.

Contact

U kunt ook direct contact met ons opnemen om te praten over de mogelijkheden, dat kunt u zowel telefonisch, per email of vul ons contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Plotterweg 31

3821 BB Amersfoort

085-301 2203

Ma-Vr 8.00-18.00

Blog Bewindvoering Amersfoort

Wanneer u graag uw zelf graag stappen wilt ondernemen naar financiële stabiliteit dan kunt u onze blog doorlezen. Hierin geven wij tips hoe u zelfredzaam kan worden, en welke stappen u kan onderenemen naar de schuldeisers. Wanneer u het toch lastig vindt, en ondersteuning nodig heeft dan kunt u uiteraard contact opnemen met Bewindvoering Amersfoort.

Verschil tussen bewind en curatele

Wanneer u op internet zoekt naar bewindvoering vindt u vaak twee andere termen die hierbij horen, dit is mentorschap en curatele. Mentorschap is een hele andere tak van sport. Bewindvoering gaat alleen over de financiële situatie van de onderbewindgestelde. Mentorschap gaat over de immateriële belangen van de desbetreffende persoon. Dit houdt in dat de mentor zich bezig houdt met de begeleiding en zorg van de desbetreffende persoon. Curatele is een tak van sport waar beide zaken samengevoegd worden. Wanneer iemand onder curatele is gesteld is hij of zij niet meer handelingsbevoegd. Bij bewindvoering is de persoon niet meer financieel handelingsbevoegd. Het klinkt als een klein verschil maar toch heeft dit grote consequenties. Bij bewindvoering wordt aangegeven dat deze persoon moeite heeft met het behartigen van zijn financiële belangen. Bij curatele is iemand niet meer in staat enige handelingen te verrichten zonder curator.

De gevolgen van curatele

Curatele wordt net als bewindvoering aangevraagd bij de kantonrechter. Bij de kantonrechter wordt er nog strakker gekeken of het noodzakelijk is dat de persoon onder curatele gesteld wordt dan bij bijvoorbeeld bewindvoering of mentorschap. Iemand die onder curatele is gesteld mag zelf geen rechtshandelingen meer verrichten. Dit houdt houdt in dat bijvoorbeeld een paspoort niet opgehaald of aangevraagd mag worden zonder toestemming van de curator. Het enige waar de curandus (persoon die onder curatele is gesteld) mag over beslissen is zijn leefgeld.

Vroeger mocht de carandus niet mee doen met de verkiezingen, dit is nu gewijzigd in de wet en mogen zij wel stemmen.

Iemand die curator wil worden of is moet aan strenge eisen voldoen vanuit de rechtbank. Zo moet er een passend diploma aanwezig zijn. Het is de doelstelling om de curandus weer zelfraadzaam te krijgen. Hierdoor kan de curator meer rechten geven aan de curandus wanneer hij of zij denkt dat dit een goede optie is. Elke curator wordt jaarlijks, net als de bewindvoerders, gecontroleerd door de rechtbank.

Beginnen met het WSNP traject

De WSNP bied mensen met schulden een schuldenvrije toekomst, maar hoe wordt dit precies gedaan en waarom hebben wij deze wetgeving in Nederland? Het kan voorkomen dat u hoog oplopende schulden heeft en niet goed weet hoe u dit moet oplossen. Vaak wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden om eerst een afbetalingsregeling te treffen. Vervolgens kan u kijken naar een minnelijk traject, waarmee een gedeelte afgelost wordt aan de schuldeisers maar niet het gehele bedrag. Uiteindelijk komen veel mensen terecht bij de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen ookwel de WSNP genoemd. De WSNP is een vorm van faillisement waarbij aangegeven wordt dat niet alle schulden afgebetaald kunnen of gaan worden. Schuldsanering is bedoeld voor mensen die in een problematische schuldsituatie zijn terecht gekomen door goede trouw. Dit laatste gedeelte is belangrijk, en houdt in dat uw schulden zijn gemaakt doordat u een situatie had als werkloos worden of een scheiding. Helaas kunnen mensen die schulden hebben opgebouwd vanwege een verslaving niet in de schuldsanering terecht komen want deze schulden zijn niet ten goede trouw. De WSNP is een gerechtelijke procedure en wordt opgestart door de gemeente. Vaak is moeilijk of zelfs onmogelijk om dit zonder de gemeente te doen.

Verplichtingen Schuldsanering

Wanneer u in de schuldsanering terecht komt heeft u meerdere verplichtingen. U zal een tijd van drie jaar op een minimum moeten leven, ook wel het vrij te laten bedrag genoemd. Alles boven dit bedrag zal naar de schuldeisers gaan. Wanneer u (nieuw) werk vindt zal dit nog steeds spelen. Buiten dat om mogen er ook geen nieuwe schulden gemaakt worden, en moet u op zoek gaan naar werk. Wanneer u deze verplichtingen niet nakomt dan kan de rechter beslissen om het traject stop te zetten. Wanneer dit gebeurd bent u zelf weer verantwoordelijk voor uw schulden, en moet u zelf afbetalingsregelingen treffen. Meeste mensen nemen bewindvoering om dit traject in te gaan omdat ze hierdoor meer verzekerd zijn dat het traject goed afgerond zal worden.

Het geld is mij te baas

Wanneer u geld uitgeeft maakt u een keuze. U kiest ervoor om dit bedrag hiervoor uit te geven, en u kan maar eenmalig die éne euro uitgeven. Hoe zorgt u ervoor dat u dit te slim afblijft? Vele mensen hebben helaas zwakten en geven vaak meer geld uit dan ze hadden verwacht. Hierdoor is het goed om uzelf hierover te confronteren of goed na te gaan of dat ook bij u gebeurd. WIj zien bij vele mensen al dat de nieuwe smartphone hebben al erg belangrijk is in het dagelijks leven, maar is dit wel noodzakelijk? 18 procent van alle mensen koopt wel eens iets terwijl ze hier geen geld voor hebben. Het is veel beter om op zoek te gaan naar de gestuurde keuzes, om na te gaan waarom u hiervoor kiest. Kies vooraf wat u nodig heeft en houdt uzelf hier ook aan. Tevens denken wij ook dat wanneer een product duurder is dat het hierdoor ook beter is.

De menselijke gedachtegang

Helaas is de wereld zo gemaakt dat u gaat consumeren. Op elke straathoek komt u marketing tegen die u vertelt dat u ¨het product¨ echt moet hebben. Hier tegenin gaan is lastig want het zit in onze natuur. Vaak maken wij excuses voor het gedrag dat wij vertonen, bijvoorbeeld door te zeggen dat het echt een goede deal is. Aan het einde van de dag als we op de bankrekening kijken weten we dat het niet de deal was wat mogelijk was met het huidige budget. Door de marketing komen emoties naar ons toe die lastig te begrijpen zijn. Hierdoor is het beter om van tevoren te kijken naar wat er daadwerkelijk gekocht dient te worden en jezelf hieraan houden. De enige persoon die dit kan veranderen bent uzelf. Dus denk goed na voordat u in de winkel stapt of het een rationele keuze is of emotionele.

Hoe kan ik besparen op de energierekening?

Met een paar kleine aanpassingen kunt u al honderden euro´s besparen op uw energierekening. Als alleen al de mensen die TV uit zetten wanneer niemand er naar kijkt dan wordt er op jaarbasis 42,5 miljoen totaal bespaard op de energierekening. Vooral nu de winter eraan komt en het een stukje kouder wordt hebben wij een aantal tips voor u om te besparen op het gasverbruik. In de donkere dagen snappen wij ook goed dat het licht aanhebben toch wel noodzakelijk is. Met de volgende tips kunt u al enige kosten voorkomen zonder hier teveel voor te doen.

Tips

  • Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende maar trek een trui of extra kledingstuk aan. Wanneer u de thermostaat één graden lager zet bespaart u al 7% op uw gasrekening.
  • U kan gerust overdag, wanneer u niet thuis bent, de temperatuur wat lager zetten naar bijvoorbeeld 15 of 16 graden. Het zal verfrissend zijn wanneer u thuis komt maar het bespaart u veel extra geld.
  • Vergeet niet de gordijnen te sluiten. Veel energie gaat door het raam heen, hierdoor verliest u kostbare warmte.
  • Kies voor een efficiënt verwarmingssysteem. Een efficienter systeem kan 15% per jaar schelen dus dat verwarmingssysteem betaald zichzelf met gemakt terug.

Een andere makkelijke optie is om te kiezen voor een goedekope energieleverancier. Vaak hoor ik van mensen dat ze zeer tevreden zijn dat ze de energieprijs vast hebben gezet voor vijf of tien jaar. Dit is vaak niet de beste oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat het slim is om de energieprijs maar voor een jaar vast te zetten en elk jaar opnieuw te bekijken of het nodig is om te veranderen. Dit zal wat werk op zich nemen maar kan de kosten elk jaar flink drukken. Tevens krijgt u vaak voordelen als u een nieuwe klant bent bij een energieleverancier, dus u kan ook mooi gebruik maken van die gratis Ipad.